‹ First  < 10 11 12 13 14 > 
12 of 14
Pet pitanja - prelazak sa Win na Mac…
Posted: 26 January 2009 09:09 PM   [ # 166 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

app hitler

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 17 July 2009 08:25 PM   [ # 167 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2008-08-05

Za img formate poput JPG/PNG/etc sam namestio Xee kao default app, ali za fajlove koje snimim iz Photoshopa se on postavlja za default. Da li mogu ovo da disableujem?

Da li mogu da disableujem i ‘smart’ zadrzavanje appova u docku? Znaci da ne odlucuje samoinicijativno da neku app ostavi u njemu nakon sto je quitam?

Signature 

Sitting on my hotel room bed with a Mac on one knee and a PC on the other. Like having a threesome with a supermodel and a troll.

Profile

Posted: 05 October 2009 09:23 PM   [ # 168 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Pozdrav i dobrodosla!

Razlike izmedju iWork08 i 09 nise ogromne, radi se o nekim detaljima kao npr. veci broj templates-a, bolji charts…i jos gomilu nekih sitnih detalja.

http://www.apple.com/iwork/pages/
http://www.apple.com/iwork/keynote/
http://www.apple.com/iwork/numbers/

Drugim recima i jedan i drugi ce da obave posao.
E sad postoje nacini da se dodje do tih progama i za dz al o tome na pm.

Pozdrav

EDIT: Ubaceni linkovi

Post edited by: Markooo, at: 2009/10/05 21:25

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 05 October 2009 10:16 PM   [ # 169 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Lorelaj, javi mi se na PM (imaš tu ispod moje poruke PM dugme).

Profile

Posted: 06 October 2009 12:40 AM   [ # 170 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

Pojavi se zensko i svi usluzni, a ti Mario nikako da dodjesh da mi uradish kalibraciju displeja! :D

Dobrodoshla Lor!

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 06 October 2009 01:21 AM   [ # 171 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Javi mi se i ti na PM :D
Ja se javio, ali ti nisi mogao tada, šta da ti radim 😊

Profile

Posted: 06 October 2009 08:29 AM   [ # 172 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  15
Joined  2009-09-16

Dobro jutro,
hvala Marko na linkovima,znanje je znati gde znanje stoji;)
Sreća što ima i na nemačkom,moj engleski je prilično ‘rusty’ od nekorišćenja.
He,he skroz sam zaboravila da u Srbiji , ‘zemlji neograničenih mogućnosti’ ima i za
dž  stvari.
Ostalima hvala na dobrodošlici.I kod kalibracije treba naći prave parametre:P

Profile

Posted: 06 October 2009 10:47 AM   [ # 173 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Lorelaj proveri PM dobila si odgovor.

Pozdrav

Signature 

Profile

Posted: 08 October 2009 09:19 PM   [ # 174 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  15
Joined  2009-09-16

A da vi napravite neko ćoše na ovom forumu za nas obične smrtnike u applovom svetu ,npr.‘Sve što ste hteli da znate o jabuci a niste imali koga da pitate’;)
Podavićemo vas ovde sa dosadnim pitanjima:unsure:

Pitanja:
1. Malo sam ćorava ,pa kad god dam opciju da mi poveća stranicu,forum mi se surva na dno?Gde grešim?To mi se dešava samo ovde na forumu.
koristim Safari,monitor je 17’WidthScreen 1680x 1050

2.Mac i virusi.Koliko su noviji operativni sistemi ( konkretno Leopard) zaštićeni?Treba li nešto dodatno? Ako da ,preporuka.

3.Koliko su u moji fajlovi stvarno obrisani,kad ih izbacim iz kante za smeće?Treba li neki dodatni program za čšćenje tvrde ploče?

4.Treba da oformim mejl na mac-u,dosad sam koristila mozilin Thunderbird na
windows-u.Da koristim apple mail ili može i mozilin ,iako ne koristim njihov browser više?
😊

Profile

Posted: 08 October 2009 09:26 PM   [ # 175 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Lorelaj wrote:

A da vi napravite neko ćoše na ovom forumu za nas obične smrtnike u applovom svetu ,npr.‘Sve što ste hteli da znate o jabuci a niste imali koga da pitate’;)
Podavićemo vas ovde sa dosadnim pitanjima:unsure:

Pitanja:
1. Malo sam ćorava ,pa kad god dam opciju da mi poveća stranicu,forum mi se surva na dno?Gde grešim?To mi se dešava samo ovde na forumu.
koristim Safari,monitor je 17’WidthScreen 1680x 1050

2.Mac i virusi.Koliko su noviji operativni sistemi ( konkretno Leopard) zaštićeni?Treba li nešto dodatno? Ako da ,preporuka.

3.Koliko su u moji fajlovi stvarno obrisani,kad ih izbacim iz kante za smeće?Treba li neki dodatni program za čšćenje tvrde ploče?

4.Treba da oformim mejl na mac-u,dosad sam koristila mozilin Thunderbird na
windows-u.Da koristim apple mail ili može i mozilin ,iako ne koristim njihov browser više?
😊

1. Problem do foruma, trenutno nema resenja.
2. Zaboravi na brige sve je kul ne treba nista.
3. I jesu i nisi, ne postoji bas sredstvo da ih unistis za uvek, postoje cak programi koji mogu da povrate izbrisane/izgubljene podatke, cak iz dugogo vremenskog perioda. Kad izbrises mojne da se opterecujes, ako izbrises 1GB, tvoj hard disk dobiti jos jedan 1GB slobodnog prostora.
4. Ovde imas upustvo otprilike kako to ide. Moje preporuke idu za Mail.app naravno

Signature 

Profile

Posted: 08 October 2009 09:53 PM   [ # 176 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

3. Jedino ne bi bilo zgorega da ti korisnik (ti) ima šifru, da ne bude samo da lupiš enter i sve gotovo 😊

Profile

Posted: 09 October 2009 02:19 AM   [ # 177 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

3. Finder - Secure Empty Trash

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 30 October 2009 10:02 AM   [ # 178 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2009-08-24

mojih 5 pitanja… prvi put u zivotu imam bilo sta iz apple-a….. nikad nisam leoparda video u zivotu…. tako da ne zamerite ako ima nekih glupih pitanja….

1. kako da na iTunes-u pustam nestandardne i komercijalne formate(npr .wma)??? da li postoji neki patch ili sta vec???

2. kako da stavim PASS kada palim mac(kada se digne system)?????

3. da li za mac os x postoji opasnost od virusa, i ako postoji koji AV da koristim?

4. rezanje diskova???? kako, sta, gde, kad, cime??????

5. da li valja program za gledanje filmova iz iLife-a, ili da skidan neki drugi??????

Profile

Posted: 30 October 2009 11:28 AM   [ # 179 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

zdrx wrote:

mojih 5 pitanja… prvi put u zivotu imam bilo sta iz apple-a….. nikad nisam leoparda video u zivotu…. tako da ne zamerite ako ima nekih glupih pitanja….

1. kako da na iTunes-u pustam nestandardne i komercijalne formate(npr .wma)??? da li postoji neki patch ili sta vec???

2. kako da stavim PASS kada palim mac(kada se digne system)?????

3. da li za mac os x postoji opasnost od virusa, i ako postoji koji AV da koristim?

4. rezanje diskova???? kako, sta, gde, kad, cime??????

5. da li valja program za gledanje filmova iz iLife-a, ili da skidan neki drugi??????

1. Nikako. .wma nije komercijalni format, .mp3 i .wav su komercijalni formati i oni se mogu naci na svakom sajtu koji prodaje muziku. Potrazi po netu neki program ima ih gomila.

2. System Preferences—> Accounts
dalje ces shvatiti sam.

3. Ne, nema opasnosti, ne treba ti AV. Postoje za Mac ali samo usporavaju racunar i nista korisno ne rade.

4. Toast

5. Ako mislis na iDVD ili iMovie to su programi za pravljenje DVD-eva i filmova.
Mac OS X ima u Application folder DVD Player i QuickTIme.

Od playera imas jos:

VLC
MPlayer Extended
Movist
QT + Perian (perian je codec)

EDIT:

Proklestvo sledece stranice se nastavlja :(

Post edited by: Markooo, at: 2009/10/30 12:22

Signature 

Profile

Posted: 20 February 2010 08:23 PM   [ # 180 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  21
Joined  2010-02-11

Evo i ja da se prijavim, postadoh ponosna vlasnica MacBook Intel Core 2 Duo 2.16 13-Inch (White) 2GB, 160GB hdd. Prvi susret sa MAC-om i moja velika tranzicija. Sada se osecam glupavo, jer sve ono znanje sa PC-a mi samo uzasno smeta. Vecina stvari mi je potpuna novina, ali me fascinira brzina i jednostavnost, a i kako neko rece, treba da se naviknem na ovu novu, logicniju logiku.
kako mi samo ranije nije palo na pamet da batalim ono djubre! Cudo jedno kako te ljudi ubede da ces sa macom biti izolovan kao ostrvo (mac u moru pc-a); kao, nema programa, kao, mejlovi i multimedija nece biti kompatibilna kad se gleda na pc-u, kao, mac je neopravdano skup i navodno ima mnogo boljih pc masina za mnogo manje para. A jos je cudnije kako je to sve pogresno i kako sam ispala glupa. Jeste da se sada posle par dana i citanja svega po forumima osecam jos gluplje (pa vas zato necu ni zamarati pitanjima, dok ne iscitam sve); ali to je valjda tako kada previse analize dovede do paralize. Sad cu polako, meraklijski da proucavam i uzivam. Eto, hvala vam svima na strpljenju i odgovorima nama rukijima. To je za nas pocetnike veeeelika pomoc. Srdacan pozdrav za sve, thumbs up!

Profile

‹ First  < 10 11 12 13 14 > 
12 of 14