E ovako… pošto planiram da ovih dana kupujem Intuos Pro Medium, hteo bih da kupim neku zaštitnu foliju, da zaštitim grafičku tablu od grebanja, a i da bi se vrhovi za olovku manje trošili (jer je površina na Intuos Pro hrapava)... najviše zato što em što ta grafička tabla nije jeftina (košta skoro ko nov iPhone 5S po radnjama što košta u Srbiji); em što ona površina na njoj ne može lako da se promeni (kao na nekim ranijim modelima što je moglo) bez slanja cele table u servis otkako su ugradili i multitouch u grafičku tablu.
Gledao sam na Internetu… Ima na Amazonu ‘Porus’ zaštitna folija za Intuos 5 Medium (koja odgovara i za Intuos Pro Medium jer su im dimenzije iste) za oko 10 dolara + poštarina (piše da je poštarina oko 3 dolara, al’ ne znam da l’ je to samo za USA ili za bilo koju zemlju).
E sad… ne znam da l’ da probam da l’ mogu da naručujem to ili da pitam u delu foruma za oglase ako može neko od ovih što donose Apple opremu iz USA da donese kupi tu foliju tamo, pa da donese kad donosi Apple opremu.
Ne znam da l’ neko sa foruma ima iskustva sa kupovinom zaštitnih folija za grafičke table… al’ pretpostavljam da verovatno na forumu ima još neko ko radi grafički dizajn, pa je verovatno kupovao grafičku tablu.
Najbolje bi bilo možda ako bi ta zaštitna folija mogla negde u Srbiji da se kupi… al’ nisam našao da negde u Srbiji neko prodaje zaštitne folije za grafičke table… a verovatno bi mnogi kupili tu foliju ako već kupuju ‘Pro’ grafičke table koje nisu jeftine.