Hahahahhaah.. da da… mogu da sanjaju tako nesto! 😊
Mozda da se 44 puta otvori notepad!
Salim se!
Nije mi nikada palo na pamet da tako testiram masinu ali jedan od razloga zbog cega sam poceo da koristim MacOSX je upravo mnooooooooooooogo bolje snalazenje u multitasking rezimu, bolji rad sa ogromnim fajlovima, zahtevnim aplikacijama itd.
Subjektivan je osecaj da sve radi brze, bolje a vala i stabilnije. Ne secam se kada sam poslednji put video kernel panic.
Naravno da se svremena na vreme pojavi sareni beach ball koji ume da se zavrti i na nekoliko minuta ali tacno znam koliko treba da sacekam pre nego uradim force quit koji nece apsolutno napraviti nikakav haos.
Mozda idealizujem situaciju ali nakon 3-4 godine aktivnog rada ja vise ne ceprkam po registriju, ja vise ne faceliftujem sistem, ja vise ne brinem o patcevima, updajtovima ili sta ti ja znam o cemu. Ja jednostavno koristim svoj racunar. Za rad i zabavu a bogami, i za Windows, koji je, preko Parallelsa i undo diskova jos i bolji 😊 (sta ces bolji antivirus, sistem cleaner, backup, uninstall od undo sistema)
Itd.. itd…
E sada neko ce reci pa sve to moze i Windows!
Moze, ali kako i za koliko? Koji je user experience.
Na kraju krajeva koji to jos kompjuter moze da tera:
MacOSX, Windows, Linux istovremeno… naravno i ostale sisteme ali da spomenem ova tri samo.
I koji to jos kompjuter dolazi iz iste firme koja proizvodi i HARDWARE i SOFTWARE?
Mit?
Neeeeeeeee… to je Apple!
U svoj svojoj slavi u stalnom nastojanju da bude ne jedan vec deset koraka ispred konkurencije!
Jedva cekam 14. da vidimo sta li ce uraditi sa novim macbookovima! Vec sam video neke glasine da ce im cena biti 899$
Nadam se samo da nece napraviti neke idiotske kompromise kao sto ponekada naprave (npr. iMac display).
p.s. Sada samo neka mi neko kaze jos na koju adresu da posaljem fakturu za ove hvalospeve? :D
p.s.s
Kazu da TOC (total cost of ownership) je na period od 5 godina 30% isplativiji u odnosu na bilo koji PC.
Totally true!
O zivcima da i ne pricam… 😊