Apple ID promena i vec instalirane aplikacije
Posted: 27 November 2020 12:45 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  20
Joined  2007-05-04

Pozdrav,

Prelazim na novi laptop. Stari ostavljam sinu. Posto ide u graficku skolu, rado bismo ostavili sve aplikacije koje su vec instalirane, ne bismo da ih brisemo, jer dosta toga rade na racunaru u skoli, ova online nastava zahteva da radi kod kuce, pa se otimamo oko laptopa bukvalno.

Ako on promeni Apple ID na mom starom laptopu i postavi svoj kao admin, a moj ID izbrise, da li ce mu ostati aktivne sve aplikacije koje zeli da sacuva?

Profile

Posted: 29 November 2020 10:35 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Nije mi jasno šta ćete tačno da uradite, nalog na računaru i AppleID su dve različite stvari. Uz nalog se mogu povezati različiti AppleID nalozi za iCloud i Mac App store. Recimo, ja za iCloud koristim madamov (at) mac.com, za App store madamov (AT) gmail.com.

Ukratko, ako napravite novi nalog na računar za sina, date mu admin privilegije i povežete ga sa njegovim AppleID-em u App Store aplikaciji i iClooud podešavanjima, aplikacije će ostati i nastaviti da rade normalno. Jedino će kada stigne update za neku od aplikacija koje su kupljene preko Mac App Storea biti potrebno da se unesi podaci onog naloga uz pomoć kojeg su inicijalno kupljeni/instalirani.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 30 November 2020 02:32 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2007-05-04

Hvala Vam puno na odgovoru. Zapravo nisam znala da li ostaju aplikacije koje sam ja instalirala kao user ako izbrisem svoj nalog. Sve smo upravo tako uradili, malo izguglali i reseno je. Mene vise nema na racunaru, a njemu su ostale sve aplikacije. Za placanje sam razumela.

Pozdrav!

Profile

Posted: 30 November 2020 02:33 PM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Joined  2007-05-04
Milan Adamov - 29 November 2020 10:35 AM

Nije mi jasno šta ćete tačno da uradite, nalog na računaru i AppleID su dve različite stvari. Uz nalog se mogu povezati različiti AppleID nalozi za iCloud i Mac App store. Recimo, ja za iCloud koristim madamov (at) mac.com, za App store madamov (AT) gmail.com.

Ukratko, ako napravite novi nalog na računar za sina, date mu admin privilegije i povežete ga sa njegovim AppleID-em u App Store aplikaciji i iClooud podešavanjima, aplikacije će ostati i nastaviti da rade normalno. Jedino će kada stigne update za neku od aplikacija koje su kupljene preko Mac App Storea biti potrebno da se unesi podaci onog naloga uz pomoć kojeg su inicijalno kupljeni/instalirani.

Hvala puno! Resili! Pozdrav!

Profile