E vala cika_kosta stvarno si mag za mplayer :laugh: Ajde kad vec cepidlacim, primetio sam i da ne ferca ono sa OSD preko daljinca sto je lepo radilo u prosloj verziji- klikom na menu dugmence se mogao menjati prikaz titlova, koliko je ostalo filma i tako to…jesi mozda provalio nesto za to?
A inace stvarno je otklonjen onaj bug sa zakucavanjem koje se desavalo kada otvaras vise filmova jedan za drugim..pohvalno 😊
A iskreno i bolja mi je ta nova fukcija koju su dodelili za menu dugme 😊 nema sta da se zalim, ipak mi mplayer najvise odgovara od svih playera koje sam probao.
Evo upravo sam skinio rev11 i sve radi super, odes u gorenjem levom uglu pored jabukice na MPlayer OSX—>Preferences—>Text i imas Font a to za č,š...mislim da moras da cackas po encodings, mada probaj da kliknes i na Guess Encoding With pa izaberi Croatian. Mozda proradi.
Proba ovako kako ti je Markooo rekao, a probaj i da mu kažeš da je Encoding - Windows 1250. Uglavnom je 1250 kodna strana u kojoj se mogu naći naši (hr/srp) titlovi za filmove.
Da li postoji neki nacin da se ESC dugme iskljuci ili da mu se promeni funkcija posto svaki put kad lupim ESC dugme MPlayer iskljuci citav film. VLC lepo iz Full Screen predje u Window mode i to je to ali MPlayer gasi citav film. Vidim da se ljudi zale po netu na ovo.
Mada ni ja ne znam sto koristim MPlayer kad sam sve do pre par dana koristio VLC i QT+Perian :S
Razumem da je lakše potrefiti Esc nego F ali ne bih voleo da to neko promeni u Esc jer od tog tastera očekujem upravo to što i radi - da prekine prikazivanje.
Ja bih ipak voleo da postoji custom podesavanja pa da stavim sta god hocu jer ipak lakse je u pritisnuti esc tj. lakse ga je naci u brzini nego f, iako f ima sisicu :lol: