Therion wrote:
Takođe, Apple ozbiljno zaostaje sa podrškom novih verzija Java-e, a sudeći po prič Jobs-a na skorašnjem keynote-u i izostavljanju Java-e na iPhone-u, razvoj softvera za mek će se u budućnosti svesti na Objective-C platformu (bez jave i .Net-a nema leba).
Dakle, kao developer, nema šta da tražim na meku…
Kao developer (Iskljuchivo na Mac-u - C++, Objective-C, Apple Script) ne bih se slozio sa tvrdnjama ‘bez jave i .Net-a nema leba’ /ja zivim i izdrzavam 2 porodice sasvim pristojno/ i ‘Dakle, kao developer, nema šta da tražim na meku..’...Mac trzishte je potpuno drugachije od Windows trzishta i ima neke svoje zakonitosti koje morash da isposhtujesh…Ali mogu da se slozim da ‘Kao developer za Javu i .Net’ necesh da se najedesh leba na Mac-u…Medjutim to su samo dve developing platforme…Imam drugare u inostranstvu koji se ubijaju od para radeci u ColdFusion-u iskljuchivo na Mac-u za korporacije tipa Coca Cola, Ford, Nike, itd /kad smo vec kod net aplikacija/...Znachi, kupish alat koji ti odgovara i u kome znash da radish - PC ili Mac ili Linux sve jedno…Ali generalizovanje da kao developer nemash shta da trazish na Mac-u jednostavno ne stoji…
Naravno da ne-nisam video lepši računar od slatkog G4 Powerbook 12’ i, kad se treba izležavati i surfovati, on je tu.
Samo obratite pažnju na šta Apple stavlja akcenat u popularnim reklamama za meka- fun fun fun.
Od skora stavljaju fun-fun-fun jer je ochigledno da jedino tako mogu da ga prodaju prosechnom Windows korisniku, a ne zato shto nichemu drugom ne sluzi…Nekad su insistirali na profi fazon pa se nisu najeli leba /jer je velika vecina korisnika ‘fun-fun-fun’/...Sad probaju neshto drugo, verovatno da pokazu da je i ‘fun-fun-fun’ bolji na Mac-u..Uglavnom, sve je to marketing…Ko shto reche Bill Gates skoro za jedne novine - ‘Security guys break the Mac every single day. Every single day, they come out with a total exploit, your machine can be taken over totally.” i ‘Then Gates goes on to suggest that Microsoft may have been too forthcoming early in Vista’s development, when it was still called Longhorn. He doesn’t say it directly, but Gates intimates that Microsoft showed off features that Apple ended up copying and shipping in its products before Microsoft could, because Microsoft spent so much time working out Vista’s security features.’
Dakle, izgleda da je u promociji svog proizvoda SVE dozvoljeno, pa makar to bile ovakve masne lazi i gluposti…
Stoga nemojte se nervirati zbog toga što neko hvali Linux jer ga niste ni videli
Video, instalirao, probao i ne odgovara mi…Daleko od toga da se nerviram shto ga hvale…Svaki pokushaj stvaranja open source systema je hvale vredan i VEOMA sam zadovoljan shto ga neki Windows korisnici toplo preporuchuju…Ali izjave tipa ‘Apple je zastarela tehnologija’ stvarno vishe ne mogu da svarim…Toliki imbecilizam me nervira, zao mi je ali je tako…
...a ako vam računar koristi za dizajn i surfovanje, ne treba vam ništa bolje ili bolje rečeno drugačje (pošto je on vrlo dobar) od OS X-a.
Za dizajn i surfovanje mozesh da koristish bilo shta i nije u tome poenta…
(I zašto jedan kablić za Apple košta 2000 dinara?) :sick:
Koji? Svi regularni USB, FireWire, IDE i shta ti ja znam koji kablovi rade na Mac-u normalno - od onih od 200 dinara do onih od 2000…Ako mislish na DVi > VGA ili DVi > S-Video ili Apple Video > S - Video onda im je cena sasvim odgovarajuca s obzirom da se radi o konvertorima signala a ne o kablovima…Ako cemo o ‘prenaduvanim’ cenama za Mac machine i komponente, alat uopshte, onda vidi pa pitaj nekog stolara, recimo, zashto Bosch bushilica koshta kolko koshta a neka kineska koshta 20x manje kad i jedna i druga mogu da naprave rupu i zashto onda koristiti Bosch ili Stihl?
Dachaz wrote:
Last but not least, PC ‘približnih’ karakteristika možda jeste jeftiniji od Mac-a, ali je ‘približnih’ rastegljiva velična tako da je i baba približno devojka…
Well said..Agreed 100%
Post edited by: SERBIAN, at: 2007/02/06 18:42