Ja koristim VMWare već godinu dana na 3 Mac-a. Na dva računara Win je instaliran na Boot Camp particiji i uključen je NAT u mrežnim podešavanjima tako da sve radi Ok. Doduše, meni su računari stalno uključeni, tj šaljem ih u sleep mod kada ih ne koristim ali i kada ih restartujem sve radi normalno.
Na MacBook-u (treći računar) je instaliran VMWare i XP kao virtuelna mašina. E tu je u mrežnim podešavanjima uključen Bridge mod tj XP je deo fizičke mreže. Mrežna podešavanja na XP su postavljena na automatsko podešavanje.
Sve to meni radi bez ikakvih problema i bez bilo kakvog restartovanja. Pokušaj da isključš NAT i da se postaviš u Bridge režim u VMWare/Settings/Network.
P.S. Ako to već nisi urado, instaliraj XP na BootCamp particiji, mnogo je bolje nego da ti XP bude samo virtuelna mašina u okviru VMWare-a. Jedina mana je što gubiš mogućnost pravljenja Snapshota ali sa druge strane dobijaš jer ne gubiš ništa od podataka ako VMWare pukne ili zaglupi (što se meni desilo par puta sa verzijom 1).
Eto, valjda će nešto od ovoga pomoći 😊