Od kada sam na moj PB G4 reinstalirao Tigera (jer predhodni nisam mogao da updateujem) ne cujem zvuk na netu, to sam primetio kada sam na YouTubeu pokusao da pogledam neki klip, ide slika, ali ne i zvuk, pa sam posle pokusao i sa drugim klipovima i opet je bilo isto, koristim safari 3.1.2 kao browser, ali i sa drugim browserima se isto desava, da li neko mozda zna u cemu je problem?
Ako si gledao klipove na youtube-u i nema zvuka probaj da opet instaliras Flash player mozda on zeza, nisi nam rekao da li kada koristis iTunes ima zvuka ili ne?
Kad otvorish youtube, tj klip sa sajta, pogledaj onaj slajder za zvuk…zvuchi malo trivijalno, ali ako si jednom smanjio zvuk, ostaje smanjen i za svaki sliedeci put kad otvorish neki klip, pa moze to da zbuni 😊
problem defintivno nije ni hardverski ni do OS-a. flash player te neshto zeza. trebalo bi da negde na adobe-ovom sajt imash neki skript za totalno brisanje playera. probaj to pa da instalirash poslednju verziju.
Na adobeovom sajtu sam skinuo ‘Uninstall Flash Player OSX’ aplikaciju za PowerPC, pustio ga da odradi sta treba, zatim instalirao novu verziju flash playera za PPC, ali opet isto, slika ide, a zvuka nema, da li ima jos neko neki predlog?
a da opet deinstaliras pa da skines ili nabavis neku verzija Flasha 8 ili CS3 ili sta vec moze da tera tvoj komp, znaci ne samo player nego citav program, pa da prilikom instalacije instaliras i flash player, ako ti ovo ne uspe onda reinstaliraj sistem…..
Skinuo sam i tu debug verziju playera, nista se nije promenilo, ali je definitivno do flash playera, jer kada sam pokusao da promenim neke opcije za player desnim klikom na video kllip, safari se skoro svaki put gasio. Ne gledam nesto posebno te klipove, da nije neko na forumu ostavio onaj link o povezivanju PB G4 sa drugim monitorom ne bih ni primetio da nemam ton, ali ce mi mozda ipak zatrebati, pa cu verovatno kad budem mogao reinstalirati sistem, a ako imate jos nesto da predlozite pisite do tada.
Hvala svima na trudu i savetima.
Imam titanijuma na 1Ghz i 512Mb rama (2x256); mislim da moze leoparda da tera, ali sam i ovog tigera dobio postom, sramota me je vise da trazim, kad vec spomenuh memoriju da ne zna neko gde mogu da kupim jos ove memorije (SODIMM1/J16 SDRAM PC133U-333)? ovaj G4 moze da rera do 1G rama, znaci trebalo bi mi dva modula od po 512Mb rama.