< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 7
Zanimljive i besplatne iPhone aplikacije
Posted: 26 November 2008 08:01 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Mobile Battles™ je izdao Lite verziju svoje popularne turn-based strategije Reign 😊

Ja ovih dana igram Reign i ko je ljubitelj takvog žanra ima moju punu preporuku 😊

Reign Lite je trenutno besplatan, a od nedelje će koštati $.99 😊

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=296912129&mt=8

Profile

Posted: 27 November 2008 11:26 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Možda ti se dopadne i TapDefense.

[img size=318]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/TapDefense.jpg[/img]

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 27 November 2008 04:19 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Probao sam preteče.. Fieldrunners i Besiegement. Mislim čak da to nisu prve na tu foru, a koje sam probao. Onako..bzvz mi je trend koji je primetan…kloniranje jedne ideje do besvesti. Ajde kad dorade koncept, ali promenjena grafika i eto nove aplikacije.

Profile

Posted: 27 November 2008 05:26 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ne znam ko je tačno započeo žanr, ali mislim da je Desktop Tower Defense (s početka prošle godine) bio najuticajniji u popularizovanju.

Jes’ da riljaju svi isto, ali i to ume da bude veoma zanimljivo - mene je Hordes of Orcs držao relativno dugo, iako nije ništa drugačji od bilo koje druge TD igre.
Treba da ih ima više od jedne - samim tim možeš da biraš da li ćeš da kupiš neku ili ćeš da igraš ovu za džabe.
Nije originalno - ali nije originalno praviti tetris, pa ga ljudi i dalje prave…

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 27 November 2008 06:02 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Mario wrote:

Fieldrunners i Besiegement

Ne znam ja… piše lepo u naslovu ‘besplatne’ 😛

Mario wrote:

bzvz mi je trend koji je primetan…kloniranje jedne ideje do besvesti.

Da znaš samo što sam našao dobar tip calculator i flashlight! :D

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 08 February 2009 11:40 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Eh, krivo mi što sam zaboravio da prijavim privremeno free aplikaciju iBonsai :unsure:

Elem, sada su free sledeći programčći..

iPhrase - gomila reč od kojih sastavljate pesmu..a posle se q*čte kako ste beatnik..ko ja na donjem primeru :D

Clearout - zanimljiva igra za dvoje.

Wine Snob - za one koji vole vina

What’s on the radio - Korisno samo onima preko bare

NewsBrief - RSS news reader..ništa posebno

LoveBear - izmamite jedan osmeh vaše lepše polovine, a onda obrišite program :D

Profile

Posted: 11 February 2009 08:20 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

FREE ovih dana..

The Great Events by Famous Historians

TheSnapper

Fizz Snow

Profile

Posted: 12 February 2009 10:31 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

FREE ovih dana..

Magic Touch - Magic Touch is a photo retouching application for iPhone and iPod Touch.
http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=289980591&mt=8

HTML Colors - allows you to easily select and preview colors for use in a web page.
http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=291340682&mt=8

Relativity X - Inspired by curved space, fit the pentominoes (blocks) on the circle tetris style in this puzzle.
http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=303934011&mt=8

Profile

Posted: 17 February 2009 12:59 AM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

FREE naredna 2 dana

GO (weiqi)

Profile

Posted: 09 March 2009 07:35 AM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Lite verzija apsolutno fenomenalne i nenormalno zarazne igrice! :laugh:

Touch Physics Lite

Profile

Posted: 10 March 2009 02:10 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

Nisu besplatne, ali su apsolutno vredne pominjanja.

SpaceTime Mathematics

Grafički kalkulator, rešavanje jednačna, limesa, izvoda, integrala, simbolička algebra (CAS sistem); skript jezik…

Nadam se da cu uskoro napisati kratak review ovog programčeta. Košta 19.99$, ali mi nije žao ni jednog centa. Zato mi je žao onih 150$ koje letos dadoh na Ti-89 grafički kalkultaor, koji je postao potpuno suvišan.

TouchTerm Pro: SSH Terminal Console

Sjajan SSH klijent koji koristi iPhone multitouch interfejs da bi velikim brojem gestova simulirao razne opracije koje bi bilo teško ili nemoguće izvesti na ovako malom uređaju samo uz korišćenje tastature. Program je zaista prepun opcija i treba ga naučti, ali u velikoj meri može da zameni laptop onima koji intenzivno koriste SSH. Zanimljivo je da čak nudi i grafički interfejs za pretraživanje filesystem-a, umesto klasičnih Unix komandi (cd, ls…) uređaja na koji ste se ulogovali. Na ovoj strani se nalaze video tutorijali koji ilustruju neke od mogućnosti. Takođe nije baš jeftin (u poređenju sa prosečnim iPhone aplikacijama); košta 14.99$, ali kada se uzme u obzir da je sa bilo kog mesta moguće administrirati Unix system, i koristiti Unix softtware instaliran na udaljenom računaru, pa kad se još na to doda mogućnost kačenja na VPN koju iPhone poseduje, vredi tih para. Npr, u onome što radim, potrebno je na primer par minuta da se doda red ili dva u ulazni fajl, a zatim da se ukuca jedna komanda u terminalu koja bi taj fajl poslala na proračun. Sam proračun, međutim, može da traje veoma dugo, a i fajl čeka na red da se završe drugi proračuni, da bi se oslobodili procesori i memorija. Ako bih umesto sad odmah, poslao fajl na proračun za dva sata kad se dokopam računara, ne gubim samo ta dva sata, već verovatno ceo jedan dan ili duže. Jasno je da je 14.99$ ništa kad se to ima u vidu. Postoji i oslabljena besplatna varijanta TouchTerm koja ne sadrži toliki broj gestova i nije pogodna za ozbiljniji rad, ali je sasvim OK za povremeno kuckanje par komandi.

Jako zanimljiv i zarazan program Guitar:// Play and Share. Radi se o simulaciji gitare. U AppStore ima mnogo programa koji simuliraju muzičke itrumente. Koliko se sećam, čak su i na zvaničnom predstavljanju SDK prikazali jednu takvu simulaciju klavira. Jednu takvu sam i isprobao, ali, iako je zanimljiva, nije baš preterano korisna zbog malog ekrana. Može biti korisna za nekog pevača ili, pada mi napamet, za nekog ko vodi hor radi davanja intonacije. Postoje i programi koji simuliraju klavijature sa velikim brojem instrumenata. Predpostavljam da se tu još i može odsvirati i snimiti po koja zanimljiva pesma sastavljena od više track-ova sa različtim instrumentima. Ali u glavnom, teško da je moguće zamisliti bilo kakvu ozbiljniju upotrebu, što verujem da nije ni bila zamizao tvorcima ovakvog softvera. Kod simulacija gitare je još gora situacija, bar što se mene tiče. Isprobao sam ih nekoliko i sve su one pokušavale da simuliraju levu ruku. Da stvar bude još gora, zbog malog prostora su napravili da rastojanje između pragova ne bude uvek pola tona kao što je u realnosti, nego je razmak ceo ton, a pola tona samo na polustepenima u izabranoj lestvici. Treba li da naglašavam da nisam uspeo da odsviram ništa konkretno? Jedan ‘majstor’ je čak uspeo da virtuelni vrat okrene naopako, tako da je visina tonova opadala s leva ne desno umesto da raste. Ako je zamislio da to bude opcija za levoruke, onda nije logično da ta opcija bude default, ajoš je manje logično da ni posle petnaest minuta traženja nisam uspeo nikako da dobijem normalnu orjentaciju, pa verujem da je u pitanju greška, a ne svesna namera. Da sramota bude još veća, neki od ovih programa se i naplaćuju, srećom, mnogi imaju lite verzije za isprobavanje.

Guitar: Play and Share je potpuna suprotnost i prijatno iznenađenje. Ovaj program ne samo da nije besmislen, već je, po mom mišljenju, upotrebljiv i za poneki ozbiljniji poduhvat. Tvorci programa su se izuzetno dosetili da batale simuliranje leve ruke i da umesto toga simuliraju desnu. Nedostatak leve ruke su nadomestili tako što su ponudili 1900 gotovih akorda i mogućnost kreiranja dodatnih, a akordima se pristupa preko dugmića na ekranu. Ako znate koje sve akorde sadrži pesma, unesete ih, sačuvate pesmu i desnom rukom trzate, dok levom pristupate akordima. Akorde je najbolje uneti u onom redosledu u kom se javljju u pesmi, jer je moguć brz prelaz bez pauze sa akorda na akord bez podizanja prsta, i na taj načn pesma zvuč prirodnije.

Što jač trzaj, jač je i zvuk, osećaj je prilično realan. Priključte iPhone/iPod Touch na zvučnike i na nekoj sedeljci ćete imati sasvim pristojnu muzičku pratnju. Tu su još i 21 skala, simulacija nekih naprednijih gitarskih figura… Zvuk koji proizvodi iPhone-ov sintisajzer je prilično kvalitetan. Program košta 3.99$.

Post edited by: ivicam, at: 2009/03/10 02:14

Post edited by: ivicam, at: 2009/03/10 02:16

Profile

Posted: 12 March 2009 05:18 AM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

Formula Pro - Free Edition

Preko 600 formula iz matematike, mehanike, optike, elektroinženjeringa, termodinamike i astrofizike. Mogu se definisati dodatne formule. Pored formule i objašnjenja praćenog odgovarajućim slikama, ugrađen je kalkulator koji omogućava direktnu primenu formule. Besplatna verzija je potpuno funkcionalna, samo što povremeno iskaču baneri.

Profile

Posted: 12 March 2009 06:32 AM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Formula Pro - Free Edition

Hvala ti za ovo. Karma +

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 25 March 2009 02:37 AM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

Free ovih dana (regularna cena 4.99$):

Task manager

IOrganiZ

Profile

Posted: 08 April 2009 06:20 AM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Blago sam promašio temu ali i to je bolje nego da otvaram novu:

Google mail je poboljšan, više detalja ovde.

Probao sam jutros i bolji mi je od ugrađene Mail.app sto puta.

Dodatak: opravili su i Calendar, izgleda i radi mlogo bolje. Stranica je: google.com/calendar/gp. Za ljude sa gmail nalozima ovo su osetna poboljšanja. Nadam se da su im Maps sledeće na redu.

Post edited by: DS_Store, at: 2009/04/09 10:13

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 7