[POKLONJENO] Poklanjam kutiju za 12’ G4 PB
Posted: 08 August 2008 03:10 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ostala mi je originalna crna kutija od 12’ G4 PB-a, mališu sam prodao pre 8 meseci, a kutiju nikad nisam stigao poslati novom vlasniku PB-a, mada mu ista nije ni trebala, a pošto ovih dana sređujem potkrovlje gde je kutija stajala, žao mi je da je bacim, pa ako nekom treba, mogu je doneti u subotu u O3one 😊

Post edited by: Mario, at: 2008/08/14 22:20

Profile

Posted: 08 August 2008 08:26 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Kutija će dobiti novog vlasnika, a boljeg nisam mogao poželeti :D

Da je bilo kod drugi tražio kutiju, ista bi verovatno završila negde zaaturena ili promenila vlasnika, pa bi opet bila negde zaturena 😊

A ovako, naš cenjeni kolega Andrej, profesor na grupi stručnih predmeta na odseku za graf. dizajn u Umetničkoj školi u Nišu će ovu kutiju iskoristiti kao demonstrativni predmet, kako bi konvertovao đake nevernike..da se tako izrazim :D

Profile

Posted: 08 August 2008 10:32 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Hvala, Mario! 😊
Nevernika je sve manje! All conversions successful! B)

[img size=117]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/Mage.png[/img]

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 08 August 2008 11:51 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  670
Joined  2008-03-23

Lepo je procitati ovako nesto.

Pozzzzz estetama!!!

Mada kako je krenula prica mislio sam da kutija ide nekoj devojci, ali avaj!

Profile

Posted: 09 August 2008 12:43 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

😊  ni ne slutiš koliko si u pravu - Mario će poslati kutiju mojoj svastiki (godinu mlađoj od njega); jer ću ja biti na moru narednih dana 😛

(Mario, ne pokazuj devojci ovaj post :whistle: )

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 09 August 2008 07:05 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Andrej, koliko si njih iz te umetničke škole do sad ubedio da pređu na Mac?

Je l’ si im držao do sad neka ‘predavanja’ o prednostima Maca?

Ne bi bilo loše da im pomeneš ovo: http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=12341&catid=33

U umetničkoj školi će verovatno da razumeju značaj umetničke vrednosti fontova (da fontovi treba da izgledaju onako kako ih je autor zamislio, a ne da se fontovi guraju u neki pixel-grid kao na Win) i značaj pravilnog kerninga.

To je jedan vrlo dobar argumet zašto je Mac bolji za umetnike 😊

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 09 August 2008 09:34 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

za sad petoro B)  ali biće ih još!
hehehe, ne držim im predavanja, već mi na čelu piše Apple :laugh:
to ću najbolje da opišem citiranjem jednog svog drugara koji kaže: ‘ja kad dodjem kod tebe odlazim rešen da kupim to o čemu smo pričali!’

😉

Ovo o fontovima nisam znao, ali ću svkako pričati i o ovome, jer jedina znanja i veštine koje dobiju o tipografiji, kaligrafiji, razmacima između slova, proredima, pečaturi slovnih znakova i svime što je vezano za slovo - dobiju od mene. U prevodu, ako im ja ne kažem, neće ni saznati, bar ne ona većina od 90 %
A oni retki koji se napajaju znanjem i van časa, pravi mali stručnjaci i buduće kolege, oni istražuju i sami i dolaze do saznanja. Interesantno, ali upravo ti đaci su i kupili Macintoshe! 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 09 August 2008 11:12 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  670
Joined  2008-03-23

Andrej wrote:

😊  ni ne slutiš koliko si u pravu - Mario će poslati kutiju mojoj svastiki (godinu mlađoj od njega); jer ću ja biti na moru narednih dana 😛

E sad cemo morati i da nazdravimo, tj. popicu jednu sam sada, a ko zna mozda sledecu sa svastikom.!

Profile

Posted: 09 August 2008 08:22 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Andrej wrote:

za sad petoro B)  ali biće ih još!
hehehe, ne držim im predavanja, već mi na čelu piše Apple :laugh:
to ću najbolje da opišem citiranjem jednog svog drugara koji kaže: ‘ja kad dodjem kod tebe odlazim rešen da kupim to o čemu smo pričali!’

😉

Ovo o fontovima nisam znao, ali ću svkako pričati i o ovome, jer jedina znanja i veštine koje dobiju o tipografiji, kaligrafiji, razmacima između slova, proredima, pečaturi slovnih znakova i svime što je vezano za slovo - dobiju od mene. U prevodu, ako im ja ne kažem, neće ni saznati, bar ne ona većina od 90 %
A oni retki koji se napajaju znanjem i van časa, pravi mali stručnjaci i buduće kolege, oni istražuju i sami i dolaze do saznanja. Interesantno, ali upravo ti đaci su i kupili Macintoshe! 😊

😊

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile