< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 6
Smernice za postavljanje oglasa <- PROČITAJTE
Posted: 09 September 2010 05:25 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Mario wrote:

Nastriktiniji forum (i mali oglasi na njemu) je Benchmark, čja logika mi se u startu nije svidela, ali uviđam da je to zarad očuvanja zdravog razuma. Jedan oglas u 7 dana, 24h za izmenu, bez dodavanja novih stvari kasnije, na oglasu mogu da pišu samo autori oglasa, a oglašavanje je dozvoljeno samo članovima koji imaju 100 i nešto postova (odnosno status člana). I sve radi kao sat.

Bench je skoro izmijenio pravila za postavljanje oglasa, tako da je sada potrebno minimum 250 poruka i 6 mjeseci članstva ili 24 poruke i 2 godine članstva.

Ovdje ne treba toliko poruka, ali bi bilo dobro uvesti neka preciznija pravila…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 10 September 2010 01:30 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  267
Joined  2008-06-05

castor wrote:

Bench je skoro izmijenio pravila za postavljanje oglasa, tako da je sada potrebno minimum 250 poruka i 6 mjeseci članstva ili 24 poruke i 2 godine članstva…

Mislim da je ovo model po kome bi oglasi i forum uopšte najbolje funkcionisali.

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 10 September 2010 04:01 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  181
Joined  2008-08-05

sale wrote:

castor wrote:

Bench je skoro izmijenio pravila za postavljanje oglasa, tako da je sada potrebno minimum 250 poruka i 6 mjeseci članstva ili 24 poruke i 2 godine članstva…

Mislim da je ovo model po kome bi oglasi i forum uopšte najbolje funkcionisali.

Zaboravljate da je Bench komercijalni forum, da ima mnoooogo vise clanova, tema, nego macserbia i da se prodaje sve i svasta. Ovaj forum nije toliko komercijalan, i skuplja odredjenu grupu ljudi koja diskutuje i bavi se trgovinom hardvera koji i nije toliko popularan i komercijalan kao PC. Moje misljenje je da minimalan broj postova za oglase treba da bude 25, i protiv sam toga da clan treba biti 6 i vise meseci, jer je pre svega u interesu samih clanova smuga da se Apple hardver ovde prodaje.
Mislim da bi trebalo imati vise administratora, i uvesti neki tip upozorenja za ljude koji ne postuju pravila oglasa.

Profile

Posted: 10 September 2010 04:55 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ali u tome i jeste problem što su funkcije ovog foruma (trenutnog); isuviše rudimentarne i ne dozvoljavaju nikakav sistem upozorenja, a da neko beleži u neki tefter koga treba izvući za uši, ne ide 😊 O tom po tom, kad jednom osvane taj novi forum.

Izbalansiraćemo, možda glasati, pa naći srednju vrednost za donju granicu i šta sve ne, kada je oglašavanje u pitanju, opet kad dođe novi forum 😊
Sada jedino da se dogovorimo oko toga, pa da ručno to moderišemo, ako si na to mislio.

A Bench nije ništa komercijalniji po pitanju filozofije sajta, u odnosu na SMUG. Neko da hoće da plati da se reklamira na SMUG-u ne vidim razlog zašto odbiti to 😊 Stoji da je uži krug ljudi, uža grupa proizvoda i sve ostalo. Jedino ovaj momenat ‘jer je pre svega u interesu samih clanova smuga da se Apple hardver ovde prodaje.’ može biti, ali se upravo zbog količne oglasa i meteža oko njih pokrenulo pitanje premeštanje istih negde drugde. To valjda baš iz tog razloga što je SMUG nastao kao zajednica ljudi sličnih/istih interesovanja sa ciljem postepenog rasta, ako dođe do popularizacije Macova, a ne kao zajednica koja bi trebalo da explodira u nekom kratkom vremenskom roku, kako bi svojim vlasnicima donela neke pare od oglašavanja i reklama 😊

Profile

Posted: 17 November 2010 12:49 AM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Krajnje je vreme da se uvedu veoma stroga pravila kao na benchmarku, posebno ko ne stavi odmah cenu odmah brisanje posta neka se posle zali, predlazem diskusiju o pravilima za oglasavanje i da se pocnu striktno primenjivati prema svima! Neka moderatori i administratori odluce o tome, a ostali neka se pridrzavaju, manje posla i nervoze za sve.

Druga stvar, predlazem trajno i vremensko ogranicavanje pristupa ako je moguce implementirati na ovaj forum, u smislu suspenzije, bana itd.. zbog krsenja raznih pravila.

Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile

Posted: 17 November 2010 03:18 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Ovo drugo nije izvodivo, a ovo prvo se nekako iskristalisalo od strane ljudi koji prate oglase. Ima jedan problem sa cenama po svaku cenu, jer ima tu oglasa u kojima ljudi zaista ne znaju sta da stave, bilo da je neka starudija, bilo neki delovi, bilo to da nikad ranije nisu ni čuli za Mac, a onda im sestrin mali poslao iz Austrije. I sve se svede na to da kupci znaju koliko šta košta i da li će kupiti po toj nekoj ceni. Isto kao što ne kupe PB za 600€ u 2010. godini 😊

Na kraju krajeva, strogoća na Benchu se forsira bas na onom delu priče o oglašavanju koje prelazi u mali biznis, jer se isti kosi sa komercijalnim delom sajta, a mi taj problem ovde nemamo..yet. Plus, i sa tim pravilima Bench ima barem 20 novih oglasa dnevno + edit starih, a bilo bi ih još više da nema pravila.

Naravno, ako se i na ovoj temi iskaže želja da je obavezan detalj i cena,tako će i biti.

A ja ću valjda doživeti da prestanu da pišu [Prodajem] i [Kupujem] 😊

Profile

Posted: 19 December 2010 10:49 AM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Obrisah jedan neozbiljan oglas,a tadiju sam zamolio da svoj ponovo postavi
Oba zbog bahatosti

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 19 December 2010 02:06 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  207
Joined  2005-09-15

kao shto sam odgovorio i bu2ninu na pm,
ja mislim da je glupo da se na forumu brisanjem teme zatashkavaju priche o prevari, jer cje nekada isti ti ljudi prevariti nekog drugog…

Profile

Posted: 19 December 2010 03:07 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

apsolutno.kao sto sam ti i napisao.
ponovo postavi tijelo oglasa,koje sam ti poslao.

a ozivi temu za ruter,ako zelis

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 19 December 2010 09:27 PM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Predlažem da se uvede i pravilo da je obavezno i ostavljanje kontakt podataka, jer se tako lakše može ući u trag duplim nalozima istih korisnika, a sprečava se i neprestano bumpovanje teme zahtevima za kontaktima.

Primer je DekiMac-ov oglas, gde ga ljudi mole da ostavi kontakt, a ja ne videh da je to i uradio, iako se redovno pojavljuje na forumu.

Takvi oglasi će dobiti opomenu da u naredna 24h ostave kontakt ili će biti obrisani, a dupli nalozi, ukoliko se otkrije njihovo posedovanje, će biti suspendovani.

Profile

Posted: 19 December 2010 09:59 PM   [ # 41 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  81
Joined  2007-12-02

Slazem se.
Treba da postavis ponovo telo oglasa.
Vazno je da ljudi znaju !

Znate svi koliko vredi negativan feedback na ebay-u 😊

Profile

Posted: 22 December 2010 08:19 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  457
Joined  2009-10-03

Mario wrote:

Predlažem da se uvede i pravilo da je obavezno i ostavljanje kontakt podataka, jer se tako lakše može ući u trag duplim nalozima istih korisnika, a sprečava se i neprestano bumpovanje teme zahtevima za kontaktima.

Primer je DekiMac-ov oglas, gde ga ljudi mole da ostavi kontakt, a ja ne videh da je to i uradio, iako se redovno pojavljuje na forumu.

Takvi oglasi će dobiti opomenu da u naredna 24h ostave kontakt ili će biti obrisani, a dupli nalozi, ukoliko se otkrije njihovo posedovanje, će biti suspendovani.

Normalno obavezno kontakt(mail ili mob ili oba) i cena.

brisi odmah pa nek gleda nek posecuje forum pa ce videti gde je pogresio..

a sto se tice komentarisanja na oglasima to obavezno ostaviti zbog nerelanih ponuda od strane nekih prodavaca. koji polovno i novo cene potpuno isto.:pinch:

Post edited by: tyrant, at: 2010/12/22 20:20

Signature 

[color=#0000FF]"Steel isn"t strong

Profile

Posted: 22 December 2010 08:28 PM   [ # 43 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Tu jednostavno nema dogovora dok se svi pitaju, naročto oko ovog komentarisanja… Za nešto (neke) je to dobro, za nešto (neke) nije… Koliko pomaže u kupovini/prodaji, zbog nekih (kupca ili prodavaca) može i da šteti…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 23 December 2010 01:14 AM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  207
Joined  2005-09-15

naravno da ne treba isključti komentare na oglasima, jer tu je jedna od čari foruma, ko hoće da nema komentare neka kač oglase na halo oglasima ili slično…

Profile

Posted: 23 December 2010 02:27 AM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

tadija wrote:

naravno da ne treba isključti komentare na oglasima, jer tu je jedna od čari foruma, ko hoće da nema komentare neka kač oglase na halo oglasima ili slično…

Trenutno stanje:

Sa:
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_poll&task=results&id=22

p.s. pisaću latinicom ya one koji prate preko RSS-a 😊

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 6