SERBIAN wrote:
‘We are unable to activate your iPhone Developer Program membership.
We are unable to activate your iPhone Developer Program membership because we are unable to successfully verify your identity. Please contact us and reference Enrollment ID#
for further assistance.’
Naši putevi su isti do ove tačke 😊 Sve što si napisao sam i ja prošao.
Contactiram ih i posle par minuta dodju 2 maila..Jedan invoice de su mi uredno skinuli pare sa kartice i naplatili a drugi sa novim linkom na kome je novi form..Sad treba da notarizujem fotokopiju pasosha, popunim form i ponovo shaljem faxom…Onda verovatno opet chekanje da bi na kraju bila odobrena aktivacija…Pa shto ste bre uzeli pare, smradine jedne, kad ne znate ko sam???
E ovde se razdvajamo. Ja sam pre tog maila imao jedno čekanje od nekih 2 nedelje, gde sam poslao fax, a pare nikako da se skinu. Slao par puta email da vidim u čemu je problem i konačno dobijem odgovor da im je sumnjivo kako su mi različte adrese za karticu i ona što sam prijavio za dev program.
I traže national ID sken.
a naše lične kartice sve na ćirilici. :D
Pa ti tu napišem tužni email, sa sve tim skenom, prevodom lične, pričom kako se kod nas imena ulica menjaju svako malo, da je dobro što mi ne traže pasoš jer mi je tu adresa iz drugog grada i da je to u Srbiji sve validno itd.
Mislim, sve istina, ali verujem da tamo nekom deluje čudesno prevarantski. No, posle tog maila (i još nedelju dana čekanja) konačno skinu pare, stigne mail da aktviiram i dobijem ovu gore poruku o ‘unable to verify identity’. I onda pošaljem mail sa pitanjem ‘u čemu je problem, već su verifikovali identitet za samo skidanje para’ i posle manje od 2 dana (to mi je apsolutni rekord kada se radi o email odgovorima od Applea) stigne obaveštenje da su sredili.
I zaista, posle toga je aktivacija prošla. Mislim da je to samo mismatch birokratije i da iTunes connect (fin. deo) i Dev membership nemaju uopšte istu bazu podataka (čak sam 99.99% siguran) i da ne pričaju mnogo međusobno, već da rade case-by-case, sami.
Onako preporuka - strpljivo, iskreno i sa mnogo informacija i predusretnosti. Znam da svako ima kraj fitilja, no šta je tu je. Meni je cela zajebancija trajala reda 5 meseci, od toga 3 meseca nakon što sam uopšte uspeo da se prijavim.
A posle toga mi trebalo 9 meseci da uopšte završim prvu app. No, konačno i to uradio: http://codeaplus.com/runmate/