Sa Disk Utilitijem napravish disk image /.dmg/ instalacionog Leopard DVD-a..Znachi ubacish DVD, dignesh Disk Utility i sa menija File izaberesh New > Disk Image From pa izaberesh DVD…Kad se to zavrshi izaberesh praznu particiju na svom HDD-u /isto u Disk Utility-ju/ i kliknesh na Restore tab…Tamo za Source izaberesh disk image koji si napravio a za Destination praznu particiju..Posle nekog vremena kad se zavrshi resore, setujesh u Preferences tu particiju kao Startup Disk i restartujesh Mac…Podici ce se instalacija Leoparda i onda instalirash ili na main particiju ili na firewire disk ili kako god…
Toso, mislim da tu ima ceo korak viska…
Moze lepo odmah sa DVDa da uradi restore na particiju, zar ne?
Dakle, ubacis DVD, i u Disk Utility (pod Restore) izaberes ga kao source
a particiju sa koje bi se instaliralo kao destination.
Ustedjenih pola sata provedes u krugu najblizih.
edit————————
Meni se cini da covek ne zeli to da radi, nego da zapravo ima .dmg pa ne zna sta ce s njim. Jer, da ima DVD, mogao bi da ga zvekne direktno sa diska, jel. A verovatno nema DVDrezac koji bi to narezao pa eto igranke
Dakle, siriuse kajmakiuse, pitaj pa ce ti se odgovoriti, ali precizno i nestosmisleno.
Samo ako ima instalaciju u obliku dmg fajla, a samo kopiranje instalacionog DVD-a na drugu particiju neće da prođe. Eventualnao sa Carbon Copy Clonerom.
Toso, mislim da tu ima ceo korak viska…
Dakle, ubacis DVD, i u Disk Utility (pod Restore) izaberes ga kao source
a particiju sa koje bi se instaliralo kao destination.
Ustedjenih pola sata provedes u krugu najblizih.
edit————————
Meni se cini da covek ne zeli to da radi, nego da zapravo ima .dmg pa ne zna sta ce s njim. Jer, da ima DVD, mogao bi da ga zvekne direktno sa diska, jel. A verovatno nema DVDrezac koji bi to narezao pa eto igranke
Dakle, siriuse kajmakiuse, pitaj pa ce ti se odgovoriti, ali precizno i nestosmisleno.<br><br>Post edited by: drdra, at: 2008/08/04 01:31
E upravo to mi treba.Izvinjavamm se nanedovoljnoj preciznosti.Upravo kao sto si i napisao imam .dmg na drugoj particiji i sada se pitam sta i kako dalje da bi pokrenu instalaciju.
Unaprijed zahvalan.
Evo da javim sta sam ja uradio, posto mi je upravo ovo trebalo. Dakle, imam image Leoparda (.cdr) i 3 particije na internom hdd-u na lap-u. Skoro sam menjao hdd, pa sam klonirao pomocu iBook-a, pa mi je particiona shema ostala Apple partition map, a poshto imam MacBook, ne mogu da instaliram normalno sistem na takvu particiju. Odradio sam sve kao shto je tosha objasnio, i radi sve. evo postupka.
pomocu disk utilitia sam image postavio kao source, i dao jednu od particija kao destination, kad je to odradio, podesio sam u startup disku da komp butuje sa particije na kojoj je image ‘raspakovan’. Kad se pokrenula instalacija, priljuchio sam usb hdd i na njega instalirao sistem. Kad se i to zavrshilo sve, klonirao sam ponovo sa tog externog na particiju na internom hdd-u. Sve radi, updateovao sistem, evo sad polako stavljam programe. sve radi kao sat 😊
Meni tu nesto izgleda ne ide.Evo dobio sam DVD na kojem je samo jedna file imena boot.sparseimage.
Dali neko moze objasniti kako raspakovati na particiju ,a da bude butabilna.
Taj DVD nije originalni instalacioni Leopard DVD, vec je neko napravio image i narezo ti…Znachi probaj da uradish restore tog image-a na particiju kao shto sam objasnio gore…
upravo sam se prijavio na sajt….nedavno kupih macbook,a koristio sam pc….skinuo sam leoparda sa torentom,i sada ga raspakovao….kupio dvd-dl,narezao….pokusavao par puta da ga instaliram ali nesto ne ide….prijavi instal,restartuje ga,i ponovo ga vrati na stari ‘‘tiger’‘....NEMA SANSE DA SE SKONTAM,A CITAO I NA STRANIM FORUMIMA…..😊ajd ako imas neko resenja odgovori pa se cujemo…..hvala….pozzzzzz….