1 2 > 
1 of 2
Ne mogu da uradim update tigera
Posted: 30 August 2008 05:55 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  27
Joined  2008-08-28

POkusao sam da uradim update tigera sa 10.4.1 na 10.4.11, probao sam i 10.4.9, koristio sam combo update za powerpc, ali nista, prilikom biranja destinacije za update (i za 10.4.11 i 10.4.9) prikazuje sledecu gresku:

You cannot install Mac OS X Update Combined (Power PS) on this volume. This volume does not meet requirements for this update.

Ne znam da li stvarno moj hard ne podrzava ovaj update ili je nesto drugo u pitanju?

A model harda je sledeci:

FUJITSU MHS2060AT:

Capacity:

Profile

Posted: 30 August 2008 07:21 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Razloga može biti nekoliko.

U startu smo eliminisali da si možda skinuo combo za Intel. Imaš dakle PPC combo.

http://www.apple.com/support/downloads/macosx10411comboupdateppc.html

Drugo, imaš li dovoljno prostora na tom sistemskom disku? To je drugi najčešći problem. Recimo, trebalo bi da imaš 1GB slobodno.

Treće, šta se dešava kada odeš na Jabuku u meniju, pa na Software Update? Ponudi li ikakve apdejte?

Profile

Posted: 30 August 2008 07:26 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

I još jedna stvar koju možeš da uradiš je da odeš u Applications/Utilitis i pokreneš Disk Utility, odabereš na levoj starani svoj sistemski disk i na prvom tabu (First Aid) ćeš u dnu videti Verify Disk Permissions.

Odradi verifikaciju, pa vidi da li ima nekih problema.
Ako bude prijavljivao štošta crvenim slovima, onda ćeš se morati bootovati sa instalacionog DVD-ja koji imaš (ili CD-a br. 1, svejedno) i odabereš jezik za instalaciju, spe po redu klikćeš Next, sve dok ti se ne pojavi na ekranu Menu Bar. Tada prekini instalaciju (tj. te početne korake pripreme) i odaveri iz jenog od menija Disk Utility, pa onda isto kao gore, samo sada Repair (jer ne može Repair naživo dok sistem radi, pa moraš ovako).

Profile

Posted: 30 August 2008 07:58 PM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-08-28

Da odgovarajuci je update ,slobodnog mesta na hardu ima, u softver update-u su samo nadogradnje za neke programe.

Profile

Posted: 30 August 2008 09:22 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Onda samo još proveri ovo za Permissione.

Profile

Posted: 30 August 2008 11:29 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Mario, pa lepo covek napisao da ima 46Gb prazno… Al mene sad interesuje jel ti nudi pored tih nekih programa i update sistema? Ako nudi odradi odatle, sta je problem? Jes’ da ce da potraje al probaj makar na prvi sledeci pa onda probaj opet taj tvoj Combo. I sto rece Mario, Permission, ja ga uvek uradim pre i posle instalacija novih Apple stvari. Stvar navike a i da ne razmisljam o mogucim problemima.

Post edited by: ljubisha, at: 2008/08/30 23:33

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 31 August 2008 01:30 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Ljubiša, pa lepo covek napisao da u softver update-u su samo nadogradnje za neke programe :p

Nema, čtam po netu da se ljudima često to dešava, a niko ne zna leka 😊

Ipak miljcom, proguglaj i ti, kucaj tu grešku što ti prijavljuje, možda neko i napiše kako je rešio problem.

Profile

Posted: 31 August 2008 02:40 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Izgleda da niko nije uspeo da resi problem, cak ni brisanjem /Library/Receipts i /Library/Preferences/softwareupdate.plist al zato je jedan lik lepo priznao da nije instalirao pravi build sistema tj. zadnji, zvanicni pa kad je to uradio sve je proslo glatko sa apdejtovima. Dakle, da nije i to ovde u pitanju? Vec znamo da nije skinuo dobar Leopard mozda je i ovo lose? 😛

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 31 August 2008 10:32 AM   [ # 8 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-08-28

Ne razumem bas najbolje ovo sto je ljubisha napisao ‘pravi build sistema tj. zadnji, zvanicni’, ja jesam i ovu verziju skinuo sa neta, ali je instalacija prosla normalno, ne znam da li je to problem?

Profile

Posted: 31 August 2008 11:00 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

POkusao sam da uradim update tigera sa 10.4.1 na 10.4.11

E, mene brine ovo 10.4.1. Jes’ da nedostaje podatak na koju mašinu instaliraš, ali tzv. retail Tigeri su 10.4, 10.4.3 i 10.4.6. 10.4.1 je mogao samo da dođe uz neku mašinu i da bude namenjen samo za nju, pa ako si kojim slučajem uspeo da ga instaliraš na neku drugu ko zna gde može problem da bude.

Ukratko, probaj da nađeš pravi retail 10.4.6 koji je poslednji PPC only retai Tiger (pogledaj PP); on će podizati i instalirati sistem na sve PPC Macove koji ispunjavanju minimalni uslov za instalaciju Tigera.

Post edited by: madamov, at: 2008/08/31 11:28

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 31 August 2008 11:33 AM   [ # 10 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-08-28

Masina na koju instaliram je PB G4 ti na 1Ghz i 512MB rama. Moguce je da je verzija pogresna, ali ne znam nista otome, sav softver koji instaliram skidam sa neta,  sa programima se jos nekako i snalazim, a kada sam probao da promenim OS naisao sam, za mene, nepremostive probleme, ne znam sta da radim? Mislio sam da sam se spasao kada sam sa pc-a preso na Mac, mozda i jesam sto se tice hardvera, ali je su softverski problemi ovde mnogo veci( u smislu nabavke istih, jer su Mac useri mnogo redji).

Profile

Posted: 31 August 2008 11:52 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ne razumem bas najbolje ovo sto je ljubisha napisao ‘pravi build sistema tj. zadnji, zvanicni’, ja jesam i ovu verziju skinuo sa neta, ali je instalacija prosla normalno, ne znam da li je to problem?

Moguce je da si skinuo predzadnju Beta verziju. Posle nje se pojavila jos jedna i ona je proglasena za Finalnu. Odes na Jabuku u meniju pa About This Mac pa kliknes na red gde ti pise verzija sistema. Meni pise Build 8S165 (a sad stvarno ne znam da li se to menja sa apdejtovima, nisam obracao paznju).

Signature 

Profile

Posted: 31 August 2008 12:53 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

miljcom wrote:

a kada sam probao da promenim OS naisao sam, za mene, nepremostive probleme, ne znam sta da radim? Mislio sam da sam se spasao kada sam sa pc-a preso na Mac, mozda i jesam sto se tice hardvera, ali je su softverski problemi ovde mnogo veci

ja nikad u zivotu nisam video nesto lakse elegantnije i pametnije od instalacije osX-a.

nije mi jasno zasto toliki problemi

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 31 August 2008 01:53 PM   [ # 13 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-08-28

Pogresno si me razumeo nije problem instalirati program, ili OS X,nego doci do verzije koja moze da radi bez problema, to je verovatno zato ih nabavljam preko neta, pa onda kad treba da ih otpakujem, ili unmount-ujem vidim da nesto nije uredu sa file-om. Mislim da je Mac mnogo jaci hardrverski, a da je softver za pc ipak raznovrsniji i naprednijij, ali ipak isti program mnogo bolje radi na Mac-u nego na pc-u, u to sam se vec uverio, a ako za nista drugo, pc i dalje koristim da bih radio u AutoCAD-u.

Profile

Posted: 31 August 2008 04:15 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pre da si ti samo baxuz 😊 Ja imao i PPC i Intelovih mašina i nikad nisam imao problema ni sa jednom 😊

A nemoj da te neko od developera čuje da si rekao da je Win softver bolji od onog za OS X 😊 Raznovrsniji jeste, ali to je samo zbog rasprostanjenosti Win platforme, u odnosu na ovu.

Nisu neproemostivi problemi, pitanje je samo koliko hoćeš da ideš daleko da bi ih rešio 😊 Skineš !0.4.11 i instaliraš sve ispočetka..to će sigurno da radi 😊

Profile

Posted: 31 August 2008 05:22 PM   [ # 15 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-08-28

Dobro, onda samo raznovrsnijiB)
Odakle da skinem 10.4.11?
Pomagajte ljudi!!!

Profile

1 2 > 
1 of 2