< 1 2 3 > 
2 of 3
Problem sa Stuffit-om
Posted: 17 September 2008 12:37 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Springy rulez…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 17 September 2008 02:10 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Nowak wrote:

uspeo sam sa nekim drugim unrarerom…
hvala..
jebem ti stuffit kad za 70$ nemoze da extractuje film….c,cc,c,c,

Po mom skromnom mishljenju StuffIt je postao jedno obichno djubre sa pojavom verzije za OSX..Na OS9 je bio majka svih arhivera…Al ajd, ko ce ga znati…

Nowak wrote:

nego…sad kad sam uspeo,zelim da vas pitam kako da spojim zvuk sa slikom,posto sam skinuo film na eng,a imam i zvuk na ruskom(ruski je film) i zelim na maternjem da gledam…mislim ruskom…
film je .mkv (zauzima 1.5 gb,kvalitet bolji nego i tuckwoodu)
a audio je .m4a
to je to sto ja znam….

Ima dve varijante…Ajd pa cu ti objasnim obe, ionako sad nemam pametnija posla..

Prva je da skinesh ‘iMkvExtract’ programche, uchitash svoj .mkv i zatim extractujesh video, audio i ostale trake…Sad kad imash svaku traku ponaosob skini ‘MkvMerge’, dodaj sve to shto si extractovo + ruski audio i napravi novi .mkv…Problem sa ovom metodom je shto nekad usere video traku nachisto, ali uglavnom radi dobro..kod ‘MkvMerge’ programa ima par podeshavanja al mislim da cesh da se snadjesh..

Drugi metod, koji ja koristim sa svojim MKV HDV filmovima, je sledeci…

Otvorim MKV u QuickTime Pro /MORASH da imash instaliran Perian component/..Kad se uchita extractujem audio traku /cmd+j za properties prozor, selektujesh audio i onda extract/, exportujem je u 5.1 AAC .mov i zatim je obrishem /na properties prozoru selektujesh audio i Delete/...Onda uchitam ovaj AAC audio .mov koji sam napravio, uradim Select All pa Copy i onda na .mkv /sad bez audia/ Add to movie…Zatim Save As sa File menija i sachuvam kao self contained movie i tako dobijem .mov container koji se uchitava odma /ne mora se cheka ko .mkv/ i tera mnogo bolje nego .mkv a nishta nisam izgubio na kvalitetu…Na nachin koji sam opisao mozesh da dodash i svoj ruski audio…KAd imash 2 ili vishe audia u jednom .mov containeru jednostavno na Properties prozoru deselktuj one koje necesh i ostavi selektovano ono shto ocesh…Isto vazi i za titlove…mkv je takodje samo container /nije format ilti codec/, tako da dok god ne konvertujesh video ne gubish nishta na kvalitetu slike bilo da je u .mov, .avi ili .mkv containeru..S tim shto .mkv i .mov mogu da ‘prime’ gotovo sve formate u sebe za razliku od .avi-ja…

Shto se tiche toga da ja konvertujem AC3 ili DTS audio koji se nalazi u .mkv containeru u AAC Dolby…Quick Time MNOGO bolje pushta AAC, fajl je mnogo manji i nema teorije da primetish razliku u zvuku na audio opremi koja koshta manje od 5-6.000 evra…Ko kaze da primeti laze…Takodje, takav .mov fajl QT pushta u native modu /s obzirom da je video u .mkv-u h.264/, znachi ne koristi 3rd party componente kao recimo Perian i samim tim pushta ga mnogo lakshe i bolje…

Problem sa ovom drugom metodom je sledeci..Kad jednog dana nabavish Blue Ray rezach necesh moci da napravish BR video disk ili HD DVD disk bez konvertovanja..Sa sachuvanim .mkv-om moze, jer kao shto sam gore objasnio, samo treba da extractujesh trake i u nekom Blue Ray authoring softveru authorujesh disk i narezesh…Za HD DVD morash da konvertujesh video ako je u h.264 formatu..Ako je ATSC MPEG2 onda ne mora…

itd, itd, itd…

Eto…

Post edited by: SERBIAN, at: 2008/09/17 02:26

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 17 September 2008 12:47 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Taj stuffit stvarno zeza. I meni je pravio probleme.. i to prave gremlinske. Tipa kliknem da otpakujem - prijavi gresku. Kliknem ponovo radi. I sve tako…

Sada sam skinuo novi free expander i on mi je recimo neke arhive koje stari nije hteo otpakivao bez problema!

Profile

Posted: 17 September 2008 01:49 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Mario wrote:

Meni ni Stuffit ni Spingy pre par dana nisu hteli da otpakuju isto jedan film,...

Mogu li dobiti arhivu na uvid nekako? ‘Ajde javi se i privatno (ne na privatne poruke) ako treba.

Profile

Posted: 17 September 2008 01:52 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

drdra wrote:

Ja koristim piratski Springy, super je…

:lol: :whistle:

Samo da dođem do verzije 1.5 (nova procena: početak februara); biće neka akcija za domaći komjuniti 😊
Eh da, obećavam da gornje obećanje neće proći kao obećanje za RečniX :laugh:

Profile

Posted: 17 September 2008 02:39 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Čuvam sve linkove i fajlove da ti ih pprosledim, ali te ne vidim ja Jabberu, a kad se toga setim na poslu sam i onda ili nemam tvoj email ili email grupe.. 😊

Profile

Posted: 17 September 2008 03:30 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

Mario wrote:

... ali te ne vidim ja Jabberu…

Promenio sam nalog, sada sam na GTalk-u, korisnik draganmilke, a i poslao sam ti poziv sa njega, nisi mi još odgovorio 😊 Zezali me razni Jabber serveri konstantno, pa sam rešio da ih se okanem i probam sa Gugletom. A, i vi ste svi neki, što lepo ne koristite AIM, super radi sa iChat/Adium, ima video, zvuk i sve to, a ništa ne košta.

Izvinjenje ostalima zbog privatizacije teme.

Profile

Posted: 17 September 2008 09:40 PM   [ # 23 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  61
Joined  2007-01-06

Cao,
sad video ovaj topic
cesto mi se desavalo da stuffit nece da raspakuje sto fajlove iz jednog sto iz vise delova. Iz nekog razloga sam ih sve cuvao u jednom folderu i pre neko vece naletim na betterzip. BETTERZIP je raspakovao svih pedesetak ‘problematicnih’ tako da jos malo pa staffit ide u kantu.

Signature 

http://zedesino.com

Profile

Posted: 18 September 2008 08:47 AM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Kao da smo znali kada da pričamo o StuffItu, nova verzija izašla: http://www.macnn.com/articles/08/09/17/stuffit.deluxe.2009.ships/

Kako pominju mogućnost splitovanja ZIP arhiva, ali pominju i podršku za 7-Zip, to znač da će onaj Milketov drugar ponovo da se javi kako samo Springy pravi probleme sa tim. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 September 2008 10:17 AM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

hahahahaahah…zaboravih na drugara…:)..Ima se javi 100%,sad ima novu temu…hahahaahah

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 24 January 2010 02:22 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Da ne otvaram novu temu…
Imam slican problem sa raspakivanjem vezanih fajlova

kako da saznam koji fajl pravi problem,da bih ga ponovo skinuo

stari dobri winrar mi fino kaze :datoteka 23 je ostecena;ja je ponovo skinem i woala!

Inace windowz mi stoji na bootcampu samo zbog gta lV i winrar-a,
i to vise zbog ovog drugog

Post edited by: bu2nin, at: 2010/01/24 14:23

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 24 January 2010 02:49 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Jesi probao WinRar da poteraš u CrossOveru?

Profile

Posted: 24 January 2010 04:25 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Mislim da kad se pokrene Springy da on krene da skuplja fajlove i krene da broji .rar01, .rar02..itd gledaj tu na kome zasteka taj je problem. Valjda moze ovako.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 24 January 2010 05:28 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

koristim BootCamp samo,
vjerovatno kad budem uradio generalku i potpuno izbrisao particiju sa Winom cu da stavim CrossOver ili Parallels sa win 98icom i zdravo

do tada…ima li neko drugo resenje?

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 24 January 2010 05:43 PM   [ # 30 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ja to gledam preko milketovog springija, kao sto ti je rekao marko, pusti da radi, i na kom megabajtu stane, znacesh koji ti je fajl kuorupted, ili nije lepo skinut. Sto se tiche paralellsa i win98, ne znam dal je podrzana 98mica, ali zato postoji na netu negde xp sa koga je skinut help, podrska za jezike, i gomila nepotrebnih drajvera, pa tako taj xp ima svega 250mb, i radi ko satic, dok radi. Kad instalirash sve, iskopirash fajl u kom je instaliran sistem, pa kad ti se sjbe win, a hoce tako s vremena na vreme (ili meseca na mesec); samo vratish kopiju imidza i vozi opet 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

< 1 2 3 > 
2 of 3