< 1 2 3 4 > 
2 of 4
novi podovi
Posted: 10 September 2008 05:22 PM   [ # 16 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

RadiO…
prochitajte postove dole o programu…meni par pesama nije nashao, i bacio sam ga u kantu 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 10 September 2008 06:31 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

cika_kosta wrote:

RadiO…
prochitajte postove dole o programu…meni par pesama nije nashao, i bacio sam ga u kantu 😊

pa ni jedan program nije 100% pouzdan kada se radi o ovome ali meni je ovaj radio prilichno dobar posao. sigurno 90% muzike mi je nashao.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 10 September 2008 11:24 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

novi nano,mnogo mi se svidja…
svoj sam sjebo pre neki dan,ovaj dodje ko narucen :D
mozda ga i kupim

Profile

Posted: 10 September 2008 11:45 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Probao sam mozgojedca nije bas skroz pametan.
FixTunes mozda

beaTunes nije los!

Post edited by: drdra, at: 2008/09/11 01:40

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 11 September 2008 08:21 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Mario wrote:

Ne sviđa mi se što ne vidim gde sad mogu da isključm onu strelicu koja iza svake pesme vodi na iTunes Store.

Obzirom da su ukinuli i kontrolu nad Genre kolonom, pored strelice,evo ti rješenja i za jedno i za drugo:

Genre kolona:
[code:1]defaults write com.apple.itunes show-genre-when-browsing -bool FALSE
[/code:1]

iTunes Store strelice:
[code:1]defaults write com.apple.itunes show-store-arrow-links -bool FALSE[/code:1]

Lep pozdrau… 😉

PS: Nadam se da nije potrebno reći da se ovo ne treba očukati u nekom tekst editoru već u terminalu…:laugh: :laugh: :laugh:

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 11 September 2008 08:58 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

drdra wrote:

Vid stvarno…
Lepo lepo, samo se bojim da iTunes apsolutno nece doziveti nikakve promene koje bi se ticale njihove glavne publike-switchera…

Meni se iTunes sviđa onakav kakav jeste i ne bih uopšte voleo da bude nešto nalik onom WinAmpu jer WinAmp ne mogu da smislim.

A iTunes je izuzetno popularan i među PC korisnicima, obzirom da većina ljudi koji imaju iPod koriste iTunes, tako da se mnogi PC korisnici naviknu na iTunes i pre nego što pređu na Mac.

Skoro svi PC korisnici kojima sam preporučo da probaju iTunes sad koriste samo iTunes za puštanje muzike. Kad su videli koliko je lako da se preko iTunes organizuje muzika, odlučli su da ostanu na iTunes.

Meni je iTunes bio glavni player za muziku i dok sam koristio PC. iTunes sam probao čm je izašla verzija za PC (to je bilo još 2003. godine) i od tad mi je iTunes glavni player za muziku.

drdra wrote:

Mislim prvenstveno na situaciju kad obican PC korisnik grune jedno dvaes giga mp3ojki u iTunes i pojavi mu se hiljade Track1, Track2… i tako redom…

Pa ko je takvom korisniku kriv što ne daje imena pesmama, nego samo strpa pesme s nazivom u stilu ‘Track 1’ u neki folder i samo stavi ime izvođača kao naziv foldera? 😊

Ja za sve pesme napišem i koji je izvođač i redni broj pesme i ime albuma i godinu kad je snimljen album i žanr i stavim omot albuma (cover art); tako da mi iTunes savršeno odgovara za slušanje muzike.

drdra wrote:

Pa onda kad jadan ukapira sta mu je sta, pokusa da pusti muziku redom kojim hoce, kad ne lezi vraze svinje hranu traze… Ne moze dok ne napravis playlistu…

Pa playlista se pravi izuzetno jednostavno. Samo se klikne na ‘File’ i izabere se ‘New Playslist’, a onda može da izabere sve pesme koje ma u biblioteci pesama i da ih stavi na tu playlistu.

Meni se mnogo više sviđa ideja da kad kliknem na polje ‘Album’ da onda raspored ide po nazivu albuma, kad kliknem na polje ‘Artist’ da onda pese budu raspoređene po imenu izvođača, kad kliknem na ‘Date Added’ da se pesme rasporede po vremenu kad su dodate…

To mi se mnogo više sviđa nego da pesme organizujem ručno po nekim playlistama.

drdra wrote:

Mozes ti da VIDIS duplikate, ali sta onda? Ajmo redom, vezbamo kliktanje misem.

Ne mora redom da klikće svaku pesmu posebno.

Može jednostavno da drži Shift i da selektuje sve pesme koje oće da obriše i onda da sekundarnim klikom (desni klik) klikne na neku od tih označenih pesama i da ide na ‘Delete’.

Mario wrote:

ako želite da trajno isključte strelice, kucajte ovo:

[code:1]defaults write com.apple.iTunes show-store-arrow-links -bool FALSE[/code:1]

Strelice mogu da se isključe i na sledeći načn:

Otvori se ‘Preferences’, klikne se na karticu ‘Parental’, pod ‘Disable’ se štiklira ‘iTunes Store’, klikne se na ‘OK’ i strelice se više ne pojavljuju 😊

Post edited by: indijanac, at: 2008/09/11 09:03

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 11 September 2008 09:09 AM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

castor wrote:

Mario wrote:

Ne sviđa mi se što ne vidim gde sad mogu da isključm onu strelicu koja iza svake pesme vodi na iTunes Store.

iTunes Store strelice:
[code:1]defaults write com.apple.itunes show-store-arrow-links -bool FALSE[/code:1]

Nisi video da sam ovo već napisao na prošloj strani? 😊

indijanac wrote:

Strelice mogu da se isključe i na sledeći načn:

Otvori se ‘Preferences’, klikne se na karticu ‘Parental’, pod ‘Disable’ se štiklira ‘iTunes Store’, klikne se na ‘OK’ i strelice se više ne pojavljuju 😊

Pa pazi, tom logikom se strelice mogu isključti i tako što ćemo deinstalirati iTunes :D
Nekim ovde treba iTunes Store zbog AppStorea.

Profile

Posted: 11 September 2008 11:02 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

Izgleda da me ovaj novi visualizer povremeno zeza…

Kad se završi pesma i promeni se izgled visualizera, onda nekad izgleda čudno i ventilatori ubrzo počnu da rade na maksimum obrtaja.

Evo kako to izgleda:

To mi se dešava na svakih desetak pesama (kad prođu desetak pesama) kad pustim ovaj novi visualizer.

Nek proba neko sa MacBookom da uključ ovaj novi visualiser, pa nek pusti da prođu desetak pesama (ili nek kad počne pesma sačeka par sekundi da vidi kakav je visualiser, pa nek klikne na Next, pa tako i za sledeću) i nek obrati pažnju kad se promeni izgled visualizera (kad počne nova pesma) da l’ tako nekako slično izgleda.

Post edited by: indijanac, at: 2008/09/11 11:19

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 11 September 2008 04:48 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

drdra wrote:

I da, novost u 8ici, linkovi ka pesmama iz Library-a su postali dinamicki, dakle ako maknes pesmu iz foldera iTunes Music, ona ne postaje dead track, svira cak i iz trash-a!

Ovo nema veze sa iTunesom, to je OS X feature i te su mi stvari radile i na starijoj verziji 😊

Ako nekome treba, Super Remove Dead Tracks v2.1
http://dougscripts.com/itunes/scripts/scripts01.php

Profile

Posted: 11 September 2008 05:06 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Mario wrote:

drdra wrote:

I da, novost u 8ici, linkovi ka pesmama iz Library-a su postali dinamicki, dakle ako maknes pesmu iz foldera iTunes Music, ona ne postaje dead track, svira cak i iz trash-a!

Ovo nema veze sa iTunesom, to je OS X feature i te su mi stvari radile i na starijoj verziji 😊

Gle… stvarno. 😊
Hvala… To mi je ostalo od PCa :sick:

imam ga, super je… jedan od tih neophodnih pomagaca

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 11 September 2008 05:10 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

Mario wrote:

to je OS X feature i te su mi stvari radile i na starijoj verziji 😊

To je jedna od stvari koje mi se najviše sviđaju kod OS X-a 😊

To je posebno korisno kad, na primer, klikneš da downloaduješ nešto i onda odlučš da nećeš da se to downloaduje u Downloads folder, pa u sred downloada uzmeš i premestiš to iz Downloads foldera u neki drugi folder 😊

Ili, na primer, gledaš neki film i u sred filma odlučš da taj film premestiš u neki drugi folder, ali nećeš da zatvaraš player, pa da premestiš, pa onda ponovo da puštaš film iz drugog foldera.

Na Win mi je stvarno glupo kad ne daje korisniku da premesti neku datoteku jer se ta datoteka trenutno koristi.

Signature 

Profile

Posted: 11 September 2008 05:44 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Mario wrote:

drdra wrote:

Da budemo precizniji, to je HFS i HFS+ feature. B)

Tamo se mogu naći i parseru koji eliminišu maltene sve ‘nedostatke’ koje je naveo drdra.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 11 September 2008 11:03 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

heheheehehe..Kolko diskusije oko iTunes-a..Ajd i ja neshto da kazem ko sasvim prosechan korisnik…

Ne bih se slozio sa drdra /iako mi se dopada expoze 😊 / da ljudi treba da ochekuju da im kompjuter radi sve sam…Mislim da je kompjuter alat pa kao i svaki drugi alat valjalo bi da znaju da ga koriste..Ni ashov ni lopata nece da kopaju sami pa prema tome koncepcija da kompjuter misli umesto korisnika meni nije gotivna uopshte…

Kad se tiche na ljude koji imaju po 15.000 pesama u library-ju…Ja sam malo staromodan al to mu dodje ekvivalent od manje vishe 1500 plocha…Ne bi ih brate preslusho ni po jednom a kamoli da ih stalno drzim na gramofonu 😊 ...Mislim, koji ce nekom 15.000 pesama??? Da li je moguce da mu je ukus tako raznovrstan? Ako vec jeste i oce da ima 15.000 pesama a nece da se pomuchi da to sredi /kad vec nije platio ni cvonjka za iste/, e pa ko ga j**e..

Za Track 1, 2 , 3.. problem…Jeste problem..Ali…Zashto je iTunes kriv shto neko ripuje pesme ko zna gde i ne stavlja makar imena?? Mislim, ne kapiram stvarno…Shto ne moze da nadje imena?..Pa shto da trazi?..Ako si ripovo ko mentol ko te bre shisha…Ja sam recimo ripovo jedno 30-ak CD-ova Dragachevskih trubacha za caleta za njegov iPhone i player u kolima…Verovali ili ne iTunes je za 29 automatski skinuo sve podatke sa cddb-a…Ej..Za trubache..pa ako ima to onda ima sve, jebiga…Zakljuchak…ripuj kako treba i sve je u redu..ripuj ko zna gde i slikaj se…

Eto..😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 12 September 2008 09:20 AM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Ne, ja se slažem sa Tošom. Ne znam zašto bi iTunes bio ne znam kako daleko ispred Winampa ili WMP-a. Ti isti korisnici su i na pomenutim programima imali Track 1, 2, 3… i u iTunesu će imati istu zbrku.

Profile

Posted: 12 September 2008 11:19 AM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

hahahahaahahahahaaha…E opet me nasmeja Mr. drdra…:)..Kako bre da mu dam karmu, nema one ruchice ispod imena??

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

< 1 2 3 4 > 
2 of 4
‹‹ Hot iPod Nano      touch :: old vs new ››