Video razgovori sa korisnicima PrC-a?
Posted: 26 July 2008 05:14 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Skype otpada.

iChat-AIM kombinacija iz nekog razloga ne radi.

Ima li bilo koje resenje, barem za audio, ako ne za video?

Profile

Posted: 26 July 2008 10:32 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Meni radi iChat/AIM…Shto kod tebe nece?

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 26 July 2008 10:41 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

@Serbian: Glupo pitanje, ali, taj na AIM-u sa druge strane ima iChat ili baš AIM?
Pošto video chat preko Jabbera (a time i preko GTalk-a) radi samo na iChat-iChat liniji, što je skroz bzvz…

@ivicam: A neka SIP-alternativa Skype-u?
Neki OpenWengo, Gizmo5 ili tako nešto?

EDIT: U krajnjoj liniji, neka rugoba tipa aMSN/Mercury a sa druge strane MSN Messenger?

Post edited by: Dachaz, at: 2008/07/26 10:42

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 26 July 2008 09:36 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Dachaz wrote:

@Serbian: Glupo pitanje, ali, taj na AIM-u sa druge strane ima iChat ili baš AIM?

Ima bash AIM na nekoj munji od PC-ija sa nekom standardnom USB kamerom…Chatujem sa sestrom u Kanadi i nema nikakvih problema..Zato sam se zachudio kad videh pitanje…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 27 July 2008 04:26 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Ne znam zasto iChat-AIM ne radi, moguce da je problem do nekih podesavanja Win-a, firewall-a ili ko zna cega. Nalazio sam da su ljudi na netu imali slican problem, ali je resenje komplikovano za ove moje koji koriste win, jedva da i ovo umeju.

Probao sam i sa Skype i Yahoo Messingerom i sa oba imam cudan problem.

Naime, prikacen sam na net preko wireless-a, ali nemam pojma da li je u pitanju neki tip ‘veze preko kabla’ ili nesto drugo, to je otvorena mreza koju sam nasao i nakacio se. Najverovatnije su ljudi u cijem stanu stanujem, a koji imaju kucu pored, preko rutera podelili konekciju, ali to samo nagadjam. Ne smem ni da ih pitam, jer ne znam da li su namerno ostavili otvorenu mrezu ili su zaboravili da stave password. :whistle:

E sad, sve sljaka odlicno, trenutna brzina 7600/510. Skidao sam dosta toga, gledao youtube, kacim se preko VPN i ssh na komp na faksu, pustam preko ssh i graficke programe… Nikakvih problema nije bilo.

Jedino kad pokusam da koristim skype ili yahoo IM, da pozivam bilo drugi komp, bilo fiksni ili mob, samo me skine s mreze i onda mi jedno sat-sat i po ne da da se nakacim. Posle toga se nakacim normalno i opet sve savrseno radi osim kad pokusam ponovo da koristim skype, kada me ponovo iskljuci i tako u krug. U mreze se uopste ne razumem, sto se da videti, ali mi je ovo izgledalo cudno. Prvo sam mislio da je slucajnost, ali sam nekoliko puta satima radio i sve je normalno funkcionisalo, sve dok ne pokusam da koristim skype. Ima li neko ideju o cemu se ovde radi? Ako je bitno, mada ne verujem, u pitanju je MBP.

Edit: sad videh da je u pitanju kablovski operater. Dakle, preko wireless rutera je.

Post edited by: ivicam, at: 2008/07/27 04:47

Profile

Posted: 21 December 2009 03:43 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Audio Video razgovor izmedju SkypePC-a & SkypeMac-a su
savrseno kompaktibilni!!!!

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 21 December 2009 04:56 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Potpisujem ovo iznad mene!

Ako ti ne radi video razgovor izmedju dva Skype-a (ne bitno na kojim sa masinama) i usled toga te izbacuje sa mreze problem trazi u mrezi. Da ti nisu blokirani portovi koji ti trebaju ili su mozda preusmereni u neku drugu namenu na neku fiksnu IP adresu?!? Probaj da promenis port u Skype-u.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 21 December 2009 04:58 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

+ Skype na Mac-u deluje mnogo jednostavnije i lepse za upotrebu. Na PC Skype kao da se ugleda na ACDSee koji u svakoj novoj verziji donese gomilu nepotrebnih stvari (dugmica) 😊

Profile

Posted: 21 December 2009 08:45 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

da li radi voice/vide call na Gtalku preko iChata ?

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile