Nastriktiniji forum (i mali oglasi na njemu) je Benchmark, čja logika mi se u startu nije svidela, ali uviđam da je to zarad očuvanja zdravog razuma. Jedan oglas u 7 dana, 24h za izmenu, bez dodavanja novih stvari kasnije, na oglasu mogu da pišu samo autori oglasa, a oglašavanje je dozvoljeno samo članovima koji imaju 100 i nešto postova (odnosno status člana). I sve radi kao sat.
Bench je skoro izmijenio pravila za postavljanje oglasa, tako da je sada potrebno minimum 250 poruka i 6 mjeseci članstva ili 24 poruke i 2 godine članstva.
Ovdje ne treba toliko poruka, ali bi bilo dobro uvesti neka preciznija pravila…
Bench je skoro izmijenio pravila za postavljanje oglasa, tako da je sada potrebno minimum 250 poruka i 6 mjeseci članstva ili 24 poruke i 2 godine članstva…
Mislim da je ovo model po kome bi oglasi i forum uopšte najbolje funkcionisali.
Bench je skoro izmijenio pravila za postavljanje oglasa, tako da je sada potrebno minimum 250 poruka i 6 mjeseci članstva ili 24 poruke i 2 godine članstva…
Mislim da je ovo model po kome bi oglasi i forum uopšte najbolje funkcionisali.
Zaboravljate da je Bench komercijalni forum, da ima mnoooogo vise clanova, tema, nego macserbia i da se prodaje sve i svasta. Ovaj forum nije toliko komercijalan, i skuplja odredjenu grupu ljudi koja diskutuje i bavi se trgovinom hardvera koji i nije toliko popularan i komercijalan kao PC. Moje misljenje je da minimalan broj postova za oglase treba da bude 25, i protiv sam toga da clan treba biti 6 i vise meseci, jer je pre svega u interesu samih clanova smuga da se Apple hardver ovde prodaje.
Mislim da bi trebalo imati vise administratora, i uvesti neki tip upozorenja za ljude koji ne postuju pravila oglasa.
Ali u tome i jeste problem što su funkcije ovog foruma (trenutnog); isuviše rudimentarne i ne dozvoljavaju nikakav sistem upozorenja, a da neko beleži u neki tefter koga treba izvući za uši, ne ide 😊 O tom po tom, kad jednom osvane taj novi forum.
Izbalansiraćemo, možda glasati, pa naći srednju vrednost za donju granicu i šta sve ne, kada je oglašavanje u pitanju, opet kad dođe novi forum 😊
Sada jedino da se dogovorimo oko toga, pa da ručno to moderišemo, ako si na to mislio.
A Bench nije ništa komercijalniji po pitanju filozofije sajta, u odnosu na SMUG. Neko da hoće da plati da se reklamira na SMUG-u ne vidim razlog zašto odbiti to 😊 Stoji da je uži krug ljudi, uža grupa proizvoda i sve ostalo. Jedino ovaj momenat ‘jer je pre svega u interesu samih clanova smuga da se Apple hardver ovde prodaje.’ može biti, ali se upravo zbog količne oglasa i meteža oko njih pokrenulo pitanje premeštanje istih negde drugde. To valjda baš iz tog razloga što je SMUG nastao kao zajednica ljudi sličnih/istih interesovanja sa ciljem postepenog rasta, ako dođe do popularizacije Macova, a ne kao zajednica koja bi trebalo da explodira u nekom kratkom vremenskom roku, kako bi svojim vlasnicima donela neke pare od oglašavanja i reklama 😊
Krajnje je vreme da se uvedu veoma stroga pravila kao na benchmarku, posebno ko ne stavi odmah cenu odmah brisanje posta neka se posle zali, predlazem diskusiju o pravilima za oglasavanje i da se pocnu striktno primenjivati prema svima! Neka moderatori i administratori odluce o tome, a ostali neka se pridrzavaju, manje posla i nervoze za sve.
Druga stvar, predlazem trajno i vremensko ogranicavanje pristupa ako je moguce implementirati na ovaj forum, u smislu suspenzije, bana itd.. zbog krsenja raznih pravila.
Ovo drugo nije izvodivo, a ovo prvo se nekako iskristalisalo od strane ljudi koji prate oglase. Ima jedan problem sa cenama po svaku cenu, jer ima tu oglasa u kojima ljudi zaista ne znaju sta da stave, bilo da je neka starudija, bilo neki delovi, bilo to da nikad ranije nisu ni čuli za Mac, a onda im sestrin mali poslao iz Austrije. I sve se svede na to da kupci znaju koliko šta košta i da li će kupiti po toj nekoj ceni. Isto kao što ne kupe PB za 600€ u 2010. godini 😊
Na kraju krajeva, strogoća na Benchu se forsira bas na onom delu priče o oglašavanju koje prelazi u mali biznis, jer se isti kosi sa komercijalnim delom sajta, a mi taj problem ovde nemamo..yet. Plus, i sa tim pravilima Bench ima barem 20 novih oglasa dnevno + edit starih, a bilo bi ih još više da nema pravila.
Naravno, ako se i na ovoj temi iskaže želja da je obavezan detalj i cena,tako će i biti.
A ja ću valjda doživeti da prestanu da pišu [Prodajem] i [Kupujem] 😊
kao shto sam odgovorio i bu2ninu na pm,
ja mislim da je glupo da se na forumu brisanjem teme zatashkavaju priche o prevari, jer cje nekada isti ti ljudi prevariti nekog drugog…
Predlažem da se uvede i pravilo da je obavezno i ostavljanje kontakt podataka, jer se tako lakše može ući u trag duplim nalozima istih korisnika, a sprečava se i neprestano bumpovanje teme zahtevima za kontaktima.
Primer je DekiMac-ov oglas, gde ga ljudi mole da ostavi kontakt, a ja ne videh da je to i uradio, iako se redovno pojavljuje na forumu.
Takvi oglasi će dobiti opomenu da u naredna 24h ostave kontakt ili će biti obrisani, a dupli nalozi, ukoliko se otkrije njihovo posedovanje, će biti suspendovani.
Predlažem da se uvede i pravilo da je obavezno i ostavljanje kontakt podataka, jer se tako lakše može ući u trag duplim nalozima istih korisnika, a sprečava se i neprestano bumpovanje teme zahtevima za kontaktima.
Primer je DekiMac-ov oglas, gde ga ljudi mole da ostavi kontakt, a ja ne videh da je to i uradio, iako se redovno pojavljuje na forumu.
Takvi oglasi će dobiti opomenu da u naredna 24h ostave kontakt ili će biti obrisani, a dupli nalozi, ukoliko se otkrije njihovo posedovanje, će biti suspendovani.
Normalno obavezno kontakt(mail ili mob ili oba) i cena.
brisi odmah pa nek gleda nek posecuje forum pa ce videti gde je pogresio..
a sto se tice komentarisanja na oglasima to obavezno ostaviti zbog nerelanih ponuda od strane nekih prodavaca. koji polovno i novo cene potpuno isto.:pinch:
Tu jednostavno nema dogovora dok se svi pitaju, naročto oko ovog komentarisanja… Za nešto (neke) je to dobro, za nešto (neke) nije… Koliko pomaže u kupovini/prodaji, zbog nekih (kupca ili prodavaca) može i da šteti…
naravno da ne treba isključti komentare na oglasima, jer tu je jedna od čari foruma, ko hoće da nema komentare neka kač oglase na halo oglasima ili slično…
naravno da ne treba isključti komentare na oglasima, jer tu je jedna od čari foruma, ko hoće da nema komentare neka kač oglase na halo oglasima ili slično…