< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 11
Springy
Posted: 04 October 2006 11:29 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Ama, neću ni blizo da priđem Beee92! I bez njihove (brainwashing) pomoći znamo šta nam svakodnevno poručuju guverner Srbije Polt, planetarni Kongres i visokoumni Buš (BTW. malopre Predrag Raos na HRT reče ono što i sam mislim: da je Buš novi Hitler i najveći terorista).

Ajmo opet. Jel ni ovde ne moze da se ignorišu poruke određenih korisnika?

P.S. BBSovi su bili zakon. IGNORE mile bi rešilo problem

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 05 October 2006 09:06 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

prof.Milgram wrote:

madamov wrote:

Moja malenkost je napisala prikaz Springyja za sajt Tehnopolis: http://www.b92.net/tehnopolis/mac.php?nav_id=214148

Ama, neću ni blizo da priđem Beee92! I bez njihove (brainwashing) pomoći znamo šta nam svakodnevno poručuju guverner Srbije Polt, planetarni Kongres i visokoumni Buš (BTW. malopre Predrag Raos na HRT reče ono što i sam mislim: da je Buš novi Hitler i najveći terorista).

Svaka čast za Springy (verujem na reč, nisam probrao); Milketu i tvojoj malenkosti od metričke cente i kusur, ali eto grdnje za ovdašnje promovisanje Beee92.
Treba li ti pomoć da negde otvoriš svoj blog i tamo negde, u slobodnom svetu, objavljuješ svoje uvek dobrodošle savete i recenzije? Ako treba, samo reci. Pa da se više ne prljaš.

Sad si stvarno omanuo temu. Ako imaš nešto da kažeš o Springyju, dobro si došao, nemoj da kvariš jednu od najpozitivnijih tema na ovom forumu gde pričamo o domaćim autorima koji pišu programe za Mac. Svaki nastavak diskusije koji nije u skladu sa temom će biti obrisan.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 07 October 2006 09:47 PM   [ # 18 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2005-05-04

Koji je problem s ovim milgramom?:dry:

Profile

Posted: 07 October 2006 10:05 PM   [ # 19 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2006-08-14

iQuasar wrote:

Koji je problem s ovim milgramom?:dry:

Koliko je meni rečeno taj mora da je pročtao previše knjiga, a za neke ga sumnjiče i da ih je napisao, pa puk’o skroz.
I otkriću ti još nešto, ali malo uvijeno: ‘Never try to teach a pig a sing; It wastes your time and annoys the pig.’

Signature 

S poštovanjem

Profile

Posted: 07 October 2006 10:26 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Pa stavi na RTS ili Politiku da vidis reakcije. Tamo niko ne prati takve stvari. Moze ali ako se pomene KiM 😉
Na B92 se nekad i pomene Mac a na ostalima uglavnom dominira ekipa koja instalira bilo koju kerefeku koju dobije dzaba na svoj Win.

Profile

Posted: 11 October 2006 02:10 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

madamov wrote:

Moja malenkost je napisala prikaz Springyja za sajt Tehnopolis: http://www.b92.net/tehnopolis/mac.php?nav_id=214148

Ispod teksta postoje linkovi za komentar, pa ako neko od vas ima želju da pohvali Milketov program može to da učni.

Ako neko ima volje da se raspravlja sa likom koji je ovo postovao kao komentar na prikaz Springyja:

i mek je 3AKOH!?? posle 23445 godina postojanja mek dobija ono sto je windows imao od 95-e? BUAHAHAHA bre. mek je elitisticko *****, ko je zaludan nek uporedi cene mek core duo laptopa sa cenama normalnih core duo laptopa iste opreme i sve je bre jasno. normalno da ce mek korisnici da budu evangelisti kad su istresli tri puta vise para nego krsten svet, da nece neki da kaze u al sam se zaj****? 😊))

neka poseti link, ispod teksta je link za ostavljanje komentara.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 11 October 2006 03:17 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  106
Joined  2006-10-04

E vala vidi se da nikada nije koristio Mac i mogu slobodno reci da taj ‘lik’  SE#E😠

Signature 

\"You know what the scariest thing is?
To not know your place in this world.
To not know why you are here.
That’s just an awful feeling.”

Profile

Posted: 11 October 2006 06:47 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

madamov wrote:

Ako neko ima volje da se raspravlja sa likom koji je ovo postovao kao komentar na prikaz Springyja:

Ma nema potrebe da pozivaš na raspravu. Ima li uopšte svrhe raspravljati sa nekim onakvog mentalnog sklopa? Da ga ubedim u suprotno nema šanse, a još važnije, da za poslužim njegovim rečnikom, zabole me k* da ga ubeđejum.

Još nešto, off topic: ja nemam visoko mišljenje ne samo o ljudima koji lupetaju o nečemu bez ikakvog znanja i realnog iskustva, uz to i ograničenih pogleda (mene, na primer, uvek interesuje šta to ima novo u Lin-u/Win-u i da li će i koje stvari biti bolje implementirane u Visti nego u OS-u X); već i ljudima koji svojim rečnikom na forumima (sve je lako kada sam anoniman) pokazuju elementarno nevaspitanje. A i nepismanost; nigde znakova interpunkcije, rečenica ne počnje velikim slovom,... Izgovor tipa ‘ko će stalno da pritiska shift…’ su, bar meni, krajnje banalni. Zbog čega bi pisanje pisma rukom podrazumevalo poštovanje gramatičkih pravila, a kucanje poruke ne?

Profile

Posted: 12 October 2006 01:52 AM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Auuuu kakav bolid…Shta mu bi da napishe one budalashtine…Mesto da peva od sretje shto ima neki nash chovek koji je napravio neshto, pa josh na Mac-u…E ima nas raznih, stvarno…

Inache bash se vratih sa premijere Andjela 3…Nije losh film, meni se bash dopao, a i mojoj zeni i detetu…Ja volim takve lagane komedije a i Nikola je do jaja /Nikola Pejakovic, glavni lik koji tumachi propalog rokera/...Mislim, znam choveka odavno pa sam mozda malo pristrasan, ali bash je dobro odigro..😊

Nego sve to nema veze…Htedoh da kazem sledece…Moj kum je montirao film a moji veoma dobri prijatelji su dizajneri zvuka /iliti na srpskom montazeri istog/...Ni to nije tolko vazno kolko da znate da njih dvojica rade uglavnom sve domatje filmove i to na Mac-ovima…:)

Igor iz Playboya /rok grupe, ne chasopisa/ je pisao muziku, naravno takodje na Mac-u….

Na kraju filma je doshlo obavezno predstavljanje ekipe i glumaca pa je kum izmontirao po neki kadar za svakog…Znachi kad nekog najave, pre nego shto izadje ide taj kadar na platnu..Elem, za njega je stavio svog Mac-a sa sve Apple-ovim monitorima i timeline-om u FinalCut-u da se malo vrti…hehehehe…Bash je izgledalo motjno…Za Igora i ovog mog prijatelja neshto slichno…Ide na monitorima timeline iz ProTools-a, vide se lepo Mac-ovi i sve pichi bez problema…

Ne moram da napominjem da je vec gomila filmova uradjena na gore opisan nachin i N-I-K-A-D-A se nije desio ni jedan problem…NIKADA…Reklame netju ni da rachunam…

Znachi ako vas neko pita koji je najbolji sistem za offline montazu /filmsku, naravno a i svaku drugu/ slobodno mu recite Mac G5/MacPro sa FinalCut PRO studio-m…Jednostavno nema bolje…Ako pita kako znash a vi onda nabrojte zadnjih 30-ak domatjih igranih filmova i recite da su radjeni na gorepomenutom sistemu…Ima josh i Avid Symphony, ali to je druga vrsta sprave i druga kategorija…

Ono djubre od Vegas-a i Adobe Premier-a na PC-iju su igrachke za kucnu upotrebu…Na primer dajte nekom u zadatak da utera 10-14 sati slike i tona u neki PC, montira to 3 meseca /do zavrshne verzije filma od 90 minuta uradi se otprilike 3-5 radnih verzija, a nekada i vishe/ i poshalje cut liste u laboratoriju da se napravi traka…Ako sve to uradi bez ijednog jedinog problema i traka izadje kako treba ja cu da bacim sve svoje Mac-ove sa terase, javno, snimajuci se za mrske mi B92 i Pink TV…:)

Zakljuchak je jednostavan…Svako bira alat prema mogucnostima i sklonostima…Ali ako hocesh da radish ko chovek kupi si Mac-a…Nishta lichno, samo gole chinjenice…

Post edited by: SERBIAN, at: 2006/10/12 02:18

Post edited by: SERBIAN, at: 2006/10/12 04:21

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 12 October 2006 03:14 AM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Apsolutno se slazem,radim audio/video obradu na Macu skoro 10godina,i apsolutno je na 1 mestu ,na Pc-u je to nemoguce tako efikano i kvalitetno i bez glavobolja odraditi!
Dzaba i adobe premier i vegas itd itd…nista nije bolje od mac quad-a i finalcut-a!

Signature 

Profile

Posted: 12 October 2006 03:17 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Ljudi,kad smo vec kod teme,je li zna neko nekoga kome treba neko (ja)  za video/audio obradu ...ostadoh bez posla pa rekoh ajde da pitam….😊

Signature 

Profile

Posted: 12 October 2006 04:18 AM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Ima ovde chlanova koji rade za razne marketing agencije, pa ce mozda neki da ti pomogne…U svakom sluchaju postuj obavezno ovde:

http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=showcat&catid=24

Verovatno nisi primetion tu temu…Al’ tu je kad choveku zatreba..😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 12 October 2006 04:44 AM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Hocu hvala:cheer:  ,nego sam u trenutku zaboravio za taj thread:)

Post edited by: oracle, at: 2006/10/12 04:45

Signature 

Profile

Posted: 12 October 2006 10:08 AM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

SERBIAN wrote:

Nego sve to nema veze…Htedoh da kazem sledece…Moj kum je montirao film a moji veoma dobri prijatelji su dizajneri zvuka /iliti na srpskom montazeri istog/...Ni to nije tolko vazno kolko da znate da njih dvojica rade uglavnom sve domatje filmove i to na Mac-ovima…:)

Ja sam odlazio par dana u firmu Rasta pre par godina dok su montirali film ‘Život je čudo’ da im nešto pomognem oko prebacivanja materijala na one trake od 200 GB za slanje u Francusku. Rasta je, inače, Kustina firma i taj film je kompletno montiran na Macovima uz pomoć Final Cuta-a, Shakea i Pro Toolsa. Interesantno je da je Kusta film snimio normalnom filmskom kamerom, pa je slao materijal u Pariz da mu sa 35mm prebace u DV format i onda mu slali nazad. Kada je završio, sve je to ponovo spakovano na DAT i poslato nazad u Pariz da se prebaci na 35mm za bioskope.

Igor iz Playboya /rok grupe, ne chasopisa/ je pisao muziku, naravno takodje na Mac-u….

Igor je često dolazio kod Popa u firmu dok je radio u Komuni, čni mi se.

Signature 

Profile

Posted: 12 October 2006 12:35 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Rasta je, inače, Kustina firma i taj film je kompletno montiran na Macovima uz pomoć Final Cuta-a, Shakea i Pro Toolsa.

Jeste…Mitja radi za njega vec odavno…ProTools + FinalCut..😊

Interesantno je da je Kusta film snimio normalnom filmskom kamerom, pa je slao materijal u Pariz da mu sa 35mm prebace u DV format i onda mu slali nazad.

Ima se moze se…Inache nema potrebe to da se radi ako se pazari neka HD karta…DeckLink ili sl….pa onda sa Digi Beta-e lepo uterash u Mac sve /u offline rezoluciji, naravno, ili se uradi transfer ovde kod nas u jednom studiju sa Digi Beta-e na DV poshto je pomenuti BETA recorder skup do jaja…

Igor je često dolazio kod Popa u firmu dok je radio u Komuni, čni mi se.

Jes i to…U komuni su Avid-i /na Macovima, naravno/...Pop ima ugovor sa njima o odrzavanju..😊

Signature 

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 11
‹‹ Ikona za program      Widget ››