Preneći jedan post sa Bencha koji sam tamo ostavio pre izvesnog vremena..
Pre par dana sam probao novu vrstu bekapa..tj. bekap servisa. Radi se o sajtu Mozy i njegovom Home segmentu, koji putem svog besplatnog klijenta koji prethodno instalirate na sistem (i Windows i OS X) bekapuje prethodno definisane stvari. Pored nekih predefinisanih poput AddressBooka, Maila, bookmarksa, iCal-a, Keychain-a dozvoljava unos i vaših muzičkih želja, vrste fajlova, celih direktorijuma..
Podaci koji se šalju na server se enkriptuju, zaboravio sam kojim 448-bitnim algoritnom, ali postoji mogućnosti da to promenite u skladu sa vlastitim potrebama (ko je spominjao paranoju?) 😊
U startu se dobija 2GB prostora i sam servis bekapa sa ta 2GB je free. Ako vam zatreba preko, plaća se.
E sad, u toku je neki promo period, gde ukoliko dođete na sajt preko nečjeg referral linka ili ukoliko pri upisu napišete da vam je Mozyja preporučo neko, i vi i taj neko dobijate još po 250MB for free 😊
Zato vam ostavljam svoj ref link 😉
https://mozy.com/?ref=QT8FXH
Iako sam lično (i personalno, kako kažu naše tv zvezde) prestao da ga koristim, na poslu ga aktivno andrimo 😊