Snow Leopard DVD?
Posted: 18 November 2014 03:16 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2014-11-18

Pozdrav svima na forumu.
Moze li mi neko pomoci da dodjem do ovog dvd-a: Mac OS X 10.6 Snow Leopard (retail)?

Profile

Posted: 18 November 2014 07:57 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Treba li ti baš original da imaš, ili može i disk image da posluži?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 19 November 2014 11:00 AM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2014-11-18

Moze i Image. Nadam se da cu znati kako da ga narezem. 😊

Profile

Posted: 19 November 2014 09:53 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Instalacioni DVD za Snow Leopard koji je backupovan u DMG image nema potrebe ponovo narezivati na DVD jer jednostavno može da se uradi ‘restore’ na USB memoriju iz Disk Utility (ili na neku particiju na eksternom hard disku… bitno je da imaš praznu particiju od oko 7-8 gigabajta). Samo otvoriš taj DMG, otvoriš Disk Utility i odabereš taj DMG u koloni sa leve strane… videćeš tamo onda pod ‘Restore’ da je u ‘Source’ naveden taj DMG, a da polje ‘Destination’ stoji prazno… u to prazno ‘Destination’ polje onda samo iz kolone sa leve strane odvučeš praznu particiju sa eksternog hard diska ili USB memorije na koju hoćeš da odradiš ‘Restore’ i klikneš na ‘Restore’ dugme… i to je to (posle samo držiš option/alt kad uključuješ Mac i odabereš da se Mac bootuje sa te particije).

Post edited by: indijanac, at: 2014/11/19 21:56

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 20 November 2014 12:44 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2014-11-18

Hvala na savetima.
Ukoliko imate link do DMG fajla posaljite mi u poruci.

Profile

Posted: 16 January 2015 12:22 AM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  26
Joined  2012-02-22

Poz, ubih se ovih dana da nadjem intalaciju za Snow Leopard ili Lion. Posto ovaj moj stari Air ne moze da skine direktno iz AppStore… Da li imate neki link za download? Ili bilo koji drugi nacin kako to da nabavim?

Profile

Posted: 16 January 2015 12:23 AM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Joined  2012-02-22

Poz, ubih se ovih dana da nadjem intalaciju za Snow Leopard ili Lion. Posto ovaj moj stari Air ne moze da skine direktno iz AppStore… Da li imate neki link za download? Ili bilo koji drugi nacin kako to da nabavim?

Profile

Posted: 16 January 2015 02:58 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Samo da znaš da Lion i novije verzije OS X-a dolaze u aplikaciji sa AppStore koja služi za upgrade sa prethodne verzije OS X-a.

Ono ranije što sam napisao kako se od DMG image Snow Leopardovog DVD pravi USB instalacija se odnosi na Snow Leopard i ranije verzije OS X-a koje su dolazile na DVD-u.

Uz Mavericks i Yosemite dolazi ‘createinstallmedia’ alat (koji se pokreće iz Terminala) za lako i brzo pravljenje instalacionog USB-a od te aplikacije za upgrade, ali uz Lion i Mountain Lion taj alat nije dolazio, tako da komanda za pravljenje USB instalacije za Mavericks ili Yosemite ne radi za pravljenje instalacije neke starije verzije.

Evo kako se za Lion pravi instalacioni USB…

Desni klik ili klik sa dva prsta na aplikaciju za upgrade na Lion i odabereš ‘Show Package Contents’... zatim tamo otvoriš u ‘Contents’ folder, pa otvoriš ‘SharedSupport’ folder u tom folderu… tamo bi trebalo da ima ‘InstallESD.dmg’... to možeš da mountuješ i onda dalje pratiš postupak pravljenja USB instalacije kao za Snow Leopard.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 17 January 2015 12:23 AM   [ # 8 ]
Newbie
Rank
Joined  2012-02-22

Da da, jasno mi je sve kako se radi.
Nego nemam DVD originalan, jer kutiju i te knjizice ko zna gde sam zaturio(taj Air imam vec sto godina jos dok je bio GLOBENET). A ne mogu da nadjem sa neta da skinem OS.
Procitao sam ovde na forumu da moze da se ode do Macole i da mozda od njih dobijem Snow Leopard ili Lion. Da li znate nesto o tome? Ili neki drugi nacin da dodjem do OS?

Profile

Posted: 17 January 2015 12:19 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Može, kaži da si sa Macserbia i ti skinu imidž sa SMUG-ovog diska.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile