indijanac wrote:
Takozvane ‘RAM Cleaner’ programe ne bi trebalo koristiti jer oni stvarno ništa korisno ne rade i samo smetaju sistemu da efikasno koristi RAM… neki ‘RAM Cleaner’ će pre da ti uspori sistem, nego što će nešto da ubrza… ‘RAM Cleaner’ programi zauzmu što više RAM memorije za sebe (prepune RAM kao da si pokrenuo neku jako loše isprogramiranu aplikaciju koja ima vrlo ozbiljan memory leak) da bi naterali OS da izbaci što više drugih stvari iz RAM i onda ‘RAM Cleaner’ oslobodi RAM koji je zauzeo… i tako teraju sistem da prazni RAM… i šta onda… onda će sistem ponovo morati sa hard diska ili SSD-a da učtava u RAM razne stvari, što će da uspori sistem, pogotovo ako učtava sa običnog hard diska.
opet u bolnici pa kasnim sa odgovorom…
Memory clean na 10.7.5. me i dalje spasava dok igram igram Tanki (flash) igricu. Da ga nemam, ne bih znao da sam na ‘granici’ i da ce sistem da krene da cisti a kad krene da cisti, nema sanse da igram za to vreme (lagujem) i ladno gubim zivote. Ovako, pre nego sto udjem u partiju uradim Clean i onda sam ‘siguran’ do sledece partije. Nisam iskljuciv za jace sisteme jer nisam ni probao al za ‘starije’ meni ovo definitivno radi bolje.