Time Capsule
Posted: 25 July 2008 03:32 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Citam i nasao sam na jednom mestu na forumu da se pominje ova cudna sprava. Mene muci sledeca dilema.
Pretrazivao sam po netu i dosao do toga da bih objedinio mrezne funkcije bezicne i zicne, eksterni HD i zajednicki izlaz za internet da nabavim Time Capsule. Interesuje me da li ga neko poseduje, kakva su iskustva u radu sa njim, da li je neko nacuo da se ne sprema opet neka promena u Apple i revizija ovog uredjaja s obzirom da je nedavno izasla nova varijanta Apple TV.
Inace ima ga u prodaji preko apple.co.yu mada ga nema na internet prodavnici. Za informaciju cena za 500 GB je nesto preko 28.000,00 dinara

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 10 August 2008 10:07 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Kupio sam Time Capsule, pa da podelim iskustva sa ostalima. Uređaj je stigao u dobro dizajniranoj kutiji i po otvaranju u unutrašnjosti se sem uređaja nalazio još kabel za povezivanje na stuju knjizica sa uputstvima i disk sa programom za AirPort Utility.
Pročtavši knjižicu pospajao sam kablove po uputstvu. Slično kao i AirPort Extreme na njega se povezuje kabel iz kablovskog modema u WAN port, ako se ima eksterni USB disk ili štampač koji će biti deljen i sl., Ethernet kabel i strujni kabel na kraju. Sa diska sam instalirao program na iMac i utakao strujni kabel Time Capsule u struju. Pokrenu sam program AirPort Utility na iMac-u. On je instalirao bežičnu mrežu i podesio backup podataka na disk Time Capsule. Od podataka tražio je da dam ime mreži i pasvord za povezivanje. Mreža je proradila i racunar se našao na internetu.
Potom sam isti postupak ponovio i sa roditeljskim PC racunarom stim sto sam morao povezati Ethernet kabel i to je to.
Uređaj je dosta tih, mada se dosta greje i na dodir ruke je dosta topao, kada radi HDD još je topliji. Backup podataka je za prvi put dosta trajao, ali u skladu sa protokom po protokolu IEEE 802.11n.
Za ovih cetiri dana koliko radi kod mene zadovoljan sam, a pogotovo sa lakoćom instaliranja jer sam za postavljanje i instalitanje mreže pravi duduk. Jedva čekam da sa bratovim laptopom probam povezivanje na daljinu pa da vidim koliki je domet uređaja.
U svakom slučaju, ako je nekom potreban uređaj koji objedinjuje žičnu i bežinu mrežu, i soljni HDD za backup preporučo bih kupovinu Time Capsule.

😊

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

‹‹ Slusalice + mic za PB      apple tv ››