Kano da promenim Apple ID u App Store
Posted: 30 November 2015 08:38 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  78
Joined  2005-12-17

Imam Mac Book Pro i hoću da promenim Apple ID u App Store kaka bih instalirao nadogradnje na Mac OS X 10.11.
Mood odgovor već postoji ali nažalost nisam uspeo da pronađem.
Unaired hvala.

Profile

Posted: 01 December 2015 12:37 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Čekaj… je l’ ti hoćeš da napraviš novi Apple ID ili da promeniš mail za stari Apple ID, a da pritom zadržiš aplikacije koje su vezane za njega?

Nov iCloud nalog (koji je ujedno i Apple ID) možeš lako da napraviš iz System Preferences na Mac, pod ‘iCloud’ (ako si tamo ulogovan sa nekim iCloud nalogom koji već imaš, idi na ‘sign out’ i trebalo bi da vidiš opciju da napraviš novi)... tamo možeš i novi iCloud mail za taj nalog da registruješ (ako nećeš da koristiš neki drugi mail)... kad napraviš iCloud nalog, on je već registrovan kao Apple ID i možeš s njim da se uloguješ na App Store.

Ne znam samo da li još uvek može odatle da se registruje USA nalog preko iCloud maila i da posle normalno mogu da se downloaduju i aplikacije sa App Store… skoro, kada sam hteo da napravim poseban Apple ID da isprobam El Capitan Beta verziju kada je izašla, probao sam preko iCloud sajta (znač, ne iz System Preferences) da registrujem outlook mail kao Apple ID i tad sam morao da odaberem Hrvatsku (kad već nema Srbije) jer je izlazila neka greška kada sam pokušavao da napravim USA nalog.

Ako si mislio da hoćeš da promeniš mail za postojeći Apple ID, to ne može ako za Apple ID koristiš iCloud mail (u tom slučaju možeš samo nov da napraviš)... ako koristiš mail adresu koja nije Appleova, onda idi na onu stranicu za podešavanje Apple ID naloga (appleid.apple.com); idi na ‘Manage your Apple ID’, pa vidi tamo ako možeš da promeniš mail.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 08 December 2015 04:52 AM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-12-17

Kupio sam MacBook Pro polovan i ostao je njegov ID u AppStor-e. Taj ID želim da promenim.

Profile

Posted: 08 December 2015 07:31 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  196
Joined  2010-09-03

A šta je problem ? Odeš na settings pa na iCloud i promeni ? Ili kad otvoriš App Store idi na padajući meni gore levo ‘Store’ na izloguj stari nalog i uloguj se s novim koji si prethodno napravio..

Možda ti je bolje, ako već nećeš reinstalaciju OSXa, da odeš na settings pa users i groups..napravi novi nalog i to kao admin nalog. Uloguj se sa njim a obriši stari i onda lepo sve podesi od nule i uloguj se u sve sa svojim nalogom. 😉

Signature 

A Smile Can Hide A Thousand Words

Profile

Posted: 10 December 2015 09:32 AM   [ # 4 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-12-17

Hvala na pomoći.
Korisnih informacija dobih puno.

Profile