Namjeravam da kupim jedan od ova dva modela,
medjutim nedoumica mi je koja to tacno razlika izmedju njih?
1.U startu je razlika oko 110€(oba su sa 16gb);
2.iP5S,ima fingerprint za otkljucavanje,
3.razlika u cpu A6 vs A7.
Ima li jos nekih znacajnih razlika koje bih trebao imati na umu?
Npr. kao potrosnja baterije ili neke fabricke ‘greske’ , kao u slucaju iP4 kad su stavili antenu za telefoniju i wifi jedno pored drugog?
iP5 je imao problem serijskih grešaka sa power buttonom i baterijom. Ako ih sad kupuješ nove, mislim da je potpuni promašaj kupiti 5 a ne 5s. Čitač otiska prsta dosta znač, a noviji procesor je 64bit. Koliko znam, na 5s je poboljšana baterija u od osu na 5 a tu je i ona ekstra godina koju ćeš inati u sw podršci od apple-a.
Sad imam 4ku(vec 3 godine) i zaista nebih jos menjao da me nesto ne tera?!
Baterija jos uvijek odlicno sluzi,jedino ‘ono’ sa antenama zna da zategne nervne vijuge(pogotovu ako se drzi prst blizu njih). A sto se tice Os-a,jos sam na v.6
tako da na to i negledam nesto previse.
Sto se tice kupovanja kao ‘nove’,da u pitanju su Refurbished.
Stim,da je baterija nova kao i body.Dakle ovaj info od Koste sa serijskim greskama power butt. i baterije…sta mislite da li se u Refurbished modela moze tako nesto ocekivati?
...Jos jedno pod pitanje,da li je uz pomoc jailbreak-a moguce navuc stari (v.6) skin ikona? Izmedju ostalog to je i razlog zasto sam ostao na 6ci(...ok i brzina je vazna).
To sa antenom je tesko i reprodukovati, a nisam nikad cuo da je neko imao realno problem, a prodao sam stotine takvih telefona. Voleo bih da vidim koje to vijuge i sta zateze 😊
Razumijem da je ‘S,C,S’ bolje za pazariti no,Doktore,jel realno da se mogu susrest sa problemima odnosno njihovim modelima koji su felericni u seriji 5?!!!!
Ipak razlika u cijeni nije mala…zbog toga i dalje se kopkam!
Ja imam iPhone 5 već neko vreme i prilično sam zadovoljan njime. iPhone 5s jeste brži, ima touch id i sl. ali mene moj iP5 sasvim dobro služi. Sa iOS 8.4 radi vrlo brzo i pokreće veliku većinu aplikacija koje mogu i drugi iPhone-i da pokrenu. Jedino zbog čega bih preporučo iPhone 5s jer će dobiti bar još jednu verziju iOS-a više, ali ne znam koliko ti je to važno…
P.S. Može se vrlo lako dobiti stari izgled ikona preko jailbreak-a 😊
Nisam ja rekao da je iP5 loš, daleko od toga, uređaj je vrlo upotrebljiv, jer ga na kraju krajeva, i ja imam već godinu dana i neću ga skorije menjati. Služi me odlično, a i meni se nekako zalomilo da se po serijskom broju nije našao ni u jednoj od ove dve zamene (baterija i powerbutton). Samo konstatujem da bih ja sad, da sam na njegovom mestu pre dao još 110€ više i dobio telefon koji će i za godinu dana opet vredeti na tržištu tačno 100€ više od petice, tako da nisu bačene pare jer će uvek moći da ga proda i doda manje para kako bi kupio noviji iP u poređenju sa iP5 (ako me je uopšte neko razumeo :D )
Hvala na odgovoru (kao i Kosti i Docu);
medjutim tvoj odgovor me je ipak podstakao da ustedim tih 110€ ;-]
Nisam zahtevan korisnik,tako mi nije stani-pani do 5C.
Jedino me jos(po zadnji put) zanima po cemu je to 5C brzi od 5ice?
5C nije nikako brži od 5ice, a razlike u benchmark poenima postoje, ali verujem da imaju veze i sa OS-om sa kojim se merilo i isporučvalo s obzirom na to da je 5c godinu dana mladji pa je inicijalno i radio na drugom os-u u odnosu na 5. 5s jeste brzi i bolji, moćniji od oba. 64bit chip i senzor otiska prsta su sasvim dovoljan feature, a i bolja baterija. Ostalo je zanemarljivo.
Drago mi je da sam ti pomogao 😊 Ipak, hteo sam samo još da ti predložim da, ukoliko ti nije hitno, sačekaš do septembra, kad izlaze novi iPhone-i. Tada će sigurno pasti cena svim starijim iPhone-ima pa možeš da kupiš i 5s tada 😊