Molim vas koji se razumete u MAC za pomoc. Dobio sam na uslugu dugorocnu APLE lap top na kojem je instaliran MAC OS X version 10.2.8
Procesor je od 600 MHz PowerPC G3
i ima 128 MB rama
Meni je zbog modema koji mislim da koristim potrebna novija verzija operativnog sistema kao i zbog nekih drugih stvari (kao sto je instalacija XP win u virtual)
Interesujeme dali je moguce ista uraditi po tom pitanju a da se ne koristi CD drajv jer je neispravan.
Ja sam skinuo neki MacOSXUpd 10.5.5.dmg ali nisam uspio da uradim nista.
kad ga kliknem otvori se prozor u kojem se nalazi jedan paketic ispod kojeg pise MacOSXUpd 10.5.5.pkg a kad njega pokusam da startujem napise mi
The Installer package MacOSXUpd 10.5.5 cannot be opened.
The Bill of Materijals for this package was not found.
Bio bi vam stvarno zahvalan ako bi ste mi pomogli jer do sad nisam radio sa mekintosem , a inace sa windows instalacijama stojim sasvim dobro ako mi to moze pomoci ovde.😊
prvo ne pise se MAC, APLE i mekintos vec Mac, Apple i Macintosh.
Drugo najvise sto mozes da doguras sa tim racunarom je 10.4.x, Leoparda tj. 10.5.x ne mozes da instaliras na tu masinu, bar ne na takvu konfiguraciju kakva je sad. Sto se tice XP-a mozda bi i mogao da ga pokrenes kada bi imao vise rama, bar 512MB. A posto ti ne radi CD rom onda te podatke tj. fajlove za instalaciju mozes prebaciti npr. preko mreze.
Vidi, to sve moze da se namesti i bolje nego sto mislis, i moze solidno da radi.
Prvo mu treba vise RAMa, to mozes da uzmes od mene. Imam mozda i CD za njega, zavisi koji je model. Onda treba novi sistem da se instalira sa DVDa i aplikacije, i tako to… ako ne osposobis optiku, moze da zahteva malo petljancije, a za to ti treba malo poznavanja meka i mozda jos jedan mek, da ne sirim.
Da se ne bismo dopisivali preko foruma, javi se ti meni lepo direktno pa cu ti pomoci oko toga, ako hoces. Ugraditi delove, instalirati sistem i tako to… predociti da ti ne treba XP… 😊
moj mail je .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Da se ne bismo dopisivali preko foruma, javi se ti meni lepo direktno pa cu ti pomoci oko toga, ako hoces. Ugraditi delove, instalirati sistem i tako to… predociti da ti ne treba XP… 😊
Na ovom forumu je zabranjeno rekl… Ups, to je na onom drugom gde sam moderator. B)
Na toj mašini zaboravi na XP i Windows uopšte, to će da radi očajno sporo.
pozdrav
drdra cemu onolke livade svud po studiju? :D
Ja mislio da bolje platforme od Logic-a za mjuzu nema 😊
Logic koristim kuci na miniju i odlicno zvuci, ima instrumente i procesing nenormalno dobre, samo je za edit i programiranje AGONIJA. Kao da mi neko lance na rukama drzi dok radim. A recimo, Soundtrack Pro je pesma…
I da, bas juce primetim da mi je Logic poblesavio na vrlo cudan fazon: U edit meniju, pod Undo nudi akciju koju sam uradio prvu, a ne poslednju! Dakle, ako sam poceo rad sa nekim record-om, uvek stoji undo record!
Ali, ako kazem cmd-z, ili kliknem Undo u meniju, on normalno odradi undo za zadnju radnju. Neverovatno. Obrnuo majstor undo history!
moj posao je http://www.freezonestudio.com
za popravku kompova nikad nisam uzeo ni dinara, delove koje mu nudim bih mogao i u oglase da stavim, ali mi ni trgovina nije primarna…
dakle, ja sam sto se servisiranja mekova i pcjeva totalni freeware (ili donationware, bilo je i dobrih ljudi koji su se otvorili za pivce); iako od kolicina tudjih kompova na gajbi i ‘apple care’ telefonskih poziva moja devojka dobija nervne slonove… a i od ovog foruma bogami… :laugh:
za vas hobi stapic bobi, sto bi se reklo
a bizg… razmisljali smo i o tome, ali nemaju ni jednu prostoriju koja nam odgovara u ovom trenutku… i vrlo je blizu trenutak kad ce svi da dobiju nogu odande, ne isplati nam se sad da ulazemo u sredjivanje prostora
Kupio ih je MPC group, i ja sam pricao sa njima, kazu da bar jos godinu dana nece nista da se radi.
A moj problem je dobio novi obrt, zahvaljujuci Tosi. Hvala TOSO.
No, nebihsmo dalje o tome ovde, istrolovasmo temu coveku…
Vise se i ne javlja… prvo ga Marko smorio sa gramatikom, onda ga Miki naplasio da cu da ga odvalim od cifre… taj je digo ruke od meka bojim se