Polako, možda nije baš sve izgubljeno. Imaš FileSalvage, evo i download link:
http://www.macupdate.com/download.php/16097/FileSalvage.dmg.zip
Ali pazi: u pitanju je trail verzija, kompletan košta $90 ! Ne sećam se koja su ograničenja, ali mislim da neregistrovan ne možeš u potrazi za izbrisanim fajlom da skeniraš više od par stotina MB diska ili par GB, ne sećam se tačno. Tako nešto, znam da meni zbog toga nije ništa značo u jednoj prilici kada sam greškom izbrisao neke fajlove.
Ako ne pomogne trial verzija, jedino što ti mogu preporučti (za neki drugi program ne znam) je da probaš stari dobri grep (Mac OS X je ipak Unix, zar ne). U tu svrhu je ipak potrebno da znaš šta tražiš, racimo neki deo teksta fajla i sl. Na primer, ako bilo gde u fajlu imaš tekst ‘gde te bre obrisa?’, kucaćeš nešto ovako:
grep -a -B1 -A400 ‘gde te bre obrisa?’ /particija > rasults.txt
Ovime ćeš u tekstualni fajl results.txt smestiti sve ‘obrisane’ fajlove na particiji particija velične +/- 400 linija, koji u sebi sadrže tekst ‘gde te bre obrisa?’.
Pazi, i rezultat operacije je tekstualni fajl (sa pronađenim fajlovima nadovezanim jedan na drugi); tako da ako tražiš binarne fajlove (koji u sebi ipak imaju prepoznatljivi string koji se traži); očekuj razno smeće u rezultatu, u stvari ne smeće, već ‘tekstualno prikazan’ binarni sadržaj.
Možda će ti ovo pomoći. Ja sam tražio neke HTML fajlove (koji su tekstualni) i snašao se bez problema.