Auuuu kakav bolid…Shta mu bi da napishe one budalashtine…Mesto da peva od sretje shto ima neki nash chovek koji je napravio neshto, pa josh na Mac-u…E ima nas raznih, stvarno…
Inache bash se vratih sa premijere Andjela 3…Nije losh film, meni se bash dopao, a i mojoj zeni i detetu…Ja volim takve lagane komedije a i Nikola je do jaja /Nikola Pejakovic, glavni lik koji tumachi propalog rokera/...Mislim, znam choveka odavno pa sam mozda malo pristrasan, ali bash je dobro odigro..😊
Nego sve to nema veze…Htedoh da kazem sledece…Moj kum je montirao film a moji veoma dobri prijatelji su dizajneri zvuka /iliti na srpskom montazeri istog/...Ni to nije tolko vazno kolko da znate da njih dvojica rade uglavnom sve domatje filmove i to na Mac-ovima…:)
Igor iz Playboya /rok grupe, ne chasopisa/ je pisao muziku, naravno takodje na Mac-u….
Na kraju filma je doshlo obavezno predstavljanje ekipe i glumaca pa je kum izmontirao po neki kadar za svakog…Znachi kad nekog najave, pre nego shto izadje ide taj kadar na platnu..Elem, za njega je stavio svog Mac-a sa sve Apple-ovim monitorima i timeline-om u FinalCut-u da se malo vrti…hehehehe…Bash je izgledalo motjno…Za Igora i ovog mog prijatelja neshto slichno…Ide na monitorima timeline iz ProTools-a, vide se lepo Mac-ovi i sve pichi bez problema…
Ne moram da napominjem da je vec gomila filmova uradjena na gore opisan nachin i N-I-K-A-D-A se nije desio ni jedan problem…NIKADA…Reklame netju ni da rachunam…
Znachi ako vas neko pita koji je najbolji sistem za offline montazu /filmsku, naravno a i svaku drugu/ slobodno mu recite Mac G5/MacPro sa FinalCut PRO studio-m…Jednostavno nema bolje…Ako pita kako znash a vi onda nabrojte zadnjih 30-ak domatjih igranih filmova i recite da su radjeni na gorepomenutom sistemu…Ima josh i Avid Symphony, ali to je druga vrsta sprave i druga kategorija…
Ono djubre od Vegas-a i Adobe Premier-a na PC-iju su igrachke za kucnu upotrebu…Na primer dajte nekom u zadatak da utera 10-14 sati slike i tona u neki PC, montira to 3 meseca /do zavrshne verzije filma od 90 minuta uradi se otprilike 3-5 radnih verzija, a nekada i vishe/ i poshalje cut liste u laboratoriju da se napravi traka…Ako sve to uradi bez ijednog jedinog problema i traka izadje kako treba ja cu da bacim sve svoje Mac-ove sa terase, javno, snimajuci se za mrske mi B92 i Pink TV…:)
Zakljuchak je jednostavan…Svako bira alat prema mogucnostima i sklonostima…Ali ako hocesh da radish ko chovek kupi si Mac-a…Nishta lichno, samo gole chinjenice…
Post edited by: SERBIAN, at: 2006/10/12 02:18
Post edited by: SERBIAN, at: 2006/10/12 04:21