VMware internet problem
Posted: 20 January 2009 05:00 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  220
Joined  2006-01-04

Situacija je sledeća: MacBook, MacOS 10.5.6 i WinXP pro po VMware fusion.
Kablovski internet, i podešen NAT da bi oba OS-a išla na net. To je sve neko neodređeno vreme radilo kako treba, međutim u zadnjih X dana se dešava da posle podizanja oba sistema sve radi normalno, dok ne isključm win. Sledeće podizanje windowsa, ako MacOS nije restartovan win neće na net.
Onda moram da restartujem i jedan i drugi i posle toga sve radi normalno.

Nadam se da nisam previše zamrsio i da neko ima ideju.

Signature 

http://www.speedtest.net/result/680532841.png

Profile

Posted: 20 January 2009 10:00 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-02-10

Ja koristim VMWare već godinu dana na 3 Mac-a. Na dva računara Win je instaliran na Boot Camp particiji i uključen je NAT u mrežnim podešavanjima tako da sve radi Ok. Doduše, meni su računari stalno uključeni, tj šaljem ih u sleep mod kada ih ne koristim ali i kada ih restartujem sve radi normalno.

Na MacBook-u (treći računar) je instaliran VMWare i XP kao virtuelna mašina. E tu je u mrežnim podešavanjima uključen Bridge mod tj XP je deo fizičke mreže. Mrežna podešavanja na XP su postavljena na automatsko podešavanje.

Sve to meni radi bez ikakvih problema i bez bilo kakvog restartovanja. Pokušaj da isključš NAT i da se postaviš u Bridge režim u VMWare/Settings/Network.

P.S. Ako to već nisi urado, instaliraj XP na BootCamp particiji, mnogo je bolje nego da ti XP bude samo virtuelna mašina u okviru VMWare-a. Jedina mana je što gubiš mogućnost pravljenja Snapshota ali sa druge strane dobijaš jer ne gubiš ništa od podataka ako VMWare pukne ili zaglupi (što se meni desilo par puta sa verzijom 1).

Eto, valjda će nešto od ovoga pomoći 😊

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 21 January 2009 01:01 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  220
Joined  2006-01-04

Bridge mi ne odgovara, zato što onda ne mogu na net (ograničenja provajdera sa MAC adresom); a i ja isto gotovo nikad ne gasim računar, a na resetovanje me ovo primorava, jer jedino tako radi.

Dakle još jednom:
Podignem MacOS, podignem win - sve radi ok. Isključm win, i ponovo uključm - internet ne radi do restarta oba sistema.:S

Signature 

http://www.speedtest.net/result/680532841.png

Profile