Ne IV, nego kada sa Wall-E restartuje čuješ karakterističan Mac startup sound. Samo još da lociramo od koje mašine, meni deluje da je od neke starije. B)
Ako se ne varam Wall E-jevu devojku Eve su radili prema ikonici za automator samo malo futuristicki.
Wall-E jeste ispustao start up zvuk, a postoji i deo kada cool-ira slusajuci iPod, mada meni Wall E najvise lici na Steve Jobs-a licno, sa velikim objektivima (naocare) i bez icega iznad (Stevina cela 😊
Ne IV, nego kada sa Wall-E restartuje čuješ karakterističan Mac startup sound. Samo još da lociramo od koje mašine, meni deluje da je od neke starije. B)
Ja ili sam gluv ili je svaki isti kod svega što sam imao, od praistorijskih (Quadra); preko starijih (eMac) do najnovijih (MacBook).
Jedino što kao da su malko ubrzali zvuk u filmu, kao da kod WALL•E-ja traje kraće nego uobičajeno.
Startup chime se cuje kad Wall-e napuni baterije.
Jonathan Ive je pomagao pri dizajnu Ive, samo ti ime kaze…
Evo linkovi sa kojih sam ja pokupio informacije, da ne prepricavam
A startup chime je isti sempl, koliko moje audioinzenjersko uvo moze da dokuci, samo su razliciti zvucnici i audio sistem kroz koje se cuje. Negde medju ovim linkovima ima informacija da je sa starih mekova… Moguce da su ga malo doterali za nove modele, na iMacu ima dosta deblje zvuci, i tako…
Ja ili sam gluv ili je svaki isti kod svega što sam imao, od praistorijskih (Quadra); preko starijih (eMac) do najnovijih (MacBook).
Skini Mactracker, pa upoređuj, mislim da ima startup chime za skoro svaki model. Što reče drdra, isti je semp, ali ipak ima malih razlika.
Nisam uopšte provalio… meni to sve isto :(
Jesam malko nagluv, plaćam danak burnoj/bučnoj mladosti 😉
Ima i kratak nastavak filma pod nazivom Burn-E… Preporučujem jednako kao i film…
Inače, film me je razočarao posle onoga što sam video u trejlerima. A i nevezano za njih, ne dopada mi se ni priča ni izvedba. Jedini svetli momenat je ovaj chime o kome pričamo.
Ko hoće da pogleda dobar animirani film neka pogleda (ako već nije) Kung Fu Pandu. Prava poslastica za ljubitelje oba žanra. I on ima kratak nastavak - ‘Secrets of the Furious Five’.
Uporedjivao ja na mactrackeru - otkako su presli na G3, sve je isto. Oni stariji imaju neke varijacije na temu, neki imaju i ovaj sadasnji, najstariji samo piste, i tako…