Zamislite scenu, jutros žurim u jedan kafić da se nađem sa klijentom kome sam odradio sajt, zgrabim MacBook, juriš tamo, opušteno sednemo i poručmo piće, ja palim Mac, a ono plav ekran… Stajao je tako jedno 15-ak minuta, ja ga resetujem i opet isto. Osramotio me je skroz, a čovek trebalo da mi plati i da dignemo sajt na server. Nema veze, dođem ja kući, ubacim InstallDVD, krenem sa Verify Disk Permission i neće, ja Repair Disk Permission, on opet neće i izbacuje neku grešku oba puta isto! Verify Disk i Repair Disk kažu da je sve OK. Probao sam i Archive And Install i tu isto izbacuje neku grešku. Morao sam sa napravim novu particiju i da na nju instaliram sistem da bih izvukao važne podatke i posle toga kompletno sve obrisao i ponovo uradio novu instalaciju na ceo hard. Normalno je radio juče, normalno je ugašen.
Ne vole ljudi da čtaju dugačke postove, a ja volim da pišem. Evo update-ujem ga, radi kao sat sada, ali nemam pojma šta mu bi jutros. Ništa mu nisam radio juče, radio je kao sat. Pomislio sam prvo da mu je hard riknuo, ali nije srećom. Normalno je ugašen, ništa nije instalirano.
Trebalo je da zapišeš grešku koju ti je izbacivao..pomoglo bi 😊
A nisam do sada čuo da je bilo problema sa bilo kojim delom reinstalacije ili provere permissiona sa instalacionim DVD-jem, pa zato bi poruka o grešci bila korisna.
Verify Disk Permission i Repair Disk Permission su izbacili nešto otprilike ovako ‘The underlyng task has reported error on exit’, a Archive & Install je napisao da ne može da upiše neke fajlove na disk. Bilo mi je jako važno da izvučem podatke sa diska, pa sam to što pre uradio instalacijom na drugu particiju.
Takve stvari mozda moze da sredi DiskWarrior, kad se pokrene sa drugog kompa ili sa boot diska.
Probaj jos jednu stvar obavezno - prodji SurfaceScan na TechToolPro-u. Imao sam takva brljanja samo kada su hardovi imali bed sektore. Oba puta je TTP pokazao crvenu lampicu.
Leopard je vrlo ranjiv sto se toga tice, cini mi se. Tigar mi jos uvek radi normalno na hardu koji ima bed sektore (isti na kojem je leopard pucao!)
Nego kada smo vec kod sajtova…opste poznata cinjenica da pola je**nog sveta koristi Explorer i cesto mi se desavalo da JavaScript, AJAX..itd pobrljavi kada se otvori u doticnom dok u Safari, Mozilla, Opera…itd sasvim lepo radi bez problema, pa u vezi stim jel kada napravite sajt jel ga proveravate na PrC-u tj, u Exploreru posto nit znam da li postoji za Mac nit sam se kada zanimao za to govno od softwera.
pa u vezi stim jel kada napravite sajt jel ga proveravate na PrC-u tj, u Exploreru posto nit znam da li postoji za Mac nit sam se kada zanimao za to govno od softwera.
Verzija za Mac je uvek imala drugi engine, tako sve i da probaš u njoj nije merodavno.
Anyho’ - da, nažalost, mora se. Pri čemu to radim u Parallels-u.
Hvala drdra i Mario da znam za sledeći put. Ali nije do Bad Sector-a jer sada odradi Verify & Repair Disk Permission bez problema. Moram nabaviti DiskWarrior što pre.
To nema nikakve veze jedno s drugim.
Disk permissions su samo atributi fajlova, a bed sektori su fizicka ostecenja na disku.
Poslusaj me, za svaki slucaj, prodji Surface Scan sa TechToolPro-om.
Trajace sat-dva, ali znas na cemu si. Ako pokaze crvenu, bice mi jasno zasto ti se dogodio krah.