TimeCapsule 1Tb (u daljem tekstu TC); sve lepo povezano i radio back up 24h, gori zzeleno svetlo, kad jutros da vidim sta je uradio kaze back up error. Probam da otvorim TC iz findera, nece, probam iz system pref, kaze nema nista od wireless uredjaja u okolini (TC je na 50cm od compa,MBP,)
Dok je raddio bekap bio sam na netu i skidao svasta i gledao filmove, da nije to?:pinch:
To nije sigurno. To bi u krajnjem slucaju samo usporilo Back Up, ali neverujem da bi ga pobrljavilo. Probaj Time Capsule da iskljucis pa ponovo utakni u struju. Proveri i na kompu pod Preferences da li je ukljucen Time Machine. Meni se desilo da se iskljucilo kad je otisao u slip pa i iskljucio Back Up nedovrsivsi ga do kraja. Ponovis samo Back Up Now i to je to.
Raadila Kapsula celu noc ~7sati i ‘‘uradila 9Gb’’ , jel to neka sala ?
Da li da se podesi kao obican externi disk,da li to moze, Boze cemu tolke pare, PARETINEEE :pinch:
pogledaj u System Preferences>Time Machine shta i kako ti je podesheno da ti bekapuje.
Takodje trebash da imash na umu da TimeCapsule ima transfer podataka od 54Mbit/s - ono shto vuche internet konekcija ili ti veoma sporo. Najbolje je da glavnu mashinu povezesh LAN kablom na TC a ostali aparati u kuci neka idu na wi-fi.
Povezao mrezni kabl, uradila 4Gb za 6 sati , koje je ovo sranje
Verovatno je sranje i to što si ostao povezan na nju preko wirelessa. B) Takođe, podesi Time Machine tako da bekapuje samo tvoj home folder, tj. Users folder, ovako verovatno nepotrebno bekapuje i sistemske fajlove.
Time machine je mnogo, ali mnogo, dobra stvar i verovatno je samo ne koristis dobro. Prvi backup uradi sa kablom jer je daleko brzi ali se pritome iskljuci sa WiFi konekcije (logicno). Ako cesto radis sa izmenom dosta fajlova ili velikih fajlova razmisli da tu masinu ostavis kablom vezanom jer ti sama WiFi veza daje teoretski maksimalnih 54Mb/s a da pored toga ostane i za drugi saobracaj.
Znaci ili je koristi u skladu sa namenom i nemoj da pricas da je sranje ili je meni prodaj 😊