Imam sledeću situaciju, želeo bih da mi se u radno vreme menja vremenska zona na UTC (dakle, na Londonsko vreme); a da mi se po isteku radnog vremena (i možda nekih drugih kriterijuma menja nazad).
Ono što me je iznenadilo je to da OS X ne može da ima različto vreme za različte korisnike. Mislio sam da će to tako da radi najjednostavnije, da dok sam ulogovan kao jedan korisnik (posao) mogu da imam jedno vreme, a dok sam kao drugi korisnik, da imam lokalno vreme, međutim, ne ide. Oba koriniska vuku isto vreme.
Našao sam komandu kojom mogu očas posla da promenim vreme
[code:1]sudo systemsetup -settimezone Europe/London[/code:1]
ali bih neki glatkiji načn.
Skinuo sam ControlPlane koji radi automatizaciju po principu ‘if this than that’, međutim, ni on mi ne radi posao…možda ga još nisam podesio kako treba. Zadao sam mu uslove da pokreće skript
[code:1]#!/bin/sh
sudo systemsetup -settimezone Europe/London[/code:1]
kada se poklope dva uslova, da je vreme 9-5 i da je SSID mreže onaj koji mi je u kancu, međutim, menjao sam nešto dok sam u kancu, pa možda nije pokupio izmenu, jer me nije pitao za admin pass, a možda ni neće…
Elem, ima li neko ideju kako da nateram dva korisnika da imaju različto vreme? Oba su pokrenuta paralelno, jer skačem često iz jednog u drugi.