@milke stvarno mi je žao. Kolika je šteta u kodu, tj. da li postoji neki načn da se prepozna ako bude dalje korišćen mada ti koji su ga ukrali sigurno ni ne znaju šta je Springy?
@madamov praktičnije je koristi dropbox nego da se daje taj 1GB jer na dropbox je 2GB free.
Jedva se suzdržah da juče ne pomenem Mariju i Peđi, toliko je i mene potreslo da sam imao želju da nekome kažem.
Ma znao sam, rekao mi je Milke prošle nedelje. Stvarno strašno. Da je šteta samo u materijalnim dobrima, pa da kaže sebi čovek da to nije strašno, nadoknadiće se, ali ovako kad ode i neverovatno mnogo vremena uloženog u to, potpuno su razumljive Milketove dileme.
Iskreno se nadam da će Direktorat MacHeista vdeti Springy kao vrlo korisnu alatku i da će imati razumevanja za situaciju.
Što se tiče policije, zar vi stvarno mislite da od toga ima nešto? Uostalom, i da nađu posle izvesnog vremena (verovatnoća merena promilima); podaci su verovatno već otišli.
Milke, procitao sam tvoj post, jako mi je zao… :(
Cim sam video da delis licence za dzabe smugovcima, odma sam uzeo jednu, i da kazem da si se sjajno zastitio od piraterije sa onim licencnim karticama, jedini program koji se tako licencira, a da sam ga ja koristio je springy!
Mislio sam da sam überparanoičan kad sam pre selidbe u NS u Beogradu ostavio kopiju svega što sam ikad napravio (source, grafiku, fotke, ...); no, na žalost, vidim da to nije paranoja nego surova realnost :ohmy:
U globalnoj slici, materijalna šteta je zanemarljiva - sve se može kupiti ponovo i budžet će se srediti u relativno kratkom periodu; ali gubitak onoga što je bilo na tim diskovima se nikako ne može zameniti :(
Neko je pitao ‘šta ako ukradu source’ - da ga bar ukradu, pa da bar imaš koga da juriš da ga povratiš - prosečan lopov nema pojma šta je source i sem multimedijalnih sadržina koje će možda da zadrži, ostatak će verojatno da dobije format :sick:
Milke, u kom gradu si ti, tj. gde je ukradeno to sve?
Pitam zato sto je svojevremeno u relativno manjim sredinama to funkcionisalo tako sto si recimo mogao da se obratis nekim ‘vidjenijim’ osobama i kroz par dana velike su bile sanse da oprema bude vracena uz izvinjenje…naravno uz adekvatnu naknadu. Ovo sto pricam se odnosi na Novi Sad, ako je u pitanju BG ne verujem da moze…