‹ First  < 7 8 9 10 11 >  Last ›
9 of 14
Pet pitanja - prelazak sa Win na Mac…
Posted: 26 August 2008 01:46 AM   [ # 121 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2008-08-05

Pri kraju kilometarskog objasnjavajuce/upitnog posta reko da probam nesto drugacije i izgleda da je to to. 😊

Nikako da skontam instaliranje DMG-jeva u Apps., al na kraju ipak probam da ne prevlacim njih u A. vecc mauntovani sadrzaj… A guglah i iscitavah… Damn.

Zajebata ova tranzicija.

Signature 

Sitting on my hotel room bed with a Mac on one knee and a PC on the other. Like having a threesome with a supermodel and a troll.

Profile

Posted: 26 August 2008 09:05 AM   [ # 122 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Nikako da skontam instaliranje DMG-jeva u Apps., al na kraju ipak probam da ne prevlacim njih u A. vecc mauntovani sadrzaj… A guglah i iscitavah… Damn.

Nisi jedini, ovo viđam čak i kod iskusnijih Mac korisnika. I to najčešće Firefox ili Skype ili Messenger.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 26 August 2008 11:58 AM   [ # 123 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

ja kada sam pocinjao vodio sam se logikom koju mi je program ponudio, uglavnom je to prevlacenje.. e onda sam nailazio i na instalaciju koja je po koracima jako slicna Win-u.. i onda se javi i treca opcija gde ide prevlacenje pa tek naknadno instalacija korak po korak 😊

ali kakve face ljudi prave kada vide instalaciju prevlacenjem,pogotovu jer vecina njih nikada nije ni videla Mac OS a kamoli radila nesto na njemu…
moji cimeri su bili u fazonu ma da..bash tako ide i tome slicni komentari :side:

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 28 August 2008 11:19 PM   [ # 124 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

RedRott wrote:

ali kakve face ljudi prave kada vide instalaciju prevlacenjem,pogotovu jer vecina njih nikada nije ni videla Mac OS a kamoli radila nesto na njemu…
moji cimeri su bili u fazonu ma da..bash tako ide i tome slicni komentari :side:

Pa moraš da razumeš korisnike PC-ja 😊

Mnogi PC-jevci su naučli da za instalaciju nekog programa nije dovoljno da se program samo stavi na hard disk, nego da je neophodno i da se pokrene neki installer da bi se program instalirao i da tek onda može da se koristi program.

Tako da kad ti nekom PC-jevcu pokažeš da se neki program na Mac instalira tako što se program samo stavi negde na hard disk i onda može da se koristi, onda taj PC-jevac može da posmisli da si ti prethodno već instalirao taj program, pa da si samo iz DMG-a prekopirao neku prečcu za taj program 😊

Zato, kad im pokazuješ kako se instaliraju programi na Mac, im prvo pokaži koje sve programe imaš instalirane (da se uvere da nisi prethodno instalirao taj program); pa onda odi, na primer, na FireFoxov sajt i preuzmi FireFox (da se uvere da nisi ti u DMG zapakovao samo neku prečcu do programa) i onda iz tog DMG-a instaliraj FireFox 😊

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 28 August 2008 11:58 PM   [ # 125 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

ima i programa za pc koji se samo stave negde… sitne alatkice i tako to
a ima i dosta programa za mek koji tupe sa instalacijom… leopard je uveo glupost da moras i da kliknes na ikonu harda u toku instalacije cak i kad ti je jedini u sistemu… i tanko…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 29 August 2008 03:05 AM   [ # 126 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

drdra wrote:

ima i programa za pc koji se samo stave negde… sitne alatkice i tako to

Znam da za Win ima tako nekih sitnih programčća koji su pravljeni da se koriste s USB memorije, ali većina programa za Win ne spada u tu kategoriju.

A obzirom da većina programa za Win zahteva instalaciju, onda mnogi korisnici koji se ne razumeju baš nešto mnogo u računare misle da za sve programe treba instalacija.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 31 August 2008 03:03 PM   [ # 127 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-08-05

Kako da namestim da se kod praznjenja korpe ignorise ‘zakljucanost’ otpadaka?

Signature 

Sitting on my hotel room bed with a Mac on one knee and a PC on the other. Like having a threesome with a supermodel and a troll.

Profile

Posted: 31 August 2008 04:30 PM   [ # 128 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Samo pritisneš i Alt (Option) dok klikćeš na Empty Trash (ili ako si kbrd freak, dok pritišćeš Cmd+Shift+Del, da bude Cmd+Alt+Shift+Del) 😊

Profile

Posted: 31 August 2008 04:47 PM   [ # 129 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-08-05

Hehe, Option!=Apple? :D
Usput, ima li nacin da se namesti da tako funkcionira po difoltu?
———

Kako se uninstall-iraju aplikacije na OS X/Leopardu? Ima li neki utility za ovo?

Na nekim 101 stranama sam nalazio da je dovoljno iz Applications prevuci ikonicu u Trash, uz opciju dodatnog ‘ciscenja’ iz nekih ‘system’ foldera.

Ovo prvo mi nije funkcionisalo 100% (ili sam nesto izgresio) u jednom slucaju (Cog) a ni prvo ni drugo kod problema koji trenutno imam.

Pre nego sto sam dobavio full CS3 bio sam nabacio trial PS CS3 (koji istice preksutra). Pri instalaciji CS3a PS mi je prijavljen kao vec instaliran bez mogucnosti za prelazenje preko te instalacije (iako sam bio prevukao PS iz App. u kantu).

Probao sam posle da izbrisem i neke fajlove po uputstvu za ‘uber uninstall’ koje izguglah, bez pomoci.

Ako sam konfuzan vicite, jos sam n00b…

Signature 

Profile

Posted: 31 August 2008 05:09 PM   [ # 130 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Da, Option je pre bio, a kako su krenuli na Intel tranziciju, zamenili su to natpisom Alt (što je lexički i pravilniji naziv); ali su zadržali stari simbol skretnice za Option 😊

Default Force Empty Trash može biti ukoliko se jednostavno navikneš da umesto tri dugmeta, odjednom pritisneš 4 😊

Evo ti lepa lista prečca.
http://itsallmac.com/blog/2007/09/16/keyboard-shortcuts/

Nadam se da nisi obrisao puno stvari samim prevlačenjem u Trash 😊

Imaš lepih programčća koji brišu sve fajlove koji imaju neke veze sa .app fajlom koji se briše.

Moj omiljeni je AppZapper koji sam koristio i pre kupovine u Mac Heist paketu, cena neka simbolika..da li $12, a imaš i nekih freewarea, poput AppCleanera.

To ti svakako savetujem za instalaciju i upotrebu.

A za PS, imaš u njihovom readme fajlu uputstvo kako nadograditi trial ili kako ga deinstall.

file://localhost/Applications/Adobe%20Photoshop%20CS3/Photoshop%20CS3%20Read%20Me.htm#A3

Ispusti ovu gornju adresu u svoj browser. pa će ga on otvoriti 😊 Sad videh da nije parsovan.

Post edited by: Mario, at: 2008/08/31 17:19

Profile

Posted: 31 August 2008 10:10 PM   [ # 131 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-08-05

AppZapper instaliran i na evaluaciji… 😊

..Al’ i dalje imam problem sa PS/CS3. :| AppZapp-ovah PS, al kad pokrenem CS3 Setup i dalje prijavljuje da je PS instaliran?!

Ima’l jos koja fora za ovakvu situaciju, tipa da ubijem jos to i to tu i tu, ili najbolje da ponovo reinstaliram ovu trial verziju PSa pa ispratim zvanicna uputstva za uninstalliranje?

EDIT: PS/CS3 problem resen
U Utilities naci PS install/un., mountovati setup (PS); prihvatiti ponudjenu opciju brisanja; re-pokrenuti CS3 Setup, do-instalirati PS… 😊

detaljnije >>
——————-

Default Force Empty Trash može biti ukoliko se jednostavno navikneš da umesto tri dugmeta, odjednom pritisneš 4

Ha! Jos 1 stvar gde je win > maca… ;D

Post edited by: Vukasin, at: 2008/09/01 00:14

Signature 

Profile

Posted: 09 September 2008 04:42 AM   [ # 132 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-08-05

Kada stavim neki folder u Dock, i klikom na njega dobijam ‘grid’ sa sadrzajem, postoji li setting ili hack da u foldere koji se ovde nalaze ulazim putem ovog grida (uz mogucnost vracanja na prethodni nivo)?
———————
desni klik na folder koji ti je u dock-u pored trasha, pa se malo igraj, mislim da je ono sto ti treba
Viev Content As:
List

Evo jos 1 varijante.
http://www.eternalstorms.at/utilities/hierdock/index.html

Signature 

Profile

Posted: 06 October 2008 11:47 PM   [ # 133 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-08-05

OK, poludit cu.

Navikao da je u editovanju END skok na kraj linije, ctrl+END kraj teksta itd itd., a na Macu mi ovako rade jedino Photoshop i Word i mozda jos ponesto. END mi uglavnom znaci skok na kraj teksta, ako radi uopste (u ovom boxu nista npr.) WTF?
(Vazi i za HOME naravno; i kombe tipa Shift+Jabuka+Up.)

Btw., ima li na OS X-u nesto nalik Task Commanderu?

Signature 

Profile

Posted: 07 October 2008 12:33 AM   [ # 134 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Tako je to na Macu 😊

Task Commander..valjda misliš na Activity Monitor…imaš ga u /Applications/Utilitis/

Profile

Posted: 07 October 2008 02:43 AM   [ # 135 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Vukasin wrote:

OK, poludit cu.

Navikao da je u editovanju END skok na kraj linije, ctrl+END kraj teksta itd itd., a na Macu mi ovako rade jedino Photoshop i Word i mozda jos ponesto. END mi uglavnom znaci skok na kraj teksta, ako radi uopste (u ovom boxu nista npr.) WTF?
(Vazi i za HOME naravno; i kombe tipa Shift+Jabuka+Up.)

Btw., ima li na OS X-u nesto nalik Task Commanderu?

ЕНД ваљда и треба да иде на сам крај, ко што му и сама реч каже...То што си навикао на ПрЦу није логично, па се дедер одвикни...Имаш и Јабука /цмд/ + стрелица доле на крај текста, + стрелица горе на почетак текста, + стрелица десно на крај реда и + стрелица лево на почетак реда..А имаш и Хелп у сваком програму па види ако су правили неке друге скраћенице...

Шта ти је то Таск Командер?

Најбоље ће бити да се одвикнеш од тога да све поредиш са ПрЦом и покушаваш да радиш истом логиком ко и тамо, јер под 1. та логика не ваља а под 2. брже ћеш да се навикнеш на исправну логику..

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

‹ First  < 7 8 9 10 11 >  Last ›
9 of 14