< 1 2
2 of 2
iMac nece da se podigne
Posted: 05 March 2009 07:28 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

madamov wrote:

Markooo wrote:

Da zaboravih da zavrsim, ili istekaj lan kabl tj, kabl od interneta i vidi da li ce da digne sistem, pa onda podesi start up disk, ili ubaci instalacioni dvd pa otidji u startup disk i podesi ga.

Mreža i LAN kabl nemaju nikakav uticaj na ovde opisani problem niti ikada imaju veze sa problemima ove vrste.

meni se desavalo da se sistem podigne kada izbodem kabl

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 05 March 2009 10:38 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  518
Joined  2008-10-15

drdra je lepo rekao, HDD je 99% cim je u repair-u prijavio error.
Ako su bad sectori DW moze mozda da pomogne, ali ako je S.M.A.R.T ili firmware na disku, mora da se zameni novim.

Signature 

&#63743;Apple Certified Macintosh Technician&#63743;

Profile

Posted: 06 March 2009 10:23 AM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Markooo wrote:

madamov wrote:

Markooo wrote:

Da zaboravih da zavrsim, ili istekaj lan kabl tj, kabl od interneta i vidi da li ce da digne sistem, pa onda podesi start up disk, ili ubaci instalacioni dvd pa otidji u startup disk i podesi ga.

Mreža i LAN kabl nemaju nikakav uticaj na ovde opisani problem niti ikada imaju veze sa problemima ove vrste.

meni se desavalo da se sistem podigne kada izbodem kabl

Moguće, ali onda nisi imao problem ove vrste da se ‘ubio’ sistemski disk, bilo hardverski bilo softverski.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 March 2009 10:27 AM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

appleservis wrote:

drdra je lepo rekao, HDD je 99% cim je u repair-u prijavio error.
Ako su bad sectori DW moze mozda da pomogne, ali ako je S.M.A.R.T ili firmware na disku, mora da se zameni novim.

Naravno da će Disk Utility da javi error koji ne može da popravi kada je vrisnula particiona tabela. Jedini sigurni načn da znaš da je disk hardverski riknuo je da pusti Apple Service dijagnostiku ili onaj hardver test disk koji dođe uz mašinu ili TechTool Pro. Za bad sektore može i Disku Utility sa opcijom ‘zero all data’ priikom formatiranja.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 March 2009 11:25 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

OK, strangestar - ako se jos uvek mucis sa tim - mogu da ti resim taj problem, u nedelju pre podne, recimo - javi ako hoces, pa ti dam kontakt i to.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 06 March 2009 09:50 PM   [ # 21 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  10
Joined  2006-11-29

Hvala drdra, rado bi prihvatio tvoju ponudu, ali bojim se da nas deli nekih 200km 😊
Probao sam sve do sada i nije urodilo plodom. Preostalo mi je jos ujutru da probam sa Disk warriorom sa drugog meka… A ako nista ne uradim, kontaktiracu vec nekoga od vas oko servisiranja.
Hvala svima na zdusnoj pomoci.
Pozdrav, Nikola

Profile

Posted: 08 March 2009 12:31 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

madamov wrote:

. Za bad sektore može i Disku Utility sa opcijom ‘zero all data’ priikom formatiranja.

DU ne prijavi da li ih imaš i gde su… samo ih tiho mapira, i to je to.
Techtool ti izbaci crvenu, i znaš da je krenula žurka. Ako ga pratiš kako radi, mozeš da ukapiraš i gde se nalaze.
Fora je u tome što tigar još i uspeva da radi kad postoje bad sektori, leopard puca istotrenutaćno…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ OS X 2      Kako sakriti Boot Camp particiju? ››