1 2 3 >  Last ›
1 of 4
novi podovi
Posted: 09 September 2008 08:46 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

parket, laminat, brodski pod… ima svega :D

anyway, ne znam da li ste videli ali apple je predstavio novi iPod Nano, iPod Touch i iTunes 8.

novi Nano mi je toliko sexy da se vec razmishljam kako sebi da opravdam kupovinu istog pored posedovanja iPhone-a…

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 09 September 2008 09:02 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Vid stvarno…
Lepo lepo, samo se bojim da iTunes apsolutno nece doziveti nikakve promene koje bi se ticale njihove glavne publike-switchera…

Ne znam dal sam ja lud, ali od verzije 1 nisu nista promenili nabolje sto se tice manipulacije pesmama koje vec imas na kompu, samo dodaju mamipare koje nama svakako nisu dostupne.

Mislim prvenstveno na situaciju kad obican PC korisnik grune jedno dvaes giga mp3ojki u iTunes i pojavi mu se hiljade Track1, Track2… i tako redom…

Pa onda kad jadan ukapira sta mu je sta, pokusa da pusti muziku redom kojim hoce, kad ne lezi vraze svinje hranu traze… Ne moze dok ne napravis playlistu…

Ili ne daj boze ako hoce da ukloni duplikate ili missing files… e to bajo malo teze. Mozes ti da VIDIS duplikate, ali sta onda? Ajmo redom, vezbamo kliktanje misem.

I oni pomocu takvog programa zele da ubede ekipu da predje na mek… nije ni cudo sto su ljudi skepticni i gledaju nas ko mentole.

Aj bas cu da skinem 8icu pa da vidim dal su citali malo user feedback.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 09 September 2008 11:45 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

ne znam shta da ti kazem… meni je sva muzika organizovana i svi tagovi popunjeni tako da mi iTunes nikada nije bio problem.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 10 September 2008 12:19 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Hahahahhaha… iskreniji, istinitiji i precizniji opis za iTunes od tvog drdra jos nisam procitao 😊

100% se slazems a tobom!

I meni su organizovane sve mp3-ojke sa sve cover artsovima cak se spremam da kolekciju ovako iznova napilam za backup bla bla…

Ali sve sam to radio manje vise u drugim programima i onda samo ubacio u iTunes.

Da je Apple tako lako dodavao brojeve na verzije programa samo zato sto je dodao grid view ili tako neke gluposti, mi bismo sada koristili MacOSX MXMDCLLL 😉

Inache, novi iPod touch mi je bash lep!
Al se sve nadam i ja nekom iPhone-u, naravno.

Profile

Posted: 10 September 2008 12:43 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Meni se kod osmice trenutno najviše sviđa to što kad ubacim novu verziju aplikacije za iPhone, on zaista obriše staru, dok je stari iTunes pitao da li da uradi Replace, a zatim ostavljao obe na hardu 😊

Ne sviđa mi se što ne vidim gde sad mogu da isključm onu strelicu koja iza svake pesme vodi na iTunes Store.

@drdra
Meni takve stvari ne smetaju. Valjda zato što nikad nisam slušao muziku po playlistama. A za sređivanje tagova postoji mnogo programa, koji uveliko pomažu. Jedan od njih je iTunatic, drugi GimmeSomeTune.
A bože moj, to što je nekome i na Windowsu u Winampu Track 1, Track 2… je njegov problem, ne moj ili programera u iTunesu 😊 Ako tagovi postoje, iTunes ih čta, normalno 😊

Profile

Posted: 10 September 2008 02:30 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

Mario wrote:

@drdra
Meni takve stvari ne smetaju. Valjda zato što nikad nisam slušao muziku po playlistama. A za sređivanje tagova postoji mnogo programa, koji uveliko pomažu. Jedan od njih je iTunatic, drugi GimmeSomeTune.
A bože moj, to što je nekome i na Windowsu u Winampu Track 1, Track 2… je njegov problem, ne moj ili programera u iTunesu 😊 Ako tagovi postoje, iTunes ih čta, normalno 😊

Da, ali zar se u sedam novih verzija nije mogla dodati bar jedna sitnica, tek da vidimo da rade nesto po tom pitanju…
Micim, i meni je vecina muzike lepo sredjena, i to najvise zahvaljujuci caru svemira, programu JJ mp3 renamer   za PC.
Probajte to remek delo korisnosti programa krozz crossover, ili na PCu ako ga imate, ili kako god mozete, to je apsolutna fantazija kako uz malo truda sredjujes mp3ojke kojima fali filename, ili mp3 tag, ili oboje. Sinhronizuje, skida imena s neta, kuva kafu. Nijedan slican program na meku mu nije ni blizu, od onoga sto sam probao. Osim Gimme Some Tune, to je fantazija. No.
Nije mi jasno da nesto sto neki plemeniti Danac napravi i da for free, Apple ne moze da skocka u center naseg entertainment world-a. Ne zato sto sam ja lenj ili me mrzi da petljam, vec zato sto tim programom pokusavaju da pridobiju prosecnog windowzadziju da promeni veru.
A jos kad taj ciljani bata ukapira da u egzemplaru radosti mekintosa ne moze ni da naredja pesme redom kojim zeli, bojim se da ce sinu da da ime Winamp.
Sve mi to lici na jednoklikog misa, za kojeg mi niko ziv nije rekao ‘sto je lepo dizajniran’ nego ‘kako je to glupo’. Sva sreca pa su posle 15 godina odustali od tog koncepta.
Nadam se da necemo toliko cekati i za malo pametniji iTunes.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 10 September 2008 09:51 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

@Mario:
Strelice vishe ne vode u iTunes Store, klikni pa tek onda kukaj 😊

@drdra:
http://www.macupdate.com/info.php/id/14605

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 10 September 2008 09:59 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

kada smo vec kod iTunes-a da li mi iko moze objasniti kako da chekiram sve pesme, jer kada prebacujem pesme na iPod moram jednu po jednu, jer kada menjam pesme obicno obrisem sve pa onda stavim potpuno razlicite pesme nego prvi put, jednostavno ne volim da mi se mesaju pesme koje trenutno zelim da slusam i pesme koje slusam sa vremena na vreme

a kliktanje na jednu po jednu me smaraaaa

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 10 September 2008 10:22 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

@jee - hvala, probacu! (koristio sam mpFreaker)

@marko - zar se to ne radi kao i sa bilo kojim drugim fajlovima - command+A ili shift-click?

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 10 September 2008 10:32 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

drdra wrote:

@marko - zar se to ne radi kao i sa bilo kojim drugim fajlovima - command+A ili shift-click?

jbt upravu si ja to uposte nisam koristio, nego pokusavao misom….koji blam

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 10 September 2008 10:58 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

jeeStyle wrote:

@Mario:
Strelice vishe ne vode u iTunes Store, klikni pa tek onda kukaj 😊

Po defaultu je ipak link do Apple Storea 😉
Tek na Option + click (Ctrl+click na Win) se dobija funkcionalnost o kojoj pričaš 😊

Međutim, ako želite da default click vodi na album izvođača (ili sve njegove numere, u zavisnosti od mesta gde se strelica nalazi); a da Option click vodi na iTunes Store, u Terminalu ukucajte ovo:

[code:1]defaults write com.apple.iTunes invertStoreLinks -bool YES[/code:1]

Ili, ako želite da trajno isključte strelice, kucajte ovo:

[code:1]defaults write com.apple.iTunes show-store-arrow-links -bool FALSE[/code:1]

Profile

Posted: 10 September 2008 01:54 PM   [ # 11 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Kad smo vec kod ovakvih programchica, postoji li neki program kao tunatic a da radi…poshto tunatic vishe ne moze da nadje nego sto moze…
recimo, primetih da je baza pesama na koju se kachi DJTrack programche na sonyericsson telefonima super…retko shta nije uspeo da nadje 😊 na neshto tako od prilike.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 10 September 2008 02:43 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Imaš Shazam za iPhone 😊
Ali ga nisam nešto puno njakao 😊 Našao je par stvari koje sam tražio 😊

Profile

Posted: 10 September 2008 02:58 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

Mario wrote:

Imaš Shazam za iPhone 😊
Ali ga nisam nešto puno njakao 😊 Našao je par stvari koje sam tražio 😊

aj da ponovim - http://www.macupdate.com/info.php/id/14605

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 10 September 2008 03:34 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Zna li se kada će se ovi novi nano naći kod nas u prodaji i koja će biti cena? Od predstavljanja MacBook Air-a nisam video ovako lep gadget.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 10 September 2008 03:58 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

jeeStyle wrote:

aj da ponovim - http://www.macupdate.com/info.php/id/14605

iEatBrainz i to radi?

Profile

1 2 3 >  Last ›
1 of 4