POMAGAJTE!
Posted: 24 July 2006 10:42 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Danas sam reinstalirao OS X, nije mi prvi put, sveza instalacija, eraseovana sistemska particija, instaliran sistem, updateovano na Tigra, pa posle redom svi upgradeovi koje sam skidao i tako do 10.4.7. Sve namestio, radi ko zmaj, ali avaj! Ogromna vecina fajlova koji su nastali u poslednje vreme (jpg slike, downloadovan softver, mp3 i sta vec ne) ne radi!!!???  Za slike kaze korapted, dmg nece da se mauntuju, kazu neprepoznatljivi, i sad sam uzasnut! Probao sam da napravim drugi nalog, da se ulogujem kao neko drugi, ali nece! Sta sam za..je….bo?http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/emoticons/ermm.png

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 25 July 2006 07:27 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  131
Joined  2005-05-05

pa ne verujem da si bas nesto…zeznuo.
jedino sto bih ja drugacije rado odmah bih zalepio 10.4.7 combo.
mozda si ga zbunio prevelikim brojem update-a.
znam da je previse mala sansa ali…

Profile

Posted: 25 July 2006 10:17 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

moguce da ga to zbunjuje, ali kako da se to desi tek sad, reinstalirao sam ga ja vec do sad, jedino sto uvek bude jos neki upgrade… Ali u medjuvremenu su izasli i security 2 i 3 koji su instalirani tako kako su skidani, a juce sam isao redom od 10.4.2 pa sve do 10.4.7 i posle toga kad sam pokusao da instaliram security updateove rece mi da nema potrebe, znaci ugradjeni su u sistem. Dal da ponovim sve ovako kako imam, al sa security updatovima, cisto da sve ide redom il da skidam taj kombo?

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 25 July 2006 10:57 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Dal da ponovim sve ovako kako imam, al sa security updatovima, cisto da sve ide redom il da skidam taj kombo?

Najbolje je prvo da apliciraš trenutni Combo update (trenutno 10.4.7); pa onda pogledaš šta ti još nudi kada pokreneš Software Update. BTW, Combo update možeš da skineš u Ozonu u lokalu sa FTP servera ako ti je problem da ga skidaš od kuće.

E, sad, da nisi rekao da si radio erase and install pomislio bih da su zeznute privilegije, ovako nema šta da bude zeznuto.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 25 July 2006 02:02 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

CarlZeiss wrote:

...Ogromna vecina fajlova koji su nastali u poslednje vreme (jpg slike, downloadovan softver, mp3 i sta vec ne) ne radi!!!???  Za slike kaze korapted, dmg nece da se mauntuju, kazu neprepoznatljivi…

Ako nece samo slike, dmg i .mp3 fajlove koje si sachuvao od ranije onda proveri CD, DVD ili HDD particiju na kojoj se nalaze ti fajlovi…Moze da se desi da su stvarno corrupted…Ako sve radi normalno sa svezim fajlovima /importuj neke slike sa aparata, napravi neke .dmg/ onda moze da bidne da neshto nije u redu sa starim fajlovima…Ako ti je recimo CD/DVD rezach na samrti, a ti bekapovao sve na CD ili DVD moze da se desi da nije dobro narezano…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 25 July 2006 03:35 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

Momci, ne znam sta se ustvari desilo, ali je odjednom proradilo! Sve funkcionise kao i pre. Sta sam radio? Nista, samo od sebe se popravilo… U svakom slucaju, hvala na savetima. dmg fajlove koje je prijavio kao ostecene sam obrisao i snimio ih opet sa cd-ova i rade, slike sam prebacio na svastikin PC, ustvari cekaj, pc se pise malim slovima 😊 i nisu radili. Kad su proradili na Macu presnimio sam ih opet na pc i onda je sve bilo u redu!

Andrej

ps, javljam se iz Pirota, pa mi je Ozon malo daleko…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 25 July 2006 07:01 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Ovo kazem onako na slepo ali mozda pogodim
😉
Nocu kad radis pa zapne sve pogasis i kad se probuds resenje se pojavi :laugh:

Profile

Posted: 25 July 2006 11:49 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

:lol:

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 26 July 2006 01:41 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile