este…Mitja radi za njega vec odavno…ProTools + FinalCut..
Da bi i ostali znali, reč je o Svetoliku, Mići, Zajcu.
Ima se moze se…Inache nema potrebe to da se radi ako se pazari neka HD karta…
Eh, mislim da Kusta mesečno popuši toliko Cohiba da je ovo prebacivanje sitnica u odnosu na to. B)
Nego, problem zbog kojeg sam išao kod njih je taj da su im iz Francuske posali tu traku sa DV fajlovima snimljenu na Sunu ili Silicon Graphicsu komandom tar (iliti u prevodu tape archive). I, sad se vi pitate, u čemu je problem? Problem je što Mac OS X nema u kernelu drajvere za rad sa DAT drajvovima tako da se ne može koristiti tar iz Terminala jer, jednostavno, ne vidiš uređaj koji je povezan FIreWire kablom. Što će reći, pokreneš Retrospect i on vidi uređaj, ali on ne ume da čta tar format, samo svoj forma bekapa. Svašta sam pokušavao, da instaliram Yellow Dog Linux pa iz njega, ali je Kusta mašinu na kojoj je DAT drajv kupio mesec dana pre toga i Yellow Dog se još nije mogao instalirati na nju, tj. on se instalira ali mašina neće da se podigne sa njim. Čak sam probao i Linux pod Virtual PC-em, ni tu nije moglo.
Na kraju sam im dao savet da kažu Francuzima neka pazare nekog polovnog Maca i Retrospect, pa da tako razmenjuju trake, mislim da je problem na kraju tako i rešen.
Ma nema potrebe da pozivaš na raspravu. Ima li uopšte svrhe raspravljati sa nekim onakvog mentalnog sklopa? Da ga ubedim u suprotno nema šanse
Heh, takvih ima gde god hocesh, manje ili vishe (ne)vaspitanih.
Kod mene u firmi je odnos ‘lichnih’ laptopova Mac : PC=1 : 1. I zhestoki ratovi su chesti, mada se svi na kraju slozhe da je OSX daleko ispred Win-a. Poshto su svi suckers za grafiku dovoljno je malo Expose-a, zumiranja ikona i osatalih eye-candy zezalica i Compositing efekata i zacute 😊
Ali najgore je kada dodju iz Microsoft-a, sa svojim nakaradnim Alienware lapovima (ovi novi, pod Dell brendom, imaju neke crvene neon cevi na poklopcu, uzhas!)... chak mi je bilo savetovano da sklonim Mac-a sa strane dok ne prodje poseta :S
chak mi je bilo savetovano da sklonim Mac-a sa strane dok ne prodje poseta
hehehehehehehe…Deder vidi ako mozesh mene da zovnesh u posetu kad dolaze ti iz microsofta da dodjem sa svojim Power Book-ovima da ih malo plashimo…A mogu i iMac da ponesem pa da im damo u zadatak da nadju gde smo smotali kompjuter kad pitaju shto si dono samo monitor…
Sta debeli monitori…pa iMac-ovi su tanji od 50% ovih monitora koji se aktivno prodaju tipa benq,NEC(ne onaj nec nego NEC) i nize klase lg-a i samsunga,filipsa… 😊
Svaka cast!
Nego, Milke, jel ima Springy podrsku za rar arhive, posto sam ja vecinu stvari, skoro sve, arhivirao tako dok sam imao pc. Ipak, te arhive koristim i danas po potrebi, a ono sto sam video na sajtu mi se jaaako dopada. Hoce li biti podrske ili da otvaram sve i arhiviram kao zip recimo, posto sam spreman cak i na to jer je Springy naprosto divan!
Svaka cast!
Nego, Milke, jel ima Springy podrsku za rar arhive, posto sam ja vecinu stvari, skoro sve, arhivirao tako dok sam imao pc. Ipak, te arhive koristim i danas po potrebi, a ono sto sam video na sajtu mi se jaaako dopada. Hoce li biti podrske ili da otvaram sve i arhiviram kao zip recimo, posto sam spreman cak i na to jer je Springy naprosto divan!
Hvala na komplimentima (mislim, programu 😊). Za verziju 1.2 sam planirao podršku za RAR, SIT i 7Z. Obrati pažnju na planirao, ne znam šta će od toga ići. Večeras sam počeo malo da si igram sa SIT-om, a za RAR i 7Z treba od raspoloživog sorce coda napraviti neke biblioteke, pa onda ih koristiti iz programa. Souce za oba (RAR i 7Z) je toliko nerazumljiv, da je to ubi Bože. Naročto ovaj za 7Z, ne znam da li i koliko ću se izboriti sa time. Ono što mogu da ti kažem je da će za RAR biti podržano samo čtanje/dearhiviranje, ali ne i kreiranje/arhiviranje, iz jednostavnog razloga jer autor RAR-a Aleskandar Rošal to ne dozvoljava. Tako da, ako možeš da se strpiš par meseci (1.2 će valjda vanka u periodu 07.01 - 01.02 2007. precizno zar ne 😊) i planiraš samo da otvaraš RAR-ove, ali ne i da kreiraš nove, onda ne moraš da prebacuješ u ZIP. Ali ako bi hteo da kreiraš RAR-ove, bojim se da neće moći. Pa ako baš želiš Springy, pređi na neki drugi format.
Super!!! Ma samo da citam, naravno. Ja sam vec prestao da pakujem rarove, ali arhive koje imam na stotinak diskova su gotovo sve RAR, pa i kad mi trebaju, samo mi treba dearhiviranje, jer za suprotno ionako ne bi islo jer su na cd-ovima 😊
Mislim da si to i spominjao negde (možda ES)..većini ljudi .rar ionako treba da bi raspakovali arhive skinute sa neta, tako da je za novo pakovanje u suštini dovoljan .zip (ili .zip u .zip) 😊
Springy 1.5 je u pripremi, treba da izađe (oko) 1. februara. Sa novom verzijom dolazi i nova ikona programa, varijacija na postojeću, pa pomislih da predstavim ideje širem auditorijumu, ne bih li prikupio što više mišljenja pre nego što se odlučm za jednu varijantu.
Da ti pravo kažem, meni se najviše sviđa postojeća ikona, tako da mislim da ne treba da je menjaš po svaku cenu. Ni Apple ne redizajnira svoj logo sa novom verziojm OS-a.