Desilo mi se veceras nesto neverovatno. MacBook mi je blokirao! Morao sam da ga restartujem.
Za godinu ipo dana koliko ga imam nikad mi nije blokirao ovako. Da ne pominjem sto je bio ugasen samo par puta do sad.
Anw, radio je Photoshop - 7-8 radova prosecne velicine (300dpi, 1000x1000px); a onda sam otvorio A4 CMYK (300dpi) i da obojim pozadinu - opaaa. Blokada.
Pored toga bilo mi je popaljeno valjda sve sto imam - Safari, Mail, Firefox, Adium, Skype, Office (kompletan); Preview, Adobe reader, iPhoto, iTunes….
Nista, samo sam hteo da podelim ovo sa nekim, posto sam poprilicno izgubi kotrolu i poludeo (iako je moja krivica)
Mac OS X iz hardvera izvlač maksimum, za razliku od PrC-a, gdje OS koristi maksimum. Ti si doživio taj maksimum vjerovatno iz slijedećeg razloga - ‘malo’ RAM-a i spor HDD… Vjerovatno si upao u petlju swap-ovanja, obrade i čtanja/upisa podataka.
Inače, to se na PrC-u redovno dešava… Dok ne uzmeš zvijer od mašine… :laugh: :laugh: :laugh:
Pa dobro, od prvih nekoliko plata u najgorem slucaju 😊
2GB RAM, HDD na 5400. Daleko bilo da uporedjujem sa PC-jem. PC bi izgoreo da sam ovako nesto pokusao…
No sta god znacila ta petlja, zvuci kao da si u pravu 😊
A sad me tako mrzi da SVE to radim ponovo, posto kreten nisam nista snimio :S
U cemu je fora sa tom RAM memorijom za Mac Pro? Sto je tako skupa??
pre će biti da je do Photoshopa. On je malo razmažen i misli da nepostoji ništa drugo na ovom svetu (pa i u tvom kompjuteru) osim njega 😛
Sve što si pomenuo da si radio, sam i ja nekad na Miniju, sa još sporijih hardom i duplo manje rama, pa se nikad nije desilo tako nešto. A na miniju sam imao CS, a zatim i CS2.
Moj me insekt nikad ne vara :laugh:
I dalje ne vidim smisao. Naravno da može, ali to ne opravdava ništa. I BMW-u možeš da zavrneš gas (mislim na motocikl) i da ga ne gasiš do Moskve, ali to niko ne radi.
PS. i meni je upaljena cela kreativna svita, ali samo kad radim.
Hehe, meni je poznat taj sindrom upaljenih programa koji se trenutno ne koriste 😊
Od kako sam na Prou, nekad mi ceo Aperture zna po nedelju dana biti otvoren, jer se tripujem da ako je otvoren, onda ću pre odvojiti vreme za rad u njemu 😊
Nego, mani se njihove računice..pola one cene ode na RAM..a niti ti treba toliko niti je on zaista toliko skup 😊
Eno jeftinijih Pro mašina u oglasima, svake nedelje ova tura 😊
Eee to mi nije jasno, kako bre toliko jeftinih mekova na prodaju stalno? Mislim po nekad uleti neverovatno dobra ponuda, ali neverovatno. Ko je to davao MacBook za 400 eura?? EEeej, ne shvatam.
No, definitivno mi treba jaca masina, i iskreno se nadam da cu do kraja godine i kupiti neki iMac, ili ako bude srece i para Mac Pro (mada mi zaista ne treba BAS toliko jaka masina, al sta ces… deriste razmazeno 😊)