Jaaaaoooooj breeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zar i ovde o fontovima?! Dajte bre ljudi, dosta više sa time, takvi su kakvi su, neće se premeniti, kraj priče.
EDIT: dodatak
Evo, sada tek obratih pažnju na ovo:
mipko wrote:
Ali ono sto mi u stvari najvise smeta u celoj ovoj prici je neracionalni elitizam Mac usera. Nisam sreo ni jedan community koji teze prima misljenja, izjave u kojima postoji makar naznaka neceg negativnog u odnosu na OS X, od ovog srpskog SMUG.
... i moram da odreagujem. Hajde sada lepo da navedeš primere tog (neracionalnog) elitizma, za koje iznova i iznova bivamo optuženi, sada čak i ovde, gde pokušavamo da pobegnemo od toga.
mipko wrote:
Ali ono sto mi u stvari najvise smeta u celoj ovoj prici je neracionalni elitizam Mac usera. Nisam sreo ni jedan community koji teze prima misljenja, izjave u kojima postoji makar naznaka neceg negativnog u odnosu na OS X, od ovog srpskog SMUG.
To teško primanje mišljenja
1. nije tačno. Prelistaj malo dosadašnje poruke u forumu, pa ćeš videti i te kako pljuvanje po Eplu glede mnogo stvari: ekstenzije vs OSType, pomeranje na sporedni kolosek i/ili izbacivanje FireWire su prve dve koje mi padaju na pamet, znam da ih ima sigurno više.
2. je vrlo često zamena teza. Jer, kao što sam jednom prilikom napisao u odgovoru drugom korisniku (onaj što ‘ima’ IQ 140); ovde hoćemo da diskutujemo na teme ‘zašto to-i-to radi tako-i-tako i kako se to može promeniti’,ali nam ni na kraj pameti ne pada da diskutujemo ‘tamo-i-tamo to-i-to radi bolje, zašto ovde to radi drugačje’. Ovde ljudi znaju šta im više odgovara (barem većini, zato i koriste Mek, uz sve njegove mane kojih su svesni) i tvoju rečenicu
mipko wrote:
Ok, kapirao sam da OS X poput Solarisa ili nekih drugih OS-ova lose rendaju fontove,...
shvataju kao još jednu ‘blagu provokaciju’ i sto puta ponovljenu priču, u kojoj više ne žele da učestvuju.
Da, da, znam, jesi se ti kasnije ogradio i rekao da je tvoje mišljenje i poštujem to. Možda smo mi ovde malo preosetljivi na slične stvari, niko ne želi da ti ogadi posete ovim stranicama zato što imaš suprotno mišljenje. Ali, ako možeš, probaj da shvatiš i razloge naše preosaetljivosti, Toša je to lepo jednom objasnio:
SERBIAN wrote:
Ma nije problem, ne ljutimo se mi nego…Kad god na internetu na nekom forumu ili blogu krena neka Mac tema ili konferencija ili thread ili shta god, uvek se tu skupi 200.000.000.000 windows usera koji krenu da balave takve gluposti da choveku pripadne muka…I onda se, naravno, Mac useri /koji su, naravno, u manjini, ko shto svi znamo/ sklone i odu da caskaju na drugo mesto…I tako sklonish se jednom pa drugi, treci, peti put pa ti je u jednom momentu dosta svega…I onda lepo napravish Mac user grupu sa iskljuchivo Mac temama nadajuci se da to nece da privuche paznju shirokih narodnih masa koji koriste windows, medjutim eto njih opet…
Evo, recimo, zadnji, najsveziji primer gorenavedenog…Ima jedan sajt koji se zove videohelp /videohelp.com/, i s obzirom na moj posao, ja sam tamo chlan…Godinama posecujem Mac deo foruma /jedan jedini forum po imenu Mac - znachi nekih 2% od celog sajta a verovatno nije ni toliko..ostalo je sve PC/windows/ i s vremena na vreme neki zgubidan postuje neshto na temu Mac/PC i onda se, brate minli, GOOOOMILA windows usera navrzne i krene sa takvim budalashtinama da je to chudo jedno..Znachi malo im shto imaju ceo sajt za sebe, i ceo forum za sebe, nego bre vole da dodju da njachu jedno te isto…
E evo pa baci pogled na zadnja 2 thread-a pa cesh da svatish shta sam teo da ti kazem:
http://forum.videohelp.com/topic349612.html
I onda kada neko dođe i nagovesti raspravu o muljavim(TM) fontovima (koje i pored muljavosti izgleda voli 99.5% Mek korisnika, i to zato što misle svojom glavom, baš kao i ti, a ne zato što im je Stiv rekao kako da misle) , mi poludimo i dočekamo ga na nož. I različto reaguju: neko grubo (da si za posmatranje); neko kao ja (davi); a nekome je najlakše da klikne na karma dole (karme su inače strašna glupost po meni, a još su mi smešniji ljudi koji druge na forumu procenjuju po karmi). Ni u jednom od ta tri slučaja ne vidim sujetu.
Toliko, da ne k***m ni ja više, mora nešto i da se radi.
Post edited by: milke, at: 2009/03/17 15:03