Šta mi možemo da uradimo po tom pitanju? Za početak, kada god instalirate sistem, izaberite kao lokaciju Srbiju i dozvolite da mašina te informacije pošalje Appleu. S obzirom da kod Snow Leoparda postoji propust pa Srbije ni nema među zemljama, svi na http://www.apple.com/feedback/ i popunite informaciju o propustu.
Za one koje mrzi da se raspišu, evo teksta koji sam im poslao u svoje ime, pa možete koristiti isti ili sličan:
I noticed that my country of origin is missing from the list of countries. I saw it while installing Snow Leopard.
It was present in Leopard, but for some reason you dropped it out in Snow Leopard.
Please return it as soon as possible.
Thank you in advance,
Mario
P.S. This form is not up to date. The question ‘Which operating system are you running?’ is missing 10.6 😊
Kako ja da instaliram taj snow leopard? Jel on bolji od obicnog?
Moraces da ga kupis (3400din) i onda ga instaliras sa diska.
Mada moja preporuka ti je da sacekas da izadje prvi update ili mozda cak jos njih par pa da onda predjes, na Snow, jer obicno se uoci dosta sitnik greskica pa dok se to ne ispravi…
Bolji je u smislu da izvlaci iz hardvera bolje performanse, i ima nekih vizuelnih poboljsanja, neke epohalne stvari ne sadrzi bas 😊
Danas mi SL ponudio da update-jem EFI. Sve prošlo kako treba, pojavila mi se nova aplikacija u utilities, ‘mac mini EFI firmware update’, kad kliknem kaže ‘Your computer’s firmware is up-to-date with version 1.2 of the Mac mini EFI Firmware Update.’
SL radi u 64-bit modu (bar sam takvo očtavanje dobio u terminalu sa onim setom komandi); ali je radio i pre update-a firmware-a.
Jel ja to u Leopardu do sada nisam primetio ili je novina u Snesku da ovaj genie efekat minimiziranja prozora kojima je vrh u donjem delu ekrana radi tako sto prvo ode malo gore pa onda uskoci u Dock? Koliko se secam ranije se samo skupljao i spustao dole…
Stvarno svaka čast za Review, ja sam ga u dahu pročtao.
LaMar wrote:
Jel ja to u Leopardu do sada nisam primetio ili je novina u Snesku da ovaj genie efekat minimiziranja prozora kojima je vrh u donjem delu ekrana radi tako sto prvo ode malo gore pa onda uskoci u Dock? Koliko se secam ranije se samo skupljao i spustao dole…
Šta mi možemo da uradimo po tom pitanju? Za početak, kada god instalirate sistem, izaberite kao lokaciju Srbiju i dozvolite da mašina te informacije pošalje Appleu. S obzirom da kod Snow Leoparda postoji propust pa Srbije ni nema među zemljama, svi na http://www.apple.com/feedback/ i popunite informaciju o propustu.
Za one koje mrzi da se raspišu, evo teksta koji sam im poslao u svoje ime, pa možete koristiti isti ili sličan:
I noticed that my country of origin is missing from the list of countries. I saw it while installing Snow Leopard.
It was present in Leopard, but for some reason you dropped it out in Snow Leopard.
Please return it as soon as possible.
Thank you in advance,
Mario
P.S. This form is not up to date. The question ‘Which operating system are you running?’ is missing 10.6 😊