1 2 > 
1 of 2
Safari četri beta
Posted: 24 February 2009 06:00 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Dakle, Safari 4, tek ispao iz kamiona.

WebKit mi je lepo radio, valjda će i ovaj. Ubacili su neke džidža bidže, tipa… ma, pogledajte sami.

P.S. Večeras na Akademiji Supersuckers.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 24 February 2009 08:19 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Rece mi jutros nas kolega sforuma cvrcak… ja mislio neki developer preview opet, kad ono public beta bogami

Ko o cemu, ja o konzumiranju zumiranja…
CMD+ uvelicava ceo sajt sa sve slikama, a ne samo tekst, sto je veoma fino… samo nas forum se malo raspadne u toj varijanti…

Tabovi gore - zgodna usteda prostora, ali mi malo dizajnerski deluje stisnuto… nije mi bas mekadzijsko resenje

Top sites - zabavno… videcemo da li ce se uvuci u upotrebu

Posebno me zanima da li cu ostajati ulogovan na forum duze od pola sata, jer me 3ojka uredno izbacuje svaki cas

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 24 February 2009 11:05 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ja posmislio kako zezaju za uštedu prostora zbog pomeranja tabova gore, ali sam onda video na šta su mislili :D

Nego, sad me nervira što za novi tab moram ili Cmd+T ili da šenam onaj mali plus u ćošku..a pre sam samo dvoklik na prazan deo trake sa tabovima.

I zakleo bih se da je pre reload dugme bilo na levoj strani i veće..sad je kao na iPhoneu unutar address bara i teško pristupačno. A zato su + koji se dodaju bookmarkovi stavili u prvi plan. Sumanuto mi je da je add to bkmrks dugme važnije od reload dugmeta.

Ovo drugo..ne koristim ga tako često, ali lepo izgleda 😊

Profile

Posted: 24 February 2009 11:38 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ako neko koristi 1Password /kao ja recimo/ i oce da mu to radi i na Safari 4.0b1 nek prochita ovo:

http://www.crunchgear.com/2009/02/24/want-to-enable-1password-in-the-safari-4-beta-heres-how/

ili nek skine zadnju betu 1Password programa…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 25 February 2009 03:28 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

IJAOOO GADFAKINDEMIT
Sklonili su plavi progress meter ili kako se vec zove ona divna plava linija preko adrese sajta sto kaze kolko se ucitalo…

Ja stvarno ne mogu da verujem koje su oni njuske… po svaku cenu nesto da promene, samo da bi bilo drugacije, pa nek je i gore…

I, sto je najgore, time se HVALE na sajtu pod ‘features’

Inline Progress Indicator
Safari was the first browser to move the progress indicator into the address field, making it more visible and freeing up space for web content. At a glance, you can see exactly when a site is finished loading.

I sad, neko im je verovatno rekao u medjuvremenu da se to pojavilo i u nekom drugom browseru (na jos jednom mestu u featuresima su pomenuli da su ONI to nesto prvi napravili); i sad su nasli za shodno da svoju dobru foru sklone, da ne bi bili isti kao taj neki drugi. Ako gresim ispravite me, ali meni se veoma cini da je to.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 25 February 2009 03:39 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

^Jao jeste..vidim ja nešto mi čudno..kao ne učtava se, a učtava se 😊

Profile

Posted: 25 February 2009 06:25 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Bogumi, mene se dopada.

Što se tiče tabova, progres bara i sl. ostanite prisebni i nemojte paničti. U najvećem mogućem redu i u dva po dva uputite se ka izlazu:
http://swedishcampground.com/safari-4-hidden-preferences

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 25 February 2009 10:09 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

drdra wrote:

I sad, neko im je verovatno rekao u medjuvremenu da se to pojavilo i u nekom drugom browseru (na jos jednom mestu u featuresima su pomenuli da su ONI to nesto prvi napravili); i sad su nasli za shodno da svoju dobru foru sklone, da ne bi bili isti kao taj neki drugi. Ako gresim ispravite me, ali meni se veoma cini da je to.

verovatno nije to sluchaj jer su ovo premeshtanje tabova ukrali sa google chrome-a. dakle, ochigledno ih nije preterano briga da li to ima josh neko. shto se mene tiche safari 4 je odlichan ali kao dugogodishnji korisnik firefoxa ne mogu da se navikavam na apsolutno novi workflow. prechice su drugachije, tabovi ne mogu da se zatvore srednjim klikom na tab i sl. bilo bi previshe tajm konzjuming tako da ja chekam da izadje google chrome za os x a u medjuvremenu se nadam da ce biti brz koliko je i na windows-u.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 25 February 2009 12:04 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Je l’ radu Safari AdBlock i Inquisitor sa 4b?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 25 February 2009 04:59 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Meni radi SafariBlock..šta god da je i kad god da sam je stavio na Safari 3 😊

Profile

Posted: 25 February 2009 05:58 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

Bogumi, mene se dopada.

Što se tiče tabova, progres bara i sl. ostanite prisebni i nemojte paničti. U najvećem mogućem redu i u dva po dva uputite se ka izlazu:
http://swedishcampground.com/safari-4-hidden-preferences

I meni, a od ovoga što može da se vrati, vratih onaj plavi progress bar u polju sa adresom.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 25 February 2009 06:57 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Link http://swedishcampground.com/safari-4-hidden-preferences neradi, verovatno je zatrpan.
Prosvetlite nas ostale kako se vraćaju stare stvari, nebih instalirao 4-vorku bez da odmah vratim progress bar u polje sa adresom. To mi je najbolja fora na Safariju.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 25 February 2009 07:23 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

I meni, a od ovoga što može da se vrati, vratih onaj plavi progress bar u polju sa adresom.

Videćemo da li će da potraje, u smislu da će možda da ubiju Akvu u Snow Leopardu. Ali opet, ako kod već postoji u samom Safariju možda i preživi, eventualno će drugačje izgledati.

Stvarno ne znam zašto su ga ukidali, to mi je možda i jedina mana, isprva nisam znao gde da tražim indikator za page loading.

Alternativni link za tvikovanje:
http://pastie.textmate.org/398861

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 25 February 2009 07:47 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Radi im sajt, samo se na kraju Mikijevog citata vukao deo koda ( <span> ); pa on pokvari URL.

Post edited by: Mario, at: 2009/02/26 00:15

Profile

Posted: 25 February 2009 11:04 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

DebugSafari4TabBarIsOnTop

This moves the tab bar back where you expect it to be:

[code:1]$ defaults write com.apple.Safari DebugSafari4TabBarIsOnTop -bool NO[/code:1]

DebugSafari4IncludeToolbarRedesign and DebugSafari4LoadProgressStyle

When both set to NO it restores the blue loading bar behind the URL. Also puts a page loading spinner in the tab itself, which looks odd with the new tabs.

[code:1]$ defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeToolbarRedesign -bool NO
$ defaults write com.apple.Safari DebugSafari4LoadProgressStyle -bool NO[/code:1]

DebugSafari4IncludeFancyURLCompletionList

Switches off the new URL autocomplete menu and goes back to the original one.

[code:1]$ defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeFancyURLCompletionList -bool NO[/code:1]

DebugSafari4IncludeGoogleSuggest

Turns off the new Google suggest menu.

[code:1]$ defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeGoogleSuggest -bool NO[/code:1]

DebugSafari4IncludeFlowViewInBookmarksView

Removes CoverFlow from the Bookmarks view entirely. (Credit to Erik)

[code:1]$ defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeFlowViewInBookmarksView -bool NO[/code:1]

DebugSafari4TopSitesZoomToPageAnimationDimsSnapshot

Disables the dimming when you click on a Top Site and it scales the screenshot up to fill the screen.

[code:1]$ defaults write com.apple.Safari DebugSafari4TopSitesZoomToPageAnimationDimsSnapshot -bool NO[/code:1]

DebugSafari4IncludeTopSites

Disables Top Sites feature completely.

[code:1]$ defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeTopSites -bool NO[/code:1]

Undoing changes

Just run the defaults command with the delete flag for the appropriate key you wish to delete.

[code:1]$ defaults delete com.apple.Safari <key>[/code:1]

PS: Ovo <key> znač da treba da lupite enter… :p;):whistle:

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 26 February 2009 04:26 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Ja bih samo da se izivinim nadležnima što sam postavio temu pod ‘Razno’, uopšte nisam provalio šta sam uradio. Verovatno su mi bila otvorena dva taba pa sam promašio sekciju. Sori!

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

1 2 > 
1 of 2