Juče mi je trebalo da odštampam jedan manual koji ima 104 strane, a u kancelariji imam na raspolaganju samo jedan stari HP 6L štampač. Ono što obično radim da bih uštedeo papir i nosio manje listova sa sobom u rancu je da štampam 2up, tako što štampam strane 1-2, 5-6, 9-10 itd., pa onda okrenem listove i štampam strane 3-4, 7-8. 11-12 itd. Kako je reč o PDF-u i znajući da iz Previewa to ne mogu da uradim, mislio sam da Acrobat Pro može, ali nisam uspeo. Takođe, pronašao sam programče CocoaBooklet koje na taj načn pravi booklet, ali on štampa kombinacije stranica 1-104, 2-103, 3-102 i slično, pri tome okrene ‘parne’ strane za 180 stepeni. Super ako želite da dobijete knjižicu, ali je meni i debljina problem (tako se opet dobije knjiga debela 52 lista).
Postoji li neki AppleScript kojim to može da se uradi ili postoji načn da se Acrobat natera da uradi recreate PDF fajla na ovaj načn (print to PDF zaboravite, em ne može, em bih opet ručno unosio brojeve stranica da dobijem šta hoću)?
Eh, dok sam ovo sve kucao, setih se da nisam probao da otvorim PDF u InDesignu, nadam se da on dozvoljava unos range-a stranica koje želim da štampam u stilu koji sam naveo?