Nowak wrote:
uspeo sam sa nekim drugim unrarerom…
hvala..
jebem ti stuffit kad za 70$ nemoze da extractuje film….c,cc,c,c,
Po mom skromnom mishljenju StuffIt je postao jedno obichno djubre sa pojavom verzije za OSX..Na OS9 je bio majka svih arhivera…Al ajd, ko ce ga znati…
Nowak wrote:
nego…sad kad sam uspeo,zelim da vas pitam kako da spojim zvuk sa slikom,posto sam skinuo film na eng,a imam i zvuk na ruskom(ruski je film) i zelim na maternjem da gledam…mislim ruskom…
film je .mkv (zauzima 1.5 gb,kvalitet bolji nego i tuckwoodu)
a audio je .m4a
to je to sto ja znam….
Ima dve varijante…Ajd pa cu ti objasnim obe, ionako sad nemam pametnija posla..
Prva je da skinesh ‘iMkvExtract’ programche, uchitash svoj .mkv i zatim extractujesh video, audio i ostale trake…Sad kad imash svaku traku ponaosob skini ‘MkvMerge’, dodaj sve to shto si extractovo + ruski audio i napravi novi .mkv…Problem sa ovom metodom je shto nekad usere video traku nachisto, ali uglavnom radi dobro..kod ‘MkvMerge’ programa ima par podeshavanja al mislim da cesh da se snadjesh..
Drugi metod, koji ja koristim sa svojim MKV HDV filmovima, je sledeci…
Otvorim MKV u QuickTime Pro /MORASH da imash instaliran Perian component/..Kad se uchita extractujem audio traku /cmd+j za properties prozor, selektujesh audio i onda extract/, exportujem je u 5.1 AAC .mov i zatim je obrishem /na properties prozoru selektujesh audio i Delete/...Onda uchitam ovaj AAC audio .mov koji sam napravio, uradim Select All pa Copy i onda na .mkv /sad bez audia/ Add to movie…Zatim Save As sa File menija i sachuvam kao self contained movie i tako dobijem .mov container koji se uchitava odma /ne mora se cheka ko .mkv/ i tera mnogo bolje nego .mkv a nishta nisam izgubio na kvalitetu…Na nachin koji sam opisao mozesh da dodash i svoj ruski audio…KAd imash 2 ili vishe audia u jednom .mov containeru jednostavno na Properties prozoru deselktuj one koje necesh i ostavi selektovano ono shto ocesh…Isto vazi i za titlove…mkv je takodje samo container /nije format ilti codec/, tako da dok god ne konvertujesh video ne gubish nishta na kvalitetu slike bilo da je u .mov, .avi ili .mkv containeru..S tim shto .mkv i .mov mogu da ‘prime’ gotovo sve formate u sebe za razliku od .avi-ja…
Shto se tiche toga da ja konvertujem AC3 ili DTS audio koji se nalazi u .mkv containeru u AAC Dolby…Quick Time MNOGO bolje pushta AAC, fajl je mnogo manji i nema teorije da primetish razliku u zvuku na audio opremi koja koshta manje od 5-6.000 evra…Ko kaze da primeti laze…Takodje, takav .mov fajl QT pushta u native modu /s obzirom da je video u .mkv-u h.264/, znachi ne koristi 3rd party componente kao recimo Perian i samim tim pushta ga mnogo lakshe i bolje…
Problem sa ovom drugom metodom je sledeci..Kad jednog dana nabavish Blue Ray rezach necesh moci da napravish BR video disk ili HD DVD disk bez konvertovanja..Sa sachuvanim .mkv-om moze, jer kao shto sam gore objasnio, samo treba da extractujesh trake i u nekom Blue Ray authoring softveru authorujesh disk i narezesh…Za HD DVD morash da konvertujesh video ako je u h.264 formatu..Ako je ATSC MPEG2 onda ne mora…
itd, itd, itd…
Eto…
Post edited by: SERBIAN, at: 2008/09/17 02:26