TOP100
Posted: 18 August 2006 10:37 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

Novi broj casopisa Mikro kao temu broja ima 100 najboljih proizvoda godine.Na toj listi Apple je najzastupljeniji sa 5 proizvoda:
iPod Nano
Apple Boot Camp
Mac Mini
Apple iPod
iTunes

A..da najbolja hardverska kompanija godine je pogadjate opet Apple.

Inace od pre godinu dana povecan broj clanaka o Apple Mac-u u domacim IT casopisima.Cini mi se da je bez obzira na iPod ludilo to pocelo sa izlaskom Minija.Ili mi se cini.

Profile

Posted: 18 August 2006 10:48 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Što se časopisa Mikro tiče, njega izdaje Mikro knjiga kao naše izdanje PC Worlda koji je u sklopu grupe IDG, i oni imaju prava i na MacWorld tako da ponekad prevedu neki tekst o Macu iz njega. Takođe, negde pred Novu godinu me jedan Mac korisnik koji voli da piše zamolio da ga povežem sa vlasnikom Mikro knjige, tako da su dogovorili saradnju i mislim da on napiše tekst bar za svaki drugi broj. S druge strane, u COM-u o Macu već par godina piše Mirko Perak.

Ukratko, mislim da je reč o spoju dva faktora, ovog što ti kažeš i toga da ima ljudi koji su zainteresovani da pišu tekstove o Macu i Appleu.

BTW, prvi tekst o Macu ili vezano za Mac sam napisao 1993. za ondašnje Vreme kompjutera koje se posle godinu i nešto dana izlaženja samougasilo. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 August 2006 07:47 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2006-08-14

madamov wrote:

BTW, prvi tekst o Macu ili vezano za Mac sam napisao 1993. za ondašnje Vreme kompjutera koje se posle godinu i nešto dana izlaženja samougasilo. B)

A tajiš, tajiš da si se iste te godine, odnosno tokom vladavine Radomana Božovića bavio indoktrinacijom i pro-mac propagandom na Sezamu? I to kao rezervista SMUP? I da si tamo svojom slatkorečvošću zaveo mnoge, incl. moju malenkost? A, mangupe li jedan? 😊

Signature 

S poštovanjem

Profile

Posted: 18 August 2006 08:20 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

prof.Milgram wrote:

A tajiš, tajiš da si se iste te godine, odnosno tokom vladavine Radomana Božovića bavio indoktrinacijom i pro-mac propagandom na Sezamu? I to kao rezervista SMUP? I da si tamo svojom slatkorečvošću zaveo mnoge, incl. moju malenkost? A, mangupe li jedan? 😊

Ah, mladost, ludost. B) Teško bih danas, ovako mator, nekog obrlatio. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile