madamov wrote:
Za brzinu ne znam, subjektivna stvar i da bi se ispravno tumačlo moraš da imaš kontrolu nad mnogo parametara, a nemaš.
Pa na drugim forumima koje posećujem (ES i još neki domaći forumi) čekam oko dve-tri sekunde da se učta stranica (u Safariju); a ovde nekad treba i više od 15 sekundi da se učta stranica.
Pogotovo mi se sporo otvara naslovna strana (Home); lista podforuma (kad se klikne na link ‘Forum’) i stranica za odgovor.
Kad je učtana lista podforuma, onda kad se klikne na naziv nekog podforuma, taj podforum se učta za nekoliko sekundi i kad se klikne na naziv neke teme i tema se učta za nekoliko sekundi, al’ kad se opet klikne na ‘Forum’ ili ‘Home’, nekad treba da se čeka i više od 15 sekundi da se učta stranica, iako je već keširana.
A kad se klikne na dugme ‘Back’ (da se vratim na prethodnu stranicu); ponovo učtava stranicu (iako je već keširana) i nekad treba i više od 15 sekundi dok se učta prethodna stranica.
Na drugim sajtovima kad kliknem na ‘Back’ se prethodna stranica učta mnogo brže.
Ovde kao da svaku stranicu učtava ponovo, čak i kad je stranica već keširana.
madamov wrote:
Evo meni sada u 8:47 ujutru radi sasvim fino, na SBB-u sam, dakle server mi je u ‘lokalu’ pa je možda i do brzine veze.
Probaj sa nekog drugog računara (koji se na Internet spaja preko drugog provajdera) da pogledaš kako radi forum.
madamov wrote:
Za Quote nisam video forum gde možeš da citiraš više poruka odjednom, nego svuda mora deo teksta da se označ, pa onda copy i paste.
Ima na forumima koji koriste SimpleMachines. Na stranici za odgovor (kad se klikne na ‘Odgovor’) ispod polja za unos teksta ima lista poruka sa teme i za svaku od tih poruka ima opcija ‘Umetni citat’, koja citira celu tu poruku, tako da nema potrebe da se ručno kopira tekst kad se citira.
Slično je i na ES napravljeno.
madamov wrote:
Molio bih te da ponovo pročtaš teme u kojima smo o tome pričali, mislim baš i u ovom forumu nekoliko puta. Kupljen je Expression Engine još pre par meseci, urađen softver za konverziju baze podataka, trenutno je potrebno da se sklopi par uslova da bi obavili prelazak na novi softver u test fazi, pa onda kada ona prođe da se pusti u javnost.
Znam da je bilo reč o tome još zimus, al’ sad je već oktobar, pa nisam znao da l’ još uvek planirate da pređete na Expression Engine.
madamov wrote:
Žao mi je, ali administraciju ovog foruma niko od nas ne radi za pare i čtava ideja je od početka bila dobrotovorna.
Razumem ja to, al’ ako nemate vremena da testirate taj forum, postavite to na posebnoj stranici, da obični članovi foruma to mogu da testiraju.
Mislim da bi mnogi od nas hteli da pomognu oko tog prelaska i testiranja, al’ da bi ljudi pomogli treba da postavite tu test fazu foruma online (na zasebnoj stranici); da bi ljudi to mogli da testiraju i da vide oko čega treba da vam pomognu.
Post edited by: indijanac, at: 2008/10/14 01:17