@mperovic
Pozdrav, jel nije problem da opises kako si kreirao developer account ako ti ne oduzima previse vremena i da mi odgovoris na pitanje u vezi appleID-ija i kupovine sa app stora, posto vec vidim da (verovatno) sve to koristis uspesno?
Nisu mi bas najjasnije neke stvari oko cele ove zbrke sa developerima iz Srbije.
Trenutno imam ovakvu situaciju (nije vezano za developer acc):
- koristim App store tako sto skidam free aplikacije sa Americkog App store-a. Ovo su mi rekli sluzbenici mog telefonskog provajdera da tako uradim. Samim tim, ovo je povuklo da moram da unesem neke leve podatke za billing adresu itd.
- Imam paypal account koji mi je povezan sa debitnom karticom.
E sad sad hocu da kupim aplikacije, pomocu paypala recimo. Ali jednostavno nisam mogao da unesem svoju adresu i sve svoje informacije, jer nema Srbije u ‘meniju’. Tu se mislim do kakvog kurslusa 😊 moze doci kad koristim appleID koji ima pogresne podatke(instrukcije dobijene od mobilnog provajdera) i debitnu/kreditnu karticu i paypal account koji su napravljeni sa mojim podacima. Ne znam kako idu provere ali zar ne postoji normalan nacin da se ovo resi?
I glavno pitanje u vezi developer accounta:
- Otvorio sam devizni racun, dobio IBAN i SWIFT broj…Takodje instrukcije od banke da sve ovo radi i moze.
E sad jos uvek necu nista da pocnem da radim, da ne bih nesto pogresio, pa ako mozes da objasnis/ili neko drugi da objasni sta mi je ciniti ?
Uf koliki post. Kad cemo vise postati zemlja u kojoj bre funkcionisu obicne stvari normalno umesto da pravimo od obicnih stvari misterije… Hvala unapred.