GOT - Good Old Times…
Posted: 04 January 2009 09:13 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  260
Joined  2007-09-07

Draga gospodo,

Prvo želim da vam svima poželim srećnu i uspešnu 2009. godinu kao i puno zdravlja.
Drugo, obaveštavam vas da sam se koooonačno posle 3+ godina traganja dočepao instalacionih diskova za NextSTEP 3.3 i OpenSTEP 4.2, sa sve drajverima za vmware fussion/workstation, pa ako nekome treba da evocira uspomene nek se javi.
Takođe, navato sam i Rhapsody, ali ne instalaciju nažalost nego gotovu virtualnu mašinu.

BTW: ****m ti lebac kako su se stvari malo promenile u filozofiji Next/Apple-a! Instalirao sam NextSTEP 3.3 i bio sam tu, kod kuće, samo mi fali pubertet i bubuljice 😊

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 05 January 2009 12:23 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Ja mogu samo da evociram uspomene na par klikova mišem na NexTStationu na sajmu u Singapuru krajem 1990.-e. ?ale je trebalo da ide sledeće godine u penziju, pa sestra i ja rešili da ‘obnovimo’ muzičku liniju i TV-e dok matori još leti, pa pošli s njim na nedelju dana u Singapur. Dok sam listao neke časopise vidim ima sajam i uzmem jednog dana taksi dok su se sestra i ćale odmarali u hoteli (ili ga ona vukla po radnjama sa svilom i nakitom kako bi izvukla još nešto od njega B) ). Lunjam sajmom, sve neke PC-ijaške stvari (onda sam još imao samo Atari ST i na njemu emulirao Maca); kada odjednom preda mnom Canonov štand. A na njemu, dva NeXTStationa i jedan NeXT Cube. Pitah kosookog za štandom ‘Jel’ mogu ja malo da pipam ovo?’, on mi reče da može i ja sledećih petnaestak minuta provedoh ćaskajući s njim. Upamtio sam samo cenu od svega, koliko se sećam NeXTStation je trebalo da se prodaje u Aziji (Canon je kupio valjda prava za celu Aziju) za nekih 10000 DEM. Šteta što onda još nisam počeo sa svojom ‘novinarskom karijerom’, mogao sam lepu reportažu da sročm.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile