Promena vremenske zone u zavisnosti od lokacije
Posted: 08 January 2015 10:21 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Imam sledeću situaciju, želeo bih da mi se u radno vreme menja vremenska zona na UTC (dakle, na Londonsko vreme); a da mi se po isteku radnog vremena (i možda nekih drugih kriterijuma menja nazad).

Ono što me je iznenadilo je to da OS X ne može da ima različto vreme za različte korisnike. Mislio sam da će to tako da radi najjednostavnije, da dok sam ulogovan kao jedan korisnik (posao) mogu da imam jedno vreme, a dok sam kao drugi korisnik, da imam lokalno vreme, međutim, ne ide. Oba koriniska vuku isto vreme.

Našao sam komandu kojom mogu očas posla da promenim vreme

[code:1]sudo systemsetup -settimezone Europe/London[/code:1]

ali bih neki glatkiji načn.

Skinuo sam ControlPlane koji radi automatizaciju po principu ‘if this than that’, međutim, ni on mi ne radi posao…možda ga još nisam podesio kako treba. Zadao sam mu uslove da pokreće skript

[code:1]#!/bin/sh
sudo systemsetup -settimezone Europe/London[/code:1]

kada se poklope dva uslova, da je vreme 9-5 i da je SSID mreže onaj koji mi je u kancu, međutim, menjao sam nešto dok sam u kancu, pa možda nije pokupio izmenu, jer me nije pitao za admin pass, a možda ni neće…

Elem, ima li neko ideju kako da nateram dva korisnika da imaju različto vreme? Oba su pokrenuta paralelno, jer skačem često iz jednog u drugi.

Profile

Posted: 08 January 2015 03:22 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

mislim da sistemsko vreme mora biti jedinstveno iz prostog razloga sto postoji interni - hardverski sat 😊 jedino resenje je neka softverska aplikacija koja bi sluzila za ‘merenje radnog vremena’ , drugo resenje VM, trece resenje, jos jedan racunar :D

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 08 January 2015 09:54 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Pravo pitanje je koji problem pokušavaš da rešiš?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 09 January 2015 03:13 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ako već imaš komandu onda možeš da je provučeš kroz Automator i da u iCalu zadaš da se izvršava u određeno vreme. Npr.:
http://www.cnet.com/news/how-to-scheduling-automator-workflows-and-other-applications/

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 19 January 2015 10:20 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

VM bi mi bio overkill, svede se potreba na to da samo imam drugo vreme, pomereno za 1h tamo ili vamo 😊

Želim da kada sam u kancelariji imam londonsko vreme, a kada izađem, da se vrati na naše, a ne da se tripujem u 1 iza ponoći da je tek ponoć.

ControlPlane mi iz nekog razloga ne radi posao. Verovatno zato što za ovu komandu treba izvršiti kao admin user, ne može bež šifre, a on mi je ne traži.

U njemu sam inače zadao da mi je kriterijum za pokretanje komande da je radni dan i period od 9 do 17 i da je zakačen na određen Wi-Fi.

Mogu da probam i ovo sa iCalom, čnilo mi se kao malko više cimanja, a ne znam ni kako će da radi sa sudo komandom.

Profile

Posted: 19 January 2015 12:19 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

I dalje ne razumem zašto ti neki menu clock ne bi radio posao, naravno da podržava više vremenskih zona? Na primer, ja sam isključo sistemski meni clock i koristim onaj iz iStat Menusa, kad već imam pola od onoga što on prikazuje već u meni baru.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 19 January 2015 05:08 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Problem je što pogled na brzinu daje pogrešan dojam. Nije meni problem da u glavi oduzmem +/-1, pa da znam da je toliko i toliko, ali je problem što često zaboravim na koju sam zonu namestio sat, te da li sam ga vratio na ‘onu drugu’.

iStat menu sve to pokazuje u drop-down meniju, ali to nije to. Ne mogu na klik da menjam zone, a još manje da ih automatski on sam menja.

Profile

Posted: 16 February 2015 07:43 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Izvukao sam na ekran ko selja 3 ‘šorkata’ sa varijacijama na temu donje komande, pa po potrebi kliknem na onaj u koju zonu ulazim, čuknem admin pass i to je to.

[code:1]#!/bin/sh
sudo systemsetup -settimezone Europe/Bucharest[/code:1]

Profile

‹‹ iCloud mail problem      Backup & Restore ››