‹ First  < 7 8 9 10 11 >  Last ›
9 of 12
iPhone Dev Program
Posted: 12 March 2012 02:21 PM   [ # 121 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2012-02-22

Hvala ti na brzom odgovoru. Poslaću im onda kopiju pasoša pošto u njemu piše adresa, a na ličnoj karti je nema. Interesuje me još kod koga si overio ovaj engleski formular ‘Identity Verification Form’ zato što i na njemu takođe ima mesto za pečat.

Profile

Posted: 12 March 2012 02:30 PM   [ # 122 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2010-01-13

nnc. Taj formular meni nisu slali posto je kod mene proslo ok verifikacija, pazio sam da se adrese poklapaju 😊 Mislim da ti treba za to neki sudski tumac za engleski jezik tako nesto, bitno je da ima licencu medjunardnu sad kako se to u pravu zove, tretira ne znam… Trebalo bi da ima u svakom vecem gradu.

Profile

Posted: 12 March 2012 02:56 PM   [ # 123 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2012-02-22

Hvala na odgovoru. Pretpostavio sam da će mi trebati sudski tumač, iako je formular minimalan (unosi se samo Enrollment ID i email adresa) :/ Kada budem išao do suda da overim kopije pasoša pokušaću overiti i njega bez prevoda, pa ako ne uspe tražiću tumača.

Profile

Posted: 05 June 2012 10:35 PM   [ # 124 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

codergames wrote:

Поздрав људи!

Само да питам како стижу паре из Епла када се зараде? Чекови или преко рачуна или како?

Isključvo preko računa.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 06 June 2012 01:01 PM   [ # 125 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

codergames wrote:

... е да, и шта треба да се напише у формулар у банци као сврха. За све до сада сам морао да пишем и изјаве, јер овде све хоће да подведу под ‘хонорарни рад’, као да не знају за ништа друго. Чак су ми и за Гугл Адсенс рекли ‘шта ти је то, јел то хонорарни рад?’

Pročitaj poruke korisnika vboki u ovoj temi. To i jeste honorarni rad s obzirom pare stižu na račun fizičkog lica. Teško da ćeš primati humanitarnu pomoć od Googlea ili Applea. I taj rad podleže nekom porezu, zato te banka i pita.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 June 2012 01:26 PM   [ # 126 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Pošto naplaćuješ kao fizičko lice, to za državu i banku jeste honorarni rad.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 June 2012 01:45 PM   [ # 127 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Da, postoji, humanitarna pomoć ili nešto treće na šta su knjižili. Samo, nemoj sutra kada ti dođe poreska uprava da kukaš na državu ili banku: banka se ‘oprala’ time što te pitala, a ti kršiš poreske propise. To što te (još) nisu pronašli, ne znač da neće.

Signature 

Profile

Posted: 23 October 2012 10:27 PM   [ # 128 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Poslednjih nekoliko meseci sam se igrao malo sa programiranjem za iOS i imam neke ideje (i delimične realizacije) za jednu ili više aplikacija za naucne primene. Posle testiranja u simulatoru, dodje trenutak da se testira i na uređjajima, što zahteva kupovinu iOS Developer licence. Prošle nedelje sam započeo prijavljivanje. Bio sam malo zabrinut posle čtanja raznih iskustava sa ove teme i širom interneta, ali za divno čudo, posle samo par dana od registracije, Developer Program mi je aktiviran. Pa rekoh da podelim svoje malo iskustvo, možda će nekome biti od koristi.

Standardno, pošto nema App Store u našoj zemlji, morao sam da popunim formular za narudžbinu i pošaljem ga faksom. Poslao sam u prošli četvrtak. Jutros mi stiže mail kako je faks nepotpun i da treba da pošaljem ponovo. Ja to i učnih odmah, kad ono videh da je već stigao drugi mail (još pre nego što sam završio sa slanjem faksa) sa informacijom da procesiraju narudžbinu. I konačno, stiže i treći mail (sve u roku od nekoliko minuta) sa aktivacionim kodom. Proverim račun u banci, skinuto 99$. Pretpostavljam da je problem bio jer sam prvi put koristio iPhone aplikaciju za skeniranje i slanje faksa (iFax); pa se nešto nije dobro videlo. Uglavnom, poslao sam im mejl da je sada sve u redu i da ne treba da procesiraju formular ponovo.

Malo me iznenadilo da je sve tako glatko prošlo. Kad sam kliknuo na aktivacioni kod, dočekala me ista ona poruka koju su mnogi dobili, da nisu u mogućnosti da provere moj identitet i da ih kontaktiram za pomoć. Malo me začudilo, jer sam dobro pazio da se sva imena i adrese detaljno poklope. Pošaljem im mail i dobijem odgovor posle nekih pola sata kako je moja bezbednost za njih najvažnija (i ostale američke generičke poruke) i kako se moji podaci u banci nisu poklopili sa podacima koje sam naveo pri registraciji (a jesu, problem je negde u njihovom sistemu) i kako su posle dodatne provere skinuli blokadu sa mog naloga, te sad mogu da završim sa aktivacijom. Nisu zahtevali slanje pasoša niti bilo šta drugo. Aktivaciju sam posle toga zaista uspešno dovršio. Eto, bez neke prevelike muke završih sve za praktično 3 ili 4 radna dana.

Profile

Posted: 20 February 2013 06:59 PM   [ # 129 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  109
Joined  2008-04-05

Ljudi, da li je neko skoro produzavao clanstvo u dev programu. Na moje prijatno iznenadjenje kada sam hteo da produzim clanstvo nisam morao da downloadujem i stampam onaj pdf fajl vec su me odmah redirektoali na stranicu gde sam popunio svoje podatke i sve je u prvi mah izgledalo sjajno, ali posle dva dana mi stize od apple-a mail da nisu mogli da obave transakciju sto me je zacudilo jer na kartici imam dovoljno novca.

Posle razgovora sa bankom saznam da apple nije ni pokusao da obavi transakciju.

Da li je neko skoro imao slicnih problema, jer sada vise nemam ni pristup stranici sa koje mogu da downloadujem purchase form vec iskljucivo formu na kojojj unosim svoje podatke i podatke o kartici.

Profile

Posted: 23 February 2013 07:34 PM   [ # 130 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-07-21

Ja sam produžavao program početkom januara. Isto sam bio prijatno iznenađen što nema famoznog slanja faksom. Uneo sam podatke sa kartice (Visa Electron, UniCredit banka) i posle uobičajenih par dana su skinuli novac.

Međutim, prošle godine im isto kao i tebi, kao, nije prošlo skidanje novca sa kartice. Stigao mi je mail o tome i i napisali su da će pokušati opet itd. Iz navodnog drugog pokušaja su skinuli novac bez problema.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 06 June 2013 09:18 AM   [ # 131 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Videh na Fejsbuku da vcalic kaže da je uspeo da doda račun domaće banke i potpišu ugovor za iAds i ‘paid apps’. Posle mi Branko kaže da to može odavno. Jel’ može jedno objašnjenje za nas neupućene?

Signature 

Profile

Posted: 10 June 2013 10:45 AM   [ # 132 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  411
Joined  2006-04-01

madamov wrote:

Videh na Fejsbuku da vcalic kaže da je uspeo da doda račun domaće banke i potpišu ugovor za iAds i ‘paid apps’. Posle mi Branko kaže da to može odavno. Jel’ može jedno objašnjenje za nas neupućene?

Nisam siguran odakle zabuna da to tek sad može. Ja sam još 2008-e otvorio nalog, čm je to moglo da se uradi, kao dev iz Srbije, potpisao te ugovore i sve to verifikovao, upisao svoj račun u srpskoj banci za isplate (pre nego sam shvatio da je to besmisleno) i sve je bilo ok. Pisao sam i tekst u nekom broju PC-a o tome 😊

Profile

Posted: 11 June 2013 11:04 AM   [ # 133 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-07-21

Prošle godine unet račun u domaćem Rajfajzenu, lepo identifikovao banku preko IBAN, nikakvo dodatno cimanje.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 05 November 2013 07:53 PM   [ # 134 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  18
Joined  2013-11-05

Da li neko moze da mi pomogne oko procedure za pravljenje dev acc? Pokusao sam danas da zavrsim proceduru ali nisam uspeo :( napravio sam acc verifikovao sve za zemlju sam stavio hrvatska posto nas naravno nema u listi. popunio sve ukucao karticu i nece da se zavrsi procedura samo javi da nisu mogli da izvrse transakciju

Pokusavao sam sa karticama banke intese. jedna kartica mi je visa electron druga visa internet.

ako neko od vas iskusnih moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan

kontakt: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
skype lazar89nis
moze i ovde ili na PM.

Hvala 😉

Profile

Posted: 05 November 2013 09:04 PM   [ # 135 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2010-01-13

Ja sam obnovio account posto mi je istakao pre nekih 2-3 nedelje i sve je proslo ok. Ne znam zasto i gde si odabrao Hrvatsku, meni stoji Srbija u adresi i prolaze nase kartice. Pre je moralo da se salje faxom, posto nas nije bilo medju zemljama. Koristio sam raiffesen karticu za placanje na netu.  Ta viza internet bi trebalo da ti radi… Mada za intesu ne znam ja imam generalno losa iskustva sa njima pa sam pogasio tamo racune sto sam imao.
Treba da sacekas 2 radna dana da ti skinu sredstva sa kartice. Znaci kad se uspesno prijavis za developers program to pise na poslednjoj strani da u roku od 2 radna dana ce ti poslati aktivaciju. Ukoliko prodje 2 dana radna dana i ne skinu ti sredstva, a uspesno si prosao ceo postupak registracije onda zovi https://developer.apple.com/contact/phone.php i pitaj sta se desava.. Najbolje da zoves preko skype 1 (800) 633-2152 to je free.

Profile

‹ First  < 7 8 9 10 11 >  Last ›
9 of 12