‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 13
Peticija za iPhone u Srbiji
Posted: 17 June 2008 03:37 AM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Erm, i ja sam moju Nokiju 6600 davnih dana dobio u šajt kutiji na kojoj je pisalo sve i svašta… Ali sem toga nije bilo nikakvog nagoveštaja da je neka ‘kineska’ varijanta jer je sve bilo normalno.

Ja sam bio svestan da je to skinuto sa nekog provajdera - ali mi je bilo sve jedno jer je ‘original’ (što je isto bilo upitno tad jer nije postojao oficijalni distributer) koštao ravno dvaput više.
Koliko sam primetio u Holandiji, dobar deo njihovih provajdera ne lepi nikakve gluposti na telefon niti instalira alternativni softver (kao što to radi Vodafone).

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 June 2008 05:04 AM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

Slazem se sa Mariom
@markoo te kopije koje ti spominjesh postoje ali one nisu tako verne (nije to isti telefon bez kutije - u tvom slucaju N73 je skinut sa mreze) a N95 kao i slike ovog kineskog iPhona dokazuju da se njihovi modeli razlikuju kako je rekao Mario po operativnom sistemu i slotom za 2 kartice

ovu kopiju mi je poznanik doneo i tvrdio da je kineska kopija za evroppsko trzishte (sit sam nasmejao) + mi je rekao da se radi u Apple fabrici koje se nalazi u Kini pod njihovim nadzorom… on mi to prica a plastika mi krcka u rukama,kakva crna VERNA KOPIJA ?!

Post edited by: RedRott, at: 2008/06/17 05:35

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 17 June 2008 05:30 AM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

80% telefona koji idu u istocnu evropu stizu preko bliskog istoka i severne afrike, i obicno im je poreklo nepoznato (osim kine biva tajvan, indonezija, itd.). Elem N95 se proizvodi za sada samo u nemackoj (za ceo svet) sve dok ne prenesu proizvodnju u rumuniju ili madjarsku (ne secam se vise, i demonstracije su prosle godine bile u nemackoj zbog zatvaranja te fabrike). U svakom slucaju treba obratiti paznju na fabricki broj telefona obicno se nalazi pod baterijom (koji by the way treba i negde zapisati jer po njemu u slucaju kradje istog murija moze da ga locira cim se isti ukljuci u mrezu); na svakom prilicnom sajtu proizvodjaca mozete da proverite dali telefon stvarno postoji ili je ‘kinez’. Naravno kvalitet samog aparata i komplektacija (niko ne prodaje nista u sivim kutijama sa losom stampom na istoj. A sada pitanje:
Sta kupiti? ‘Stari’ iPhone koji se provereno lomi ili cekati 3D i razmisljati sta i kako dalje? Koliko sam iskapirao oni se i ne razlikuju preterano po performansama…

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 17 June 2008 08:28 AM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Grozni wrote:

A sada pitanje:
Sta kupiti? ‘Stari’ iPhone koji se provereno lomi ili cekati 3D i razmisljati sta i kako dalje? Koliko sam iskapirao oni se i ne razlikuju preterano po performansama…

Ovu dilemu imam i ja. Pa me interesuje, s obzirom da nisam koristio iPhone, da li se taj stari, kao ovaj novi, može puniti bez računara? Meni, a verujem i većini ljudi, ovo znač. Ja nemam laptop i kad odem na par dana negde, šta sa iPhone-om? Obradujte me i recite mi da može i ovo i odmah ću kupiti stari (ako bude frka, a biće, sa otključavanjem novog)

Što se, pak, kineza tiče, dok nisam počeo da koristim Apple opemu, imao sam mnogo toga protiv njih, uglavnom predrasuda. Sada, kad mi na svim ovom lepim i vrhunski izrađenim stvarima piše da su iz Kine, malo sam promenio mišljenje, pa sam se čak setio i nečega što sam, učeći istoriju umetnosti, znao i ranije - sve što vam padne na pamet prvo su smislili Kinezi 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 17 June 2008 09:42 AM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Andrej(u); stari dođe sa punjačem u koji se ubada isti onaj USB kabl kojim povezuješ iPhone i kompjuter, tako da jedino što ti treba ako dobijaš telefon iz USA jeste onaj mali pijačni adapter USA->naš priključak za struju 😊

Mislim da će veća frka uopšte biti nabaviti novi 😊 Otključavanje je manji problem, jer je v2.0 već sada jailbreakovana, a mislim da i unlock radi 😊

Profile

Posted: 17 June 2008 10:09 AM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Nije problem gde je napravljeno ako je to uradjeno kako treba. Ono sto sam ja do sada video kao razlika je kvalitet doradjenosti programa koji teraju razne uredjaje.
Primer su razni plejeri koji se kao takmice sa iPodom. Radi to sve i vrti i filmove i muziku ali kad ga uzmes u ruku (nije u pitanju samo kvalitet plastike) to jednostavno nije to. Razlika je ogromna. iPod je proizvod a ovo je kao mladji brat tj. vise kao kad dete pravi nesto da imitira roditelja.

Malo da odstupim od teme ali Andrej me podsetio.
Kako se ponasa GPS kod nas sa iPhonom, i da li ce to raditi na novom ako se odkljuca.

Post edited by: Sim.a, at: 2008/06/17 10:11

Profile

Posted: 17 June 2008 10:19 AM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Trebalo bi da radi od starta, odnosno, ne bi trebalo da ima ikakve veze sa izborom operatera, otključavanjem i sl (kao iPod na iPhonu); pošto je sama usluga GPS lociranja free.

Profile

Posted: 17 June 2008 10:40 AM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  266
Joined  2008-06-05

Zato lepo odeš u Telenor i kupiš N95 u originalnom pakovanju sa svom pratećom dokumentacijom, softverom i garancijom i nema problema. Nokia je keva!

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 17 June 2008 11:49 AM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Dobra ideja iz komentara na peticiji.

Ko ima FB nalog, jel može da napravi grupu sa textom sa naslovne strane MacSerbia.org i onim linkovima ka anketama?

Profile

Posted: 17 June 2008 11:53 AM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

ma svako ima svoje misljenje i teorije zavere :lol: :lol:

nego gledam sad bas nesto i racunam u vezi ovog novog iPhona, posto tacno 11 jula letim za kanadu tacnije vankuver znaci bicu u ‘mogucnosti’ da odma sutradan kupim iPhone ali me brine jedan clanak sto sam procitao da su operateri sklopili takav dogovor da kada raskines ugovor da moras vratiti iPhone

http://weblogs.baltimoresun.com/business/appleaday/blog/2008/06/unlocking_the_new_iphone_wont.html

evo to je ovaj clanak.

Jeste da se to odnosi na AT&T al ko zna kakav im je dogovor sa ostalim distributerima.
A ona cifra od 199$ se popne do 400$

Simply canceling the contract with AT&T after the iPhone purchase would seem a workable tactic. Adding the lower cost of the new iPhone ($199) to the $175 fee for canceling the contract and the initial $40 activation fee brings you to a total of $415, just $16 more than buying the original iPhone without a contract.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 17 June 2008 12:28 PM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pa ako takav bude dogovor sa AT&T-jem, biće takav i sa svim drugima. Poenta je da operateri snose deo troškova u celoj prič. Mada, malo je čudno da im platiš $416, pa još i da vratiš uređaj 😊

Post edited by: voyager, at: 2008/06/17 12:28

Profile

Posted: 17 June 2008 01:00 PM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

pa valjda ce u tom slucaju da ti vrate 199$ mada kada bi ovo radili apple-u se ne bi isplatilo tako da cvrsto verujem a i nadam se da ce moci da se skine sa paketa i da se zadrzi telefon, a to znaci unlock 😉 😊

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 17 June 2008 02:50 PM   [ # 58 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-16

voyager wrote:

Dobra ideja iz komentara na peticiji.

Ko ima FB nalog, jel može da napravi grupu sa textom sa naslovne strane MacSerbia.org i onim linkovima ka anketama?

Imam ja nalog i nicemu pametnom mi nije sluzio,do sada… pusticu link i napravicu grupu!

Uvek sam se pitao shta ljudi pametno rade na FaceBooku, sem shto se zamlacuju sa onim glupim aplikacijama!?

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 17 June 2008 03:42 PM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-16

Evo ga link za FaceBook grupu:

http://www.facebook.com/group.php?gid=21785239166

Post edited by: RedRott, at: 2008/06/17 15:49

Signature