drdra wrote:
Vid stvarno…
Lepo lepo, samo se bojim da iTunes apsolutno nece doziveti nikakve promene koje bi se ticale njihove glavne publike-switchera…
Meni se iTunes sviđa onakav kakav jeste i ne bih uopšte voleo da bude nešto nalik onom WinAmpu jer WinAmp ne mogu da smislim.
A iTunes je izuzetno popularan i među PC korisnicima, obzirom da većina ljudi koji imaju iPod koriste iTunes, tako da se mnogi PC korisnici naviknu na iTunes i pre nego što pređu na Mac.
Skoro svi PC korisnici kojima sam preporučo da probaju iTunes sad koriste samo iTunes za puštanje muzike. Kad su videli koliko je lako da se preko iTunes organizuje muzika, odlučli su da ostanu na iTunes.
Meni je iTunes bio glavni player za muziku i dok sam koristio PC. iTunes sam probao čm je izašla verzija za PC (to je bilo još 2003. godine) i od tad mi je iTunes glavni player za muziku.
drdra wrote:
Mislim prvenstveno na situaciju kad obican PC korisnik grune jedno dvaes giga mp3ojki u iTunes i pojavi mu se hiljade Track1, Track2… i tako redom…
Pa ko je takvom korisniku kriv što ne daje imena pesmama, nego samo strpa pesme s nazivom u stilu ‘Track 1’ u neki folder i samo stavi ime izvođača kao naziv foldera? 😊
Ja za sve pesme napišem i koji je izvođač i redni broj pesme i ime albuma i godinu kad je snimljen album i žanr i stavim omot albuma (cover art); tako da mi iTunes savršeno odgovara za slušanje muzike.
drdra wrote:
Pa onda kad jadan ukapira sta mu je sta, pokusa da pusti muziku redom kojim hoce, kad ne lezi vraze svinje hranu traze… Ne moze dok ne napravis playlistu…
Pa playlista se pravi izuzetno jednostavno. Samo se klikne na ‘File’ i izabere se ‘New Playslist’, a onda može da izabere sve pesme koje ma u biblioteci pesama i da ih stavi na tu playlistu.
Meni se mnogo više sviđa ideja da kad kliknem na polje ‘Album’ da onda raspored ide po nazivu albuma, kad kliknem na polje ‘Artist’ da onda pese budu raspoređene po imenu izvođača, kad kliknem na ‘Date Added’ da se pesme rasporede po vremenu kad su dodate…
To mi se mnogo više sviđa nego da pesme organizujem ručno po nekim playlistama.
drdra wrote:
Mozes ti da VIDIS duplikate, ali sta onda? Ajmo redom, vezbamo kliktanje misem.
Ne mora redom da klikće svaku pesmu posebno.
Može jednostavno da drži Shift i da selektuje sve pesme koje oće da obriše i onda da sekundarnim klikom (desni klik) klikne na neku od tih označenih pesama i da ide na ‘Delete’.
Mario wrote:
ako želite da trajno isključte strelice, kucajte ovo:
[code:1]defaults write com.apple.iTunes show-store-arrow-links -bool FALSE[/code:1]
Strelice mogu da se isključe i na sledeći načn:
Otvori se ‘Preferences’, klikne se na karticu ‘Parental’, pod ‘Disable’ se štiklira ‘iTunes Store’, klikne se na ‘OK’ i strelice se više ne pojavljuju 😊
Post edited by: indijanac, at: 2008/09/11 09:03