< 1 2
2 of 2
Combo or Normal Update? Zamena tastature…
Posted: 24 July 2008 01:59 PM   [ # 16 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  47
Joined  2008-06-18

DS_Store wrote:

drweb19 wrote:

...najvise me podseca na Total Commander

...Na PC je bila kombinacija

Neko je ovo mogao ranije da ti kaže: zaboravi na windows ‘logiku’ sada kada si prešao na Mac OS. Što pre zaboraviš te gluposti koje si naučo (TC itd.) pre ćeš videti koliko je jednostavnije završavati stvari na normalan načn.

Ovde su date dve funkcije zbog kojih je Finder superioran u odnosu na win alternative i bogme kako stvari stoje, ostaće superioran još dugo vremena:

1) Spring Loaded Folders
http://www.youtube.com/watch?v=go1EOEyAkSg

2) Exposé drag & drop
http://www.macosxhints.com/article.php?story=20031028002452130

Napomena za pod 2) - Exposé ima tri funkcije (pogledaj Mac Help). Ovde je dat primer za jednu funkciju i jedan tip fajlova ali ovo važi za praktično sve kombinacije. Uostalom, isporbavaj malo.

Takođe, mislim da si se istripovao po pitanju kopiranja. Možda je sporo ako kopiraš preko Disk Ordera? U suprotnom ne znam kako bi se primetila razlika između Mac OS-a i wina, i to još tolika razlika (5x).

Na laptopu imaš Fn taster. Fn i Backspace daju Delete.<br><br>Post edited by: DS_Store, at: 2008/07/24 07:13

1. Spring Loaded Folders je OK, ali ne volim nikakve ikonice a pogotovo ne moje fajlove na Desktopu..

2. Pogledao sam link, ali mi ovo nije jasno: ...I click and hold until it becomes draggable…
Nece da postane draggable kod mene.

Hvala za Delete!

Profile

Posted: 24 July 2008 02:00 PM   [ # 17 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ima tabove, pishe ti sve lepo sta podrzava http://binarynights.com/
naravno ako imash 10.5. a ako imash 10.4 moracesh da instalirash predhodnu verziju,koja na zalost nema tabove. Filozofija rada forklift-a ti je identichna finderu, bar sto se tiche move i copy opcije, i gde vide to da move nije dobro za mac… bash si nejasan 😊
Naravno da mozesh sve da radish, a Andrej ti je objasnio sta i kako sa tasterima 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 24 July 2008 02:03 PM   [ # 18 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2008-06-18

Andrej wrote:

drweb19 wrote:

Da li sam dobro razumeo, da DO ima sve isto kao TC sem MOVE opcije tj. da Mac tu opciju bas i nepodrzava i da moze tom prilikom da obrise isti file!
Sto se tice Forklift, jutros sam ga instalirao. Na brzinu koliko sam uspeo da vidim, nema Tabova, nema iznad oba prozora Devices a prilikom drop-a, ne kopira nego muvuje file. Zaista sam zbunjen da li je dobro ili lose za Mac, Move File?!

ForkLift se ponaša kao i Finder - ako drag and dropuješ na isti HD (ili particiju) onda po defaultu radi Move, a ako ne onda Copy. Međutim, možeš u hodu (dok nosiš fajl) da se igraš sa funkcijskim tasterima i promeniš akciju. Cmd ako hoćeš da kopiraš a inače je Move, tj. Alt ako hoćeš Move a default je Copy.

I, naravno, da nije ‘loš’ Move na Macu! (?!?)

Ali Move zna da napravi problem ako se radi u DO, da obrise taj File? Verovatno su zato i obrisali tu opciju u donjem delu.

Profile

Posted: 24 July 2008 02:11 PM   [ # 19 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2008-06-18

cika_kosta wrote:

Ima tabove, pishe ti sve lepo sta podrzava http://binarynights.com/
naravno ako imash 10.5. a ako imash 10.4 moracesh da instalirash predhodnu verziju,koja na zalost nema tabove. Filozofija rada forklift-a ti je identichna finderu, bar sto se tiche move i copy opcije, i gde vide to da move nije dobro za mac… bash si nejasan 😊
Naravno da mozesh sve da radish, a Andrej ti je objasnio sta i kako sa tasterima 😊

Za Move sam dobio upozorenje od coveka koji je pokusao da predje na Mac, a inace se bavi visoko profesionalno videom i ipak je morao da se vrati na Win. zbog Canopusove ne podrske za Mac. I upravo je on izguvio neke files prilikom Move operacije.

Profile

Posted: 24 July 2008 02:32 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

1. Postojao je problem ako se radi Move, a prekine se, source file bude obrisan bez obzira na neuspešan move.

2. Pravi profesionalac nikada ne bi menjao sistem, a da prethodno ne zna da li njegovi programi rade i u kojoj meri i na Macu ili bilo kojoj drugoj platformi. Opcija je takođe bila da se prebaci na drugi programski paket, ali ajde, stare navike…

Profile

Posted: 24 July 2008 03:30 PM   [ # 21 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2008-06-18

Mario wrote:

1. Postojao je problem ako se radi Move, a prekine se, source file bude obrisan bez obzira na neuspešan move.

2. Pravi profesionalac nikada ne bi menjao sistem, a da prethodno ne zna da li njegovi programi rade i u kojoj meri i na Macu ili bilo kojoj drugoj platformi. Opcija je takođe bila da se prebaci na drugi programski paket, ali ajde, stare navike…

2. Taj pravi profesionalac ima 5 racunara i samo na jednom je imao hackintos…
Koliko vidim, ovde je demagogija neizostavna tj. nekakav visi stav / nadobudnost / superiornost nad windows korisnicima. Valjda se to stanje prirodno namece, kada je u pitanju bilo koji oblik manjine…
Elem, da ja sada ne odem u… 😉

Iskreno, mislim da neke stvari ne treba porediti, kao sto su Mac, Win, Linux. Svi ti OS jesu dobri za neku namenu i covek treba sam da pronadje sta je u tom trenutku idealno za njega. Tako da svaka rasprava tog tipa, bas i nema nekog smisla.

Post edited by: drweb19, at: 2008/07/24 15:39

Profile

Posted: 24 July 2008 03:47 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Onda se ne kaže da se čovek vratio na Win, već da nije prešao na OS X 😉
A uopšte nije bilo iz ugla OS X pwns Windows, nego kritika na račun tog ‘profesionalca’, zato sam i rekoa na Mac ili bilo koji drugi sistem. I posle pojašnjenja je još smešnije što je gledao da li to sve radi na Hackintoshu. Kako je mogao biti siguran da neka od komponenti u tom PC-ju ne uzrokuje nekompatibilnost? Valjda je normalno da je otišao kod nekog ko ima Proa, pa probao šta ga zanima 😊 Nebitno.

Profile

Posted: 24 July 2008 04:00 PM   [ # 23 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2008-06-18

Mario wrote:

...Valjda je normalno da je otišao kod nekog ko ima Proa, pa probao šta ga zanima 😊 Nebitno.

U pravi si, nebitno je… Samo treba reci da radi u Canopus Hardware / Edius Software, a iz prepiske sa njihovim inzenjerima, nemaju nameru da rade ista za Mac :(
Znaci, em ne moze da instalira Canopus karticu, em Final Cut ipak nije toliko dobar kao Edius Soft.
Veruj mi, veoma mu se dopala Mac filozofija i zao mu je sto nije doslo vreme da predje na Mac.

Post edited by: drweb19, at: 2008/07/24 16:04

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ syslogd problem      SPSS for Mac ››