Sporije se podiže samo prvi put, svaki sledeći restart ili PowerOn je potpuno normalan, mislim na vreme za koje mu je potrebno da podigne Login Screen.
Dobra vest je što možeš da biraš kako će se boot-ovati, ali ne na svim Mac-ovima. Drdra je našao kako može i na ostalim da se boot-uje u 64bit, ali na spartanski načn :laugh:
Pri restartu držiš ‘6’ i ‘4’ za 64bit, a da se vratiš na 32bit držiš ‘3’ i ‘2’ :laugh:
I ti driver-i će se kroz update svaki sledeći dopunjavati, maltene nećeš ni osetiti da ti nešto nedostaje.
Pa evo koliko samo prelaženje na 64bit traje.
castor wrote:
Obzirom da tranzicija na 64bita traje već otprilike 10 godina, slobodno cijenim da se prelazak na 128bita neće desiti u barem narednih 5 godina.
Ja sam evo upravo stavio 10A432 i baš probao 64bit da vidim kako radi, pa ću javiti utiske o brzini. Za sada boot i shutdown radi kao i ranije.
Nego mi je baš čudno kako ne mogu da paralelno rade, tipa ako neka aplikacija zahteva 32bit mod, zašto ne bi mogla da se pokrene u tom modu, a da ne mora da se prebacješ kompletno u 32bit mod. Recimo na prethodnoj verziji, a i ovoj, da bih recimo podesio neko podešavanje SysPref mora da se zatvori i ponovo otvori u 32/bit režimu, wtf? Nek me neko ispravi ako grešim.
Druga stvar, potpuno banalna, hteo sam da stavim screensaver Bumblebee-a koji mogu da instaliram samo ako je SysPref već pokrenut ali u 32bit modu i kao takav screensaver radi bez problema.
Namestim ga i kad hoću da ga testiram on mi kaže da ne može da se koristi, Move to Trash?!?!?! A kad vratim u 32bit sve ok.