Trebalo bi da mogu potpuno otključani da se kupe. Jel ono cena koja se spominjala bila $499 i $569 za 8/16GB model?
Nisam uspeo da nadjem zvanicno ovu inforimaciju ni an Apple ni na AT&T sajtu.
Ako je to tacno, da li bi kod nas bilo problema sa formatima brojeva (bez AppSuport i ostalih budzenja) ili je to u novoj verziji firmware-a sredjeno zbog Hrvatske? Citao sam ovde diskusiju koja je bila vezana za to, ali koji je definitivan odgovor?
Ako kupuješ otključan tel u USA, opet ti je sve podređeno njihovom tržištu, kao i da kupiš zaključan, pa ga otključavaš.
Aha, znaci, regionalna podesavanja nisu data kroz interfejs, nego kroz konfiguracione fajlove, a da bi se do njih doslo, mora da se radi jailbreak. Jbg.
Sada mi pade na pamet da se negde možda iPhone možda neće moći kupiti potpuno otključan za sve operatere, nego da će se viša cena platiti samo da se ne bi mesečna pretplata plaćala default operateru u toj zemlji, ali da i dalje telefon ostaje zaključan na tog default operatera. Treba i to imati na umu, tako da opet ne bi ginuo jailbreak i unlock u tom slučaju 😊
Koliko ja znam, u USA nema otključanih (nema čak ni pre-paid zaključanih, kao što ima po negde).
Otključani (koje možeš posle da baciš na koju hoćeš mrežu) se prodaju u Italiji, Hong Kongu, Novom Zelandu a u Australiji besplatno otključavaju u prodavnici.
Možda se ovaj spisak zemalja promenio u poslednjih nedelju dana 😊
Kod prve generacije za Francusku gde su po zakonu bili dužni da prodaju i otključane telefone je ustanovljeno da je taj otključani bio u stvari zaključan za francuske operatere.
Za onaj preskupi u Nemačkoj ne znam, tj. nisam našao nijednu priču na tu temu na Webu.